Evo ja se vratila s pregleda bebo ima 2600 glavica je dolje i dalje je prosiren bubrezni kanalic pa me poslala u rizicnu TA na sv.duhu... Tala kako je izgledao tvoj prvi pregled tamo?
Radila mi bris na streptokok i moram ponovit krvnu grupu i rh..zasto se to ponavlja ako sam 0+?
Bagi_ca, jeeej na 35.-tom tj! Sad razmisljam:kad je to bilo,hehe...ja sam 38+3... Za bubrezni kanalic mislis na bebicu...nadam se da je to sve ok.
Hvala svima vama curkama sto toliko lijepo pisete glede straha oko poroda,puuuuno to znaci.
JaZmajac,kako prehlada? Meni jos neka mucnina i kao zeludac-trbuh lagano boli...proljev (oprostite na izrazu) za sad stao...
i meni je vruce. znam se preznojavati.vjerojatno hormoni.
prvi pregled je bio tren posla. narucila sam se preko telefona. dobila termin u cetvrtak kad je dr. habek i jos neki mladi dr.
ti prvo mozes vidjeti kad je tko i odgovara li ti. visokorizicna je gore na katu, pa da ne bi cekala dolje, kao ja. to je jedna mala prostorijica, javis se sestri koja te odvede na vaganje, mjerenje tlaka i da ti casicu i trakicu za urin. odes na wc, obavis svoje, umocis trakicu, bacis urin i trakicu joj doneses.
mene nisu vag. pregledavali nego samo uzv. imaju neki dobar.
tebi ce vjerojatno posvetiti vise pozornosti. ja sam tamo dosla s dijagnozom prijevremenog poroda, a cvita nas je sve zeznula, pa.... : )
ako im doneses d1 uputnicu, sve ostale uputnice ti oni printaju (interne) i onda ne trebas ici kod svog soc. ginekologa po npr. uputnicu za vađenje krv ili neke pretrage na koje te budu slali.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
I meni je vruce, svi su mi prozori otvoreni. Nocas sam se toliko znojila da je sve bilo mokro na meni, a muz pokriven skoro preko glave.
Ako se tako nastavi nece mi ni jakna trebat ahaha
Tala hvala na info. Da dobila sam D1 uputnicu. Narucila me sestra u ponedjeljak gore i dala mi potvrdu o narudzbi.
luckyme kaze dr. da je to cesta pojava u deckica da ne brinem..budemo pratili dalje ali mislim da de to biti ok
Angel 2709 - e, ma nemam nikakvih razloga protiv epiduralne. Samo tako sam nekako "odlučila" još prije da bi probala što prirodnije, ali nemam ništa protiv. Zapravo se jedino dripa bojim i to u smislu da me drže satima na njemu ako ide samo od sebe, a polako. Naravno, ne pada mi na pamet izigravati superženu ili odbijati nešto što je zaista potrebno s medicinske strane :)
Tala - baš si lijepo sve kupila! Ne znam što mi je bolji ulov :)
Minnie25 – tu izdajalicu ću sigurno kupiti ako budem imala normalno mlijeka i sve, očekujem recenziju ;)
Bagi_ca – i ja se nadam da će sve na kraju biti ok
Ja ne znam što bi rekla, jesam li u panici i strahu ili nisam. Kako koji dan i sat :)
Roditi moram, na ovaj ili onaj način, natrag ne može hehe
Bit će mm sa mnom pa se nadam da će se on sjetit neke stvari reći ako ja budem pogubljena (tipa jel mogu na stolčić i da želimo donirati matične stanice...). Samo želim da je sve ok s bebicom, ostalo ću sve izdržati nekako.
Znam da je lako reći, a drugačije je kad se nađeš u situaciji, ali, kao što ste rekle, stvarno treba pokušat misliti pozitivno čim više. Vidjet ćemo. Podnosim bol, nisam neki plačljivko, ali tko zna, možda ću biti najveća plačipi.... u cijeloj bolnici hehe
Crna i meni se čini da je to kod nas vrlo slično izgledalo. Zaboravila sam jesi li ti na kraju bila na spinalnoj ili općoj? Meni rekli spinalnu dati ali su otkucaji Roku počeli jako ubrzavati pa su mi opću brzinski dali.
Cure nemojte se bojati, ja sam isto danima prije bila van sebe jer sam znala da će to sad svaki čas, ali kad je krenulo sam bila iznenađujuće mirna.
Ništa to nije strašno, sva ta bol prođe i za dva dana je zaboraviš. Treba biti pozitivan, mene je tamo cijelo vrijeme smirivalo to što sam čula njegove otkucaje srca i znala sam da je on dobro i to ti da hrpu snage. Svakako je dobro da bude netko uz vas, u Vinogradsku puštaju jednu osobu pa bio ti to muž, mama ili frendica, njima nije važno i mislim da je to super.
Watermelon držim ti fige da ide što lakše i brže. Ma i taj drip se na kraju krajeva preživi. Ja sam isto cijelo vrijeme vikala da ne bi na drip, ali kad su mi ga rekli dati sam rekla ok i sama znala da je to racionalna odluka jer sam se u 3 sata otvorila 1 cm, a vodenjak je pukao i vrijeme je curilo. Muž će super pomoći, vidjet ćeš i sama. Inače na Vinogradskoj su meni bili dvije divne sestre u rađaoni (jedna u dnevnoj druga u noćnoj smjeni), Martina i Irina, dakle to su dvije najdivnije žene u cijeloj bolnici koje su mi toliko puno pomogle i cijelo vrijeme su bile predrage i pomagale, mužu kavu donijele, ma svaka im čast.
Angel2709 - nadam se da će i nas pogodit dobra smjena :) nadam se da ću i ja vama moći pisat pozitivno iskustvo :)
Ma samo da mališa još ne dođe, svaki dan nađem još bar 5 stvari za obavit prije dolaska. Ko gremlini iskaču!
Sortiraj odgovore
Najstariji