Dobro jutro 😉
ne znam sta mi je ali tako se ne mogu dici iz kreveta...
ja se poroda ne bojim i trudim se sto manje razmisljat o tome, bol ne mogu izbjec.. i slazem se s talom ako si u grcu mozes si samo oduljit otvaranje, trudove i nedaj boze komplikacija i zato mi je bitno da mm bude samnom da pricamo i da mi skrene paznju.
Uzivajte danas zene i nadam se da nece kisa ☔
Jutro svima!
Ja se ustala nekako a bas sam gnja. Idem jesti nadam se da ce me hrana dici malo po pitanju energije. Danas lezancija a sutra opet u bolnicu.
Istina sto su cure jucer pisale - to su mi rekle cak i starije rodilje. Pri tom mislim na stare susjede bas. Da ako si u grcu nema sanse da ide. Treba se opustiti koliko mozes da se sve otvara i da nema grca dolje i tvrdoce.....je lako je reci znam ali druge nam nema jedino ako je nekoj - a nije - zelja imati dugi porod i bolniji jos.
Cure malo vjezbajte kontrolu stresa najbolje. Posloziti si i reci - ok tu sam i to ce se dogoditi.....
Koji guru a? 😊
Bravo Bagi_ca jos malo malo
Haha ja si bas razmisljam sto je Tala jucer pisala kako si planiramo sve i svasta a bebe mogu doci za par sati doslovce hihi. Koji mozak
Dobar dan :)
Cestitke novim mamama i svu srecu svijeta zelim novim bebama
Ja rijetko kad imam strah kad ne znam sto ce se dogoditi. Informirana sam i sve, ali svi smo individue i ne moa znaciti da ce mi biti lakse/teze.
Proci ce i ta bol, a onda cu u rukama imati nesto sta sto ce se isplatiti sve ono sto ce mi zivot donijeti.
I slazem se, samo pozitivne misli. Ja sam se jednu godinu dosta trudila ''glupim'' vjezbama okrenuti mozak da stalno misli pozitivno. Na to me prijateljica natjerala i mislila sam da su nebuloze i prodavanje magle. Ali eto, par godina nakon, ja sam i dalje u tom pozitivnom razmisljanju, i da kucnem u drvo samo mi se pozitivne stvari dogadaju. Jako pozitivne. Cak sam se zapitala da li je to sve normalno, da li sam zasluzila da budem toliko sretna. I onda shvatis da su to samo pozitivne misli koje pridonose pozitivnm dogadajima. I cak ako se nesto lose dogodi, nades pozitivno u tome.
Ekipa, think positive. U svemu si nadite nesto pozitivno
Idem po zemlju za presaditi cvijece. Poslije cu vam tipkati da jos malo prodemo sto ste sve strpale u torbu za rodiliste i sto vam je stvarno trebalo.
Ma Tala kako ne razumijes Te sto plase sa svojim pricama s poroda se zele prikazati kao velike patnice i mucenice jer u zivotu vjerovatno nisu nista pametno postigle, pa moraju bar negdje se osjecati da ih netko slusa s divljenjem. A u biti, vjerujem da su vecinu stvari preuvelicale. Takve negativke bi ja ironicno priupitala nakon takvih ispricanih drama jesu li ostale mozda i bez ruke za vrijeme poroda.
Moja teta se napatila na porodu, zbog nekih drugih okolnosti, greskom lijecnika (to je bilo prije 30 godina), a opet kaze da bi sve prosla ponovno bez razmisljanja i taj dan je njoj jedan od najsretnijih u zivotu.
Zato samo pozitivno i hrabro curke! Danasnja medicina je napredna, mislim da smo sve u dobrim i strucnim rukama i samo kako Croatina kaze, obavljajte sve korak po korak i vidjet cete da to nije nista strasno. Jer da je, nitko ne bi imao vise od jednog djeteta. Ako ni toliko.
Za mjesec dana je porod iza svih nas, smijat cemo se ovom trenutku i brinuti o najsladim brigama na svijetu. Ja jedva cekam, a vjerujem i vi
jutro!
ovih nam dana treba "ignore" tipka proraditi : )))
ja tu nesto po kuci malo radim, ali trbuh me dolje jako poceo zatezati. moguce da se cvita spustila ili opet nekako okrenula (samo da nije zadak) i sto vise cistim, to mi je sve veci nered, hahaha...
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Jutro :)
Ma nemojte se bojati. Kako sve, tak i vi. Ak je moja baka bila babica na selu prije 60g i uspjesno poradala zene bez znanja o epiduralnima i slicnom, mozete i vi danas roditi :) evo mene je na kraju babica iz Maclja porodila :) a razmisljala sam prije koji ce biti doktor blabla. Na dan poroda su mi i tamo sestre govorile "ljudi misle da je to kao u americkim filmovima, stisnes i gotovo". Nasmijala sam se kad ono na kraju je i meni tak bilo. Nisu mi vjerovali ni doktori ni babica da osjecam da beba izlazi, kao "ne ide to tako". Al eto makar sam prvorotkinja, islo je tako :) muza poslali van zbog carskog u boksu do, na kraju sam mu za 5min slala sliku bebe. Pol min prije poroda sam pricala na mobitel normalno.
Slazem se da je dobro biti informiran, ali ne citati i slusati razne lose price ala ovo sto Tala spominje. Dobro je npr znati da ako si pozitivan na streptokok, da ti moraju svaka 4h dati antibiotik (da u guzvi ne zaborave). Dobro je znati da kad pukne vodenjak u 12h treba biti porod. I takve stvari. Ja sam se isto svega negativnog prije naslusala i bila sam "kroz jedno uho unutra, kroz drugo van". Sretno svima, evo vidite da je i nama s foruma manje vise svima proslo ok, cemu kvariti prosjek ;) 😘
Jutro svima!
Hvala curke na lijepim i pozitivnim mislima!
Nakon sto sam vas sad sve procitala jedva cekam drzati svoju mrvicu!
Sutra pregled imam, jedva cekam taj uzv, sad vec 5tjedana nisam vidila svoju mrvicu!
Kako ste mi vi? Dobro spavale?
Jutro.
Tala znam tocno kak ti je. Sto vise cistis veci nered. Mislila sam da ces ti jos prije tjedan dana otici na porod s obzirom da si se ranije otvorila. Ali eto bebi se ne da van, lijepo joj je.
Ne znam jel ikome mucnina sad pred kraj, ali ja ako ne jedem na vrijeme odmah mi je muka. Ne znam jel mi mozda zeljezo palo?!
Bas sam citala knjigu o porodu kako zena treba biti usmjerena na pozitivne misli i opustena (budi sretna, smijte se) jace se luci prirodni oksitocin, cim je zena pod stresom mozak blokira otvaranje...
Sortiraj odgovore
Najstariji