JaZmajac, uh da, oporavi se brzinski...
Ali meni je mucno, i isla vec par puta na wc,grcevi i proljev...e sad da li je to prirodno ciscenje ili sto nemam pojma...
Tala,svaka cast na mirnoci,ja sam jako zabrinuta...ono veselje s pocetka trudnoce je nestalo,sad sam zadnjih 2 tj stalno u brigama
Cure. Ja ne da sam zabrinuta nego me strah da vec danima ne spavam, nemogu ss opustit! Prijateljica mi rodila prije 3dana, imala je jako tezak porod i sad kad mi je to rekla ja doslovno serem u gace! Ovakav strah dugo nisam osjetila!
Neznam tko je pitao za prehladu. Mi nismo jos prehladjeni ali bas mi naginje tome. Nosek se zna bas cuti. Kapamo fiziolosku pa to tako rijesimo i dajem mu puno tekucine, skuham il blagu kamilicu ili hippov caj od komoraca za dojencad od prvog dana. I za sad se izvlacimo.
Sto se tice epiduralne, da da da, uvijek
Ivcy ne razmisljati o tome. Ocekuj tesko a nadaj se najboljem!
Ja sam cula i lose i dobre price. Kad krene - krene. Prezivjeti cu sve kao i sve zene do sada. Samo neka mi je beba u redu i zdrava i 10/10! A i ja na kraju krajeva.
Slazem se s JaZmajac u svemu sto je napisala. Nemam apsolutno nikakav strah bas zbog toga. Znam da to proci moram, spremna sam na sve solucije jer sam ih dobro istrazila i posteno se informirala. Tako da kako god da zavrsi, nemam briga.
Ja vam kazem cure moje, informiranost je najbitnija. Normalno je da cete biti u strahu ako se pojavite tamo i pojma nemate sto sve moze poci po zlu i koji je tijek poroda, pocevsi od epiduralne pa do samog poroda.
Bol ce biti prisutna kako god, ali strah po mom misljenju stvara iskljucivo neznanje.
A sad idem malo istrazivati o dojenju. Stigla mi je izdajalica i odusevljena sam
kako meni idu na zivce te zene koje vole plasiti druge zene svojim groznim porodima, groznim vaginalnim pregledima i sl.
cujem ih po cekaonici dok cekam pregled i ne znam..osjecaju li se mozda bolje nakon sto svima obznane jesu li bile rezane, koliko su savova imale, je li trajalo 5 ili 15 sati... : ///
citam u onoj knjizi:
kad zena osjeca strah ona napinje svoje tijelo opiruci se trudovima. mozak maternici salje signale da zaustavi otvaranje- to je akcija zastite. mnoge se zene zato prestanu otvarati s 3-4 cm. strah. ne samo da produljuje porod, nego i utjece na razinu kisika u maternici sto djetetu moze uzrokovati fetalnu patnju.
ja nisam prakticna vjernica i knjigu sam citala napreskokce. jako mi se sviđa onaj dio da se negativne misli trebaju pretvoriti u pozitivne, afirmativne npr. ne razmisljati o buducim trudovima i onom sto nas ceka nego se skoncentrirati na trenutno stanje i reci si da smo sada jedan trud blize svom djetetu, okruziti se ljudima koji nam pruzaju podrsku....
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Ivcy, ako te tjesi nisi jedina...ja sam isto u panici i vec luda od brige...
Zeljela bi biti kao vi curke koje ste stalozene i realne,a ne ide mi...
Stalno sam ponavljala u sebi da je to normalno,prirodno,mislim na porod..a sad..strepim od straha...ne znam kako cu se skulirati
Znam da je lako rec..ali nemojte se bojati..ja sam se doslovno tresla od straha..nisam si mogla pomoć..niti naći misao vodilju koja bi me tjesila..na kraju sam rekla nema nego odrađivati jedno po jedno...i tako križati na popisu jer svega te strah...
Brijanje, klistir, kateter, spinalna, operacija, popuštanje anestezije i ono na sto sam zaboravila prvo dizanje iz kreveta...tako sam si ja to položila u glavi i krizala po redu i kako je sve teklo, shvaćala sam da se bezvezne brinem jer nije tako strašno..
Na kraju imam zbilja super iskustvo s poroda..za doktoricu pavletic nemam dovoljno riječi hvale..
Jedino čeg se možete opravdano bojat su one azdaje od sestara kasnije..
Sortiraj odgovore
Najstariji