Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    watermelon
    15. Rujan 2016. 13:03

Antartika - dok nam ne otpadne pupak, koristit ću Bambo pelene. Dalje imam namjeru tetre (mini kite fold, origami fold ili neki drugi, to ne znam dok ne dođe beba heh) + cover. Možda poslije budem tetre slagala kao uloške u AI2, to mi se čini praktičnije od slaganja u fold.

Od platnenih imam stvarno svih vrsta, svih materijala i svih proizvođača, jer je seka kupila sve što je tad bilo za kupiti  Ona kaže da su joj se najbolje pokazale pop-in (proizvodi ih Close) i mislim da je rekla da je bila zadovoljna s rodinim od konoplje. 
    Jako se hvale Mother-ease (ME) coveri, ima ih sad kupiti i kod nas (eko-butik). 

Ja neću još ništa kupovati od pelena baš (tetre i te prve covere sam kupila - 2 rodina, 1 petit lulu, vjerojatno ću još jedan taj najmanji, oni se brzo prerastu), imam ih brdo već spremnih, a možda i ostanem vjerna tetrama. Ne znam dok ne probam 

Inače ih ima online na eko-butik, minigreeny, muller ima chibolo, rodin webshop itd. 

Meni je osobno najviše pomogla grupa moderne platnene pelene na fejsu. 
    Ima tamo popis žena koje šiju pp pa se i od njih može kupiti, a i mame prodaju pa se da naći čak i nekorištenih po ok cijenama. Sve ovisi što ti treba.

Kako god, svi savjetuju da se ne kupuje samo od jednog proizvođača. 

Navodno je za nekakvo cijelo razdoblje nošenja pelena potrebno 20 - 30 kom. Sve ovisi koliko često želiš prati, kako ćeš ih čuvati, koliko mjesta imaš itd. Početni izdatak je velik, ali kasnije (osim ako ne postaneš opsjednut dezenima haha) nemaš više što kupovat.

Ako si na fejsu, učlani se u grupu i lagano čitaj (imaš među fajlovima dosta stvari), neće ti sve sjesti u 1 dan ako ne znaš baš ništa. Barem se meni činilo grozno, grozno komplicirano i ajme užas na početku :)          

watermelon
    15. Rujan 2016. 13:12

cure, hvala svima na podršci oko mame  svi se nadamo najboljemu, moramo biti pozitivni 

Moj stav i oko dojenja i oko pelena i oko svega ostalog je da ako ti netko nešto krene pametovat, na jedno uho unutra, na drugo van.. Ok, ako je to neki dobronamjeran savjet, to je drugo... Ali danas, imam osjećaj, sve prelazi neke normalne granice i sve je ko neka sekta

Važno je da si ti u glavi normalna i smirena majka pa ni bebi neće ništa faliti. Sve ostalo je sasvim sporedno. Mislim da nijedna mama ne ide sa zlom namjerom prema svom djetetu. Ono, ako ćeš ga svjesno ostavit pokakanog 10 sati u jednoj peleni, manje je važno kakve koristiš 

Sunnyday
    15. Rujan 2016. 13:28

Ivcy jesi li isla na pregled, jel prestalo krvarenje?

PALE
    15. Rujan 2016. 13:34

Meni se danas baš vrtilo i neka mučnina,sad na silu malo ručala sataras i iza toga slajac i odmah bolje,izgleda da mi šećer nizak i zato me traži slatko.I na OGTT mi bio dosta nizak.Mama mi znala prije trudnoće izmjeriti u ljekarni i uvijek dosta nizak kao i tlak.

Ma i meni čudno da je koljeno jer sve isto kao kod vas,ali vidim da ispunio sad cijelu maternicu i nema baš mjesta,baš me zanima koliko će imati kg i kako će izgledati... 💕

Istina je kako koala kaže,zadnjih 10ak dana nikad proći...
    Crna super da se tak dobro slažeš sa šogoricom,za wafle uvijek imam mjesta... 😊
    Onaj video o dojenju će mi uvijek ostati u sjećanju kao trauma 😀 ja sam to shvatila isto kao sektu.

croatina
    15. Rujan 2016. 13:42

Antartika ja sam čula da se donat mg ne smije pit u trudnoći tj jako oprezno s njim..nemam pojma zašto pa nisam nikad ni pila

Sunny hahahah reci mužu nek donese fantu..ko dar od boga je xD jednostavno ne znam zašto

Tala hahahah dobro je..nisam jedina :D
    Baš jučer gledam od sve one panike kak ste vas dvije daleko dogurale.. :D bude ona do termina sto posto :D

Vi o pregledima..nama je sutra 37 tt i sutra moram u bolnicu se javit njima..malo me trta da me nebi zadržali slučajno..mislim nemaju razloga zaista..sve je ok..ali ono..zbilja mi se neda ležat u bolnici..nemrem se sagnut nemrem niš..meni moj mužić jako puno znači i mislim da bi proplakala tamo

tatjana_zg
    15. Rujan 2016. 13:48

bok curke, evo i da se mi malo javimo.

napokon smo danas našli pedijatricu kod koje ima mjesta i koja je na ok glasu pa se naručili na prvi pregled za 10-tak dana. prošlu nedelju nam je otpao pupak pa sad smijemo na trbuh i smijemo se okupat kak se spada jer po ovim vručinama mislim da mu to brisanje vlažnom krpom ne pomaže baš.
    papmo ko veliki, više adaptirano nego cicu jer nemam dosta mlijeka ali napredujemo školski. danas je bila patronažna i rekla je da je kod nas stvarno sve po peesu. imamo preko 4 kile i rastemo.

nadam se da je kod vas svih sve ok. vidim da ste sve pri kraju već tako da svaki dan čitam i čekam kad ćete krenut onako jedna za drugom pa da svaki dan imamo kaj slaviti 

watermelon
    15. Rujan 2016. 13:59

Meni je super kad se jave friške mame, odmah jedva čekam držati svog malog guzana :)

watermelon
    15. Rujan 2016. 14:03

croatina - baš me zanima ovo za donat mg. Ja sam pila prenatal od solgara (nedavno sam promijenila kad sam počela oticati) i pila donat mg, ali povremeno. Ja sam samo čula da nije dobro u zadnjim tjednima trudnoće unositi više magnezija, zbog kontrakcija maternice

• Antartika
    15. Rujan 2016. 14:12

Croatina ovo mi je prvi glas da se donat ne smiije piti u trudnoći. Ne pijem ga baš nešto previše, natočim si 2 prsta donata u čašu i to pijuckam kad mi krene žgaravica. Znam da se soda bikarbona ne smije koristiti u trudnoći kod žgaravice.

croatina
    15. Rujan 2016. 14:36

Stvarno ne znam odakle mi to..nisam ni inače ga pila pa mi nije teško palo..prva tri mjeseca živjela sam na jamnici zbog mučnina..
    Ma i da ne smije se uzimati, ne smije se puno toga..ni pusit ni pit ni put ove lijekove koja ja pijem zbog grčeva..sad ak jedan donat mg napravi štetu onda kvragu..
    Kao da mi je ostalo u uhu da s donatom ni inače ne valja pretjerivati, a u trudnoći još više treba pazit..nemam pojma zbilja..

Tala i tko je još ono u božićnom duhu s nama već u rujnu?
    Jeste možda pogledale na ebayu božićne ukrase..kuglice, pahuljice, figurice ajme 😍😍😍😍 sve je tako lijepo i jeftino :D
    Gledala sam i za advent..počinje 26.11. U zagrebu :D joj sva sam se rastopila :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.