Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vjeva
    17. Listopad 2016. 13:15

Angel, meni je isto bila Irina :))) toliko je divna da bi ju najradije izljubila :)))

Sunnyday
    17. Listopad 2016. 13:56

Watermelon isto misljenje imam kao i angel za taj drip, samo sam ga htjela izbeci,pa sam planirala ostati kod kuce sto duze ali sam na kraju ostala u bolnici ranije i isla hitno u boks. Da nije bilo dripa ja bi zavrsila na carskom,tako da je najbolje slusati doktore.
    Sto se straha tice ja vam mogu iz svog iskustva reci da je istina sve sto posete. Moj prvi porodjaj pocinje pucanjem vodenjaka a ja sam bila sretna jer je to znacilo da ne idem na indukciju jer mi je tada prosao termin. Od te srece ja sam se stvarno brzo otvarala i nisam se ni malo plasila. Drugi put sam se jako uplasila jer sam isla na indukciju i moguc carski rez. To je bio sok za mene jer je sve bilo savrseno do tog trenutka i naravno da sam se uplasila, al od tog straha se nisam otvarala! Dakle moj van je savjet da se smirite i disete, mislite na svoje bebe i vjerujte doktorima. Ja sam slozila kockice u glavi i sabrala se,mislila sam o tome kako cu kroz par sati drzati svog Luku u narucju i kako ce sve biti u redu.

Crna191
    17. Listopad 2016. 15:08

Angel ja sam dobila epiduralnu..to je isto ko spinalna? Mene je samo carskog bilo strah jer do sad dana u bolnici nisam provela i nisam nista proučila sto se carskog tiče..za prirodan porod sam vec na sve bila spremna ranije..sve se da izdržat kad znas zašto to radiš..mislim da sličnu knjigu kao Tala imam,doslovno sam se držala toga..probavala se sto vise opustit,ne grčit misice..al eto,ja se svakako nisam otvarala..
    Nama je bila patronažna danas,prvo vaganje nakon dolaska iz bolnice i sok..izgubili na težini..ipak moje mlijeko mišiću nije dovoljno..i uz izdajanje njemu fali tako da sad uvodimo AD.. I prvi put da sam ja sretna jer vidim svoje dijete sretno i sito..
    Dobili smo preporuku i za električnu izdajalicu ne bi li si olakšala izdajanje tako da mislim da cemo medelinu uzet..

Frabe
    17. Listopad 2016. 15:43

Znate koliko san ponavljala da cu drip odbijat nogama i rukama?!
    E diglo me iz kreveta prije vizite i svega i spustilo u boks.Pukli su vodu i spojili drip da ce pratit otkucaje i krenu li padat idem na cr.To se desilo par puta al isli smo dalje jer je u pravilu bilo di koji pad al uredan ctg.Drip je pojacan poprilicno i ja potpisujen papire za carski a u noksu su anesteziolog,troje doktora,tri babice,specijalizantica i dvi pripravnice jer se na ctg-u pojavljiva drastican pad.Ja san i dalje mirna,muz me gleda a ja jedino tiho zazivan Boga bez mrve panike i da pustan glas a trud na trud je vec par sati i bol mi razara sve (pamtite da san ptethodne porode urlala???).Glavica nije u kanalu i ja san na nekih 5-6 a drip tece cca  5 sati.Otkucaji su se stabilizirali i ulazi doktorica pregledava i pita me imam li nagon za tiskanje,sta ja komentiram muzu da zasto se ona ruga s menom jer ja ne mislin da su to bas ti bolovi.Okrecen se na bok i nakon tri truda je zoven da je to to.Babica i ona paralelno masiraju i sire na sve nacine i u dva truda i jedan put van truda tiskam i moj momak je tu a ja?
    Ni danas,4. dan ne virujen da je to to! Da je moje dite ovde i da je sve islo tako lagano.. 
    Nisan bila pod adrenalinom,ovsj porod san imala neki cudan mir otkad je sve krenilo i strah je nesta a ja san zahvalila za svaku bol koja me rastavila u trudu jer san to ovaj put dozivljavala ka trenutak manje da ce moja mrva bit kraj mene i tako je i bilo.
    Popucala san i sivana san,najgore mi je sta san i u straznjoj divi oko crne rupe pukla pa du tu sad punti i nikako otic u wc iznuzdit se.
    Dizen se stalno oko mrve,sise su mu drage-doduse jedna je disfunkcionalna pa je izdajam a dobija i ad uz moje jer je mali i triba mu (a nije da me to nesto prevec brine).Zutica nas nije zaobisla pa smo jos na boravku i fale mi moji masu al nadan se da je skoro gotovo..

