Bokic svima, kako ste danas. Ja polako odustajem od kuhanja, netko je pitao, soraju me kontrakcije sad vec jako i nisam bas za stajanje. Odnijela urin u petrovu jutros i u petak ce mi na mail stici nalaz. Bar ne moram opet ici.
Tala steta za prehladu, mene isto vec par dana stipka grlo, sama neznam jel bude kaj ili nis, drzim fige da brzo prode.
Jel vi mirujete bas doma ili ste jos aktivne?
Ja bi trebala biti doma i odmarati a evo svaki dan moram negdje i to po vise sati. Jel me zato te kontrakcije toliko muce, pa kod sto doktora i pregleda, tecaj, trenutno cekam na faksu muza, otiso potvrdit papire kod prof. za diplomski, konacno gotov, nikad kraja obavezama. Jel vozite jos, ako vozite,ja sam stalno u autu, da sve moram javnim prijevozom neznam kak bi to izgledalo, trebalo bi mi cijeli da kak sam usporena.
Jutro :)
Podrzavam dumbir! I cesnjak probat ubaciti i sva moguca jela.
Ivek ja sam malo manje trudna od tebe, ali sam i dalje mobilna s autom, i više mi paše kad ja vozim nego kad me netko vozi. Pješačiti baš i ne mogu jer mi stalno stišće mjehur, pa mi je veliki pritisak, pa se uspušem...
Cure koje su već malko otvorene, jeste li imale nekakav osjećaj ili blagu bol prilikom otvaranja?
Mi jučer bili na tečaju, i od dva predavanja nismo doživjeli ni jedan jer se predavači nisu pojavili :)
crocandy ja sam otovrena 4cm i nisam osjetila nikakvo otvaranje u niti jednom trenu. Čak nisam ni imala neke izražajne kontrakcije.
Cure koje već idete na ctg je li Vam objašnjeno šta one vrijednosti predstavljaju?
Ja znam da je gornja krivulja otkucaji srca i da je najnormalnije između 120 i 160. Naravno ako se beba miče onda su i otkucaji veći od 160-180. E sad, donja krivulja bi trebala prikazivati kontrakcije maternice ali ne kužim te vrijednosti. Čula sam od nekog da su vrijednosti iznad 80 i 90 pokazatelji trudova. Meni je jučer na ctg-u prikazivalo preko 100 u jednom trenutku (više od tog ctg niti ne prikazuje), a kroz cijelo vrijeme ctg-a nije se spuštalo ispod 65. Ginekolokog je do sada svaki put rekao da je ctg: 'ko na izložbi', 'ko slika' i slično, ali čisto me zanima kako oni to gledaju, a nigdje ne mogu naći točnu informaciju.
hvala, cure. imam i đumbira : )
koala, kad sam ja bila na ctg-u, bila je rubrika gdje mi je pisalo kontrakcije 0. boli li te?
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
ja nisam uopce osjecala da sam se otvarala. to je bilo 1-2 prsta, a zadnji me put uopce nisu vaginalno pregledavali da ne potaknu nesto ( bila sam 33tt). bas me zanima za dva tjedna sto ce biti...
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Ivcy da u utorak imam kontrolu :) onda se definitivno vidimo..u pol devet ja dođem :)
Auuu tala grozno :( mrzim bit prehlađena mrzim mrzim mrzim...najgori osjećaj na svijetu mi je kad me boli grlo..pazi na temp..meni su u bolnici rekli sve iznad 38 se ide lezat u bolnicu..
Meni raste već tjedan dana nekakav prišt na bradi..boli me sve živo da ne mogu usta otvorit, a još se ni ne vidi..koma ej..
Joj mogu rec da sam zbilja mirnija malo nakon jučer..nekak sam opuštenija i za sve imam vremena..Di je još dva tjedna :D
E da..inače rekli su mi ovako..možeš ti otići kod drugog doktora, on će bebu izvadit za dva dana van ako hoćeš, ali što je bolje za dijete, to neće razmatrat..onda sam se zamislila i zbilja shvatila da je bolje da je malac kriminalac što duže unutra :) nekak kad ti to sjedne nije ti teško niš više :D
Dobar dan svima. Vidim da ste svi lijepo spavali bome nam je svima dobrodoslo ovo zahlađenje.
Ja ne mogu do zraka doci, kao da mi je netko na pluca sjeo. Bas zavidim vama koji jos imate 2-3 tjedna do kraja.
Bok curke!
Tala sve su cure rekle, limun, med i vitamin C, pij sto vise tekucine i spavaj. Bas imas peh da si alergicna na paracetamol.
Koala mene isto zbunjuju ti trudovi na ctg-u jer sam prosli tj imala dva brda za koje je sestra rekla da su trudovi-nazalost nisam vidjela do koje su vrijednosti isli, a doktorica je poslije rekla da to ne mora nista znaciti jer da su vjerojatno BH kontrakcije. U pon mi to nisu ni mjerili, idem ipet sutra pa cemo vidjeti.
Pale cestitam, drago mi je da ste oboje dobro!
Ivek i Crocandy i ja i dalje vozim, ne puno ali odem recimo do muzevih ili u ducan i slicno. Sutra cu vjerojatno u bolnicu na ctg isto sama jer mi je muz na putu pa me ne moze voziti. Nije mi problem, ali vise primjecujem kakvih sve budala ima u prometu.
JaZmajac svaka cast sto jos uvijek vjezbas. Ja ajde radim sve po kuci pa barem nesto, a i pokusavam u i tamo otici u setnju, osim groznog pritiska koji bi jos i izdrzala najgore mi je sta moram na wc svakih 20 minuta.
Angel da to je i meni problem 😅 idem na wc prije treninga koji tak i tak traje 40-50min max i uredno me usred treninga mjehur stisne!
Ivek ja i dalje aktivna, vjezbam, vozim, kuham....nekako ne zelim stati jer mi lakse. A i znate da radimo kucu i tu ima poslaaaa...uf uf.
Ali za kojih tj-2 planiram usporiti i isto tako voziti do mame, ducan i sl. Po kuci zadnje pripreme za bebicu i cekati namjestaj 😊 i nadam se ne stati trenirati. Smanjiti na 2xtjedno lakse mozda...
Isto me strah da necu potaknuti otvaranje/kontrakcije.
Sortiraj odgovore
Najstariji