Jutro..
Mi smo danas malo duze uspjeli odspavat..
Pale,Tala..eto došle ste do cilja unatoč svim predviđanjima..al Tala izdržat ćete vi jos do 37tt kad je najsigurnije..
Nas zvala sinoć sogorica na vafle..sjetila sam vas se odmah..radila je neke zdrave sa kokosovim mlijekom,kakaom..bas su bile super..
luckyme - ja sam se odlučila za platnene još odavno. Iz dosta razloga, između ostalog je i ovaj kojeg si napisala. Nije to baš tako kako se predstavlja, ali zvuči malo scary dok ne pohvataš sve, jer možeš birati između 100 vrsta :D i ne moraš prati svaki dan i ne gubi se ne znam koliko vremena i ne znam ni ja što se sve navodi kao mana pp, ali da se trebaš priviknuti i naći što ti najbolje paše, trebaš, al onda opet, isto je i s jednokratnima, neki se kunu u Pampers, nekima je najgora pelena ikad. Nema pravila, radiš kako god ti paše, važno da je beba zadovoljna i zdrava :)
Ja sam odlučila tetrati za početak, a kasnije ću vidjeti. Možda ostanem skroz na tetrama, a možda pređem baš na platnene. Imam brdo platnenih od sestre iako svako malo vidim neki dezen koji mi je i sigurno znam da ću kupiti još koju haha
Ivek - slučajno ako niste oprali onu Chicco nosiljku koju ste kupili, probaj zamijeniti za nešto drugo. Ovaj model nije najbolji za bebu baš iako ga možeš koristiti, naravno, samo što postoje puno, puno bolje nosiljke koje pružaju bolji položaj bebi. Vidi postoji li u Chicco dućanu neka sa širokom bazom pa zamijeni za nju. I još jedan dobronamjeran savjet, i u najboljoj nosiljci se ne preporuča bebu nositi tako da gleda prema van (osim ako to baš nije preporuka doktora zbog nečega), eventualno jako kratko (cca pola sata). Ako imaš volje za čitanjem i istraživanjem, viči pa ti mogu poslati par linkova :)
Čitam vas redovito, ali navratim svako par dana nešto napisati pa ne mogu ni popamtiti sve što pišete :(
Trenutno prolazim kroz jako teško razdoblje, saznala sam da mi je mama teško bolesna i jednostavno sam potpuno potonula. Pokušavam se skulirati i misliti na bebu, ali eto, jednostavno mi je sve ravno i sreća pa sam takva kakva jesam pa sam proučila valjda sve što se moglo proučiti i spremila sve još prije mjesec dana, jer sada zaista ne znam kako bih.
Dobro jutro okruglice i mamice.
Shenaa sretno! Joj bas mi je dtago da je krenulo prirodno, ma odlicno! Nadam se da se mazis sa bebicom
Tala ma Cvita je dobr curica, zna ona da je bolje kod mame. Samo neka te jos poslusa pa da se okrene.
Croatina opet spomi jes fantu mislim da cu na kraju popiti cedevitu jer nemam fante :)
e da, angel22709 - hvala na odgovoru u vezi matičnih stanica. I meni se to dosta kod nas čini nekako neorganizirano. Moja ginekologica mi je rekla da slobodno doniram ako mi je to želja i da za dijete, ako je naravno sve u redu, nema nikakve opasnosti što neće dobiti tu krv ili nešto slično, baš sam je pitala u vezi toga, mogu li naškoditi djetetu kako s tim.
Ali sam čula priče kako nemaju baš novaca valjda za to održavanje pa onda bude ili da nije dovoljno ili da nije dobar uzorak ili svašta nešto. Kad platiš, onda je sve ok heh
Jutro,ili dobar dan,hehe,cure, evo mene iz doma zdravlja,išla sam kopmletnu krvnu sliku raditi i urin dati,prvenstveno da si vidim željezo kakvo mi je,jer sam pisala nedavno kak me umor non stop hvata pa ste mi rekle da vjerojatno to,sad ćemo vidjeti, a i zato jer je na tečaju ova dokt rekla da za epi treba kks ne starija od mj dana pa neka mi se nađe ako ću ih preklinjat na kraju da me zdrogiraju pri porodu.
watermelon,hvala na opisu,nadam se da će nam ipak poslužiti nosiljka,nisam je oprala ali ni nemam ju mogućnost vratiti jer je bila na rasprodaji pri zatvaranju dučana,tako da šta je tu je,bilo je dosta pozitivnih komentara pa smo se odlučili za nju.Možeš staviti linkove,znam da is par cura tu traži pa možda njima posluže.
Žao mi je zbog situacije u kojoj se nalaziš,vjerujem da ti nije lako pogotovo što moraš na bebu i sebe misliti,ali mama je mama,ja neznam kako bi reagirala u toj situaciji,ali činiš se dosta smirenom. Ja držim fige,i šaljem pozitivne misli da se mama oporavi i da bude bolje.
Sheena sretno! Ja jedva cekam taj trenutak da beba dode :)
Svi spominju menstrualne bolove, a ja jedna od onih sretnica koje nikad nista nije boljelo. Moja sestra umire kad je u tim danima, doslovno lezi u krevetu i place od bolova. Mene nikad, ni grcic nije dopao. Zato ne znam kako cu znati da su to ti 'kao' menstrualni bolovi.
Watermelon drzim fige da sve bude dobro s mamom, a ti misli samo pozitivno!
I da sheena kraljice,pa krenuo prirodan porod,to mali kad je čuo za indukciju rekao,sve ću vas zeznti,idem ja sam van. Nadam se da je do sad već gotovo i da se maziš s njim.
rekla sam ti ja jučer da ti želim dok ja dođem da si već dolje na babinjačama i nadam se da je tako.
mene opet oni grčevi hvataju,stavrno neznam jel to jesu kakve kontrakcije ili ne. Još 29 dana do termina,vidjet ću u utorak kaj bu ctg pokazal.
Crocandy o znat ces za bolove kad krenu. Menstrualni bolovi se jednostavno prepoznaju 😏
Watermelon bas mi je zao da prolazis sad kroz losu situaciju sa mamom. Nadam se da ce sve ipak biti u redu
Ova moja beba opet stuca lijevo gore. Nekako mi se cini da se prevrce samo po lijevoj strani gore-dolje. Dakle ne puni krug
I sad me gurka ispod rebara a vidim da je dost veliki brezuljak - kao da je glava. Joj joj. Bojim se da se okrece naprijed nazad a valjda puni krug ne ide.
A sta cu nego vidjeti na sljedecem pregledu. Pa za poludit sad ako se okrenula pod kraj!
crna, ti imas sogoricu za pozeljeti! samo neka ona radi fine stvari....
croatina i suny, mi uopce ne kupujemo sokove ni to gazirano, ali me nekidan takva zelja uhvatila i to za fantom pa ju je mm uzeo za rucak : )) kako mi je sjelo...tko zna zasto to tijelo trazi...
ivek, svako koliko te narucuju na preglede sada? meni je iduci tek s 37.tt, tj. za tri tjedna, pa mi se to puno cini...
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
ja zmajac možda to nije slučaj,al vidjet češ svakako, no meni je moja gin na zadnjem pregledu obajsnila da kad je baš poveća grbica onda je guza u pitanju,kao ne guraju se s glavicom, a ako je mala grbica onda je ili lakat ili koljeno,u manjim slučajevima i rame.
Eto, pa možda da barem malo odagnaš misli da se nije okrenula,tako mi je rekla.
Mene isto muči,makar mi je rekla da više ni nema šanse da se okrene,a bila na pregledu sa 33+4,al ja evo baš sad gledam i s lijeve i desne strane mi dvije grbe jednake veličine,pa si mislim kaj smotanac sad radi unutra,još budu ga na dupe van vukli. Al tješim