croatina
    17. Listopad 2016. 17:12

Crna i mi smo dobili istu uputu od patronazne...Leo ne gubi nego stagnira...kaže drži sat i pol na prsima, onda dodaj još 30ml ad..odmori pola sata pa izdajaj...tako ću sebi povećati proizvodnju mlijeka, a on će počet dobivat na težini, jer mi jednostavno fali toliko malo da on počne dobivat..sad bi trebao jesti oko 70, 80 ml a ja kad sam preskočila podoj i izdojila se, izdojila sam 50...znači taman to..

minnie25
    17. Listopad 2016. 17:35

Watermelon, ista stvar kod mene. Taman si kazem, evo gotova sam, sve je spremno i onda si pronadem neki novi zadatak  Danas sam pripremila sobu za sveki da joj je sva posteljina cista i popeglana, oslobodila ormar za robu i ubacila vjesalice. 
    Sad evo peglam. A iza toga cu preslagati jos neke stvari da budu kako sam si zacrtala. Luda sam totalno. 
    Valjda mi je tako lakse kratiti dane do poroda  

Frabe ova tvoja prica je toliko inspirirajuca i pozitivna da si u meni pokrenula lavinu emocija. Tvoj hrabri mali lav je cijelo vrijeme bio tvoja zvijezda vodilja u onoj silnoj muci koju si prolazila. Jedva cekam da nam javis da ste sretni stigli doma i da je vasa mala obitelj konacno na okupu...

• Dony
    17. Listopad 2016. 18:18

bok bok drage moje...
    kao prvo da čestitam Ivek i Sanjac jer jučer cijeli dan u djiru pa nisam stigla do kompa...
    želim vam brz oporavak i dolazak kući!
    frabe i tvoje iskustvo je tako ohrabrujuće i želim vam da čim prije idete kući da budete svi na okupu... baš velika obitelj :)) a jadna ti sa 4 mušketira u kući :))

čitala sam vas danas i tako ste lijepe stvari pisale da jedva čekam ić rodit i bas me počeo neki adrenalin prat... osjetim da je to nekako jakoo jako blizu...
    e ja bi htjela roditi 20.10. zbog nekih brojeva koje sam ja u glavi si složila... :) u srijedu je pregled pa ćemo vidjeti...
    sutra mi mama ima rođendan i rekla mi je da bi joj to bio tako lijep poklon da dobije prvog unuka na svoj rođendan:) hehe nikad se nezna sad može krenut svaki dan...
    ja sam čitala knjigu duhovni pristup rađanju i jako mi se sviđa... baš gledam bit čim mirnija i staloženija i ne brinem se previše oko poroda... van mora, bitno mi je da mm ide samnom  i odradit ćemo mi to...

• Antartika
    17. Listopad 2016. 18:55

Sta nam je s Diddy? Nadam se da su dobro ona i njezini blizanci.

Jado
    17. Listopad 2016. 18:59

Frabe nisam shvatila jesi popucala ili su te rezali? Koliko savova?
    Ma vidim da si napisala da si popucala bas ali sam mislila da je onda teze malo dici se iz kreveta a vidim da si ti vec u pogonu 💪
    Zao mi je radi zutice nadam se da nije strasno i da cete brzo kuci k tvojima!
    Juj a sta da ja kazem dragice moje haha. Mala mora ostati onda barem jos 1 mj nutra da sve porjesavam 😉 ali ja svoje obaveze do kraja ovog tjedna mislim rijesiti ili prebaciti na druge. Da me ne bi zvali dostavljaci ili majstori dok sam u bolnici haha. Nek se drugi brinu malo o tome. Ova mama ima vazniju brigicu i to najsladju ❤❤❤
    Majke ti ovo dojenje me brine. Ja to nista ne znam koliko dijete treba i kad piti. Moram si to prouciti.

tala
    17. Listopad 2016. 19:03

nadam se da nam je didy dobro i da cuvaju nju i decke! 

dony, ja sam si bila zapikirala 6.10., pa 16.10. i sad sam na 26.10. to mi je dan prije termina. i dobijem malu skorpijicu : ) kako nas je sve prevarila, mislim da joj znak odlicno odgovara :D

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.