Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tala
    15. Rujan 2016. 11:11

jazmajac, kad je pregled? 
    mi smo jos uvijek poprecno.

znate li utjece li pijenje vode na kolicinu plodne vode ili to nema veze s vezom?

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

ivek2207
    15. Rujan 2016. 11:16

tala zadnji put sam bila kod privatnice svoje sa 33+4 ,idem u utorak prvi put na sv duh sa 36+4,vidjet ću šta će reći gore kad idući ,no moja gin rekla da dva tjedna od tada bi trebala(dakle sa 38+4),isto to rekla i dokt na tečaju neki dan,pa onda jednom sa 39+4 i nakon što prođe 40 tjedana svaki dan bi se dolazilo.

Al da se malo našalim, sve ti to ovisi o gentalnom stanju žene na dan pregleda.

Ja i mm se doma sad tak šalimo za sve,sve nam ovisi,hehe,baš je smiješna bila.

watermelon
    15. Rujan 2016. 11:18

hehe ja se još uvijek pravim hrabra i mislim se kako ću tražit sve prirodno (naravno, dok nema nikakvog rizika), ali već vidim da ću i ja vikati da me nadrogiraju :D
    Htjela bih porod na stolčiću, to mi se čini kao OK opcija, ali je i lutrija, koliko čujem. Vidim sve sad kad krenem u TA, od idućeg tjedna krećem u bolnicu na preglede pa će mi valjda reći nešto pametno. Nikad nisam rodila pa ne znam što me čeka, bit ću pametnija valjda za idući put, ovaj put mi je sve romantično :)

ivek2207 - ma naravno da će se iskoristiti nosiljka, samo eto, žao mi bilo ne reći ako postoji opcija zamjene :) 
    Kažu oni koji se time bave da je idealna nosiljka od rođenja pa do kada se dijete želi nositi, tkana marama, ona se jedina prilagođava djetetovim potrebama kako dijete raste. Ja mislim za sebe da nisam baš neka osoba za maramu jer bi se sva spetljala, ali tko zna, možda i probam ako budem imala dovoljno živaca za vježbanje vezova. Za početak ću uzeti elastičnu maramu, a kasnije preći na neku od klokanica vjerojatno. Ako se beba uopće bude htjela nositi :)

Stavim sad linkove pa možda nekome posluže

Hvala na podršci, cure. Držim se koliko mogu. Malo sam dobro pa malo nisam pa pokušavam ne misliti na to i tako. Guramo svi dan po dan, ali držimo se, jer moramo, druge nema. 

Sheena - i ja se nadam da je sve prošlo naj naj i da uživate skupa već 

Jado
    15. Rujan 2016. 11:18

Bas je velika kvrga bila.pod lijevim rebrima. I osjetim iznad pupka stucanje bas
    Bas gore. Inace osjetim dolje kod zdjelice. E sad jedino ako nije neka kako da kazem "jeka" nutra - ono osjetim vise slucajno gore a nije slucaj. Glupo pojasnjavam nadam se da kuzite

Tala pregled mi je kad i tebi. U 37tt ali sad u bolnici. Odnosno 36+ kad god odem. Za 10 dana idem na bris za streptokok i cim dobijem nalaze idem u bolnicu. Pocetak listopada. Onda krecu bar svaki tjedan koliko sam upoznata

Jado
    15. Rujan 2016. 11:21

Tala zab napisati - da. Kolicina plodne vode ovisi i o unosu tekucine. Rekao mi i dok i slucajno naletila na netu

watermelon
    15. Rujan 2016. 11:24

Tala - meni je isto doktorica rekla da puno, puno vode moram unositi zbog sve te količine tekućine u tijelu. Valjda se tu računa i plodna voda :)

Na prošlom pregledu (prošli ponedjeljak) je dr rekla da je beba glavicom prema dole pa se ja nadam da je meni sinoc ona neka izbočina koja mi taman fino legne na zaobljeni dlan, guza :D Malo sam ga pomazila i rekla da što se guzi pa se maknuo 

crocandy
    15. Rujan 2016. 11:29

Jazmajac i ja osjecam bebu kao i ti, samo sto je meni na desnoj strani, odnosno ispod desnog rebra. I da osjecaj tu grbu, ali znam da je to guza jer je mala okrenuta glavom prema dole.
    Znas da stoje u onoj fetus pozi, tako da ti je guza pod rebrima, a noge su savijene. Ja ju osjetim kako mi je pod rebrima, a nekad se guza pomakne izmedu rebra. Pa se opet vrati na desno.

Mislim da se ne treba sekirati oko polozaja jer oni se stignu izokrenuti jos dosta puta.

watermelon
    15. Rujan 2016. 11:31

Evo linkova ako koga zanima istraživati i savjeti za nosiljke :)

https://nosenjebeba.com/

http://www.bebologija.net/category/nosenje-djece/

za one koje su na Facebook-u grupa: nošenje djece (babywearing)

PALE
    15. Rujan 2016. 11:35

Baš ste se raspisale...

Bila malo vani,vratila se i zaspala jer opet noćas koma spavala.
    Ja ne volim gazirane sokove,ali prvo tromjesečje jako povrćala i jeo mi se pomfri iz MC,pasalo mi slano,krvna slika pokazala da mi fali malo natrija,inače nisam ljubitelj pomfrija niti prženog eto očito tijelo nešto s razlogom traži,sad mi slatko paše-osim čokolade zadnjih 1mj.

Crna,rado bih ja te wafle probala...🍽
    Tala super,prošao najkritičniji period to je najbitnije...
    Watermelon,žao mi je zbog mame,nadam se da će biti sve ok...
    Ivek tak se i ja i mm slično zezamo na račun doktora koji ništ ne zna i sve mu ovisi od osobe do osobe,na netu o njemu užasni komentari,sad kad me nešt boli onda zaključimo da to ovisi od osobe do osobe 😃

PALE
    15. Rujan 2016. 11:37

Grbu ispod rebara ja već dugooo imam i to su koljena,pitala sam doktora,okrenut je sprijeda

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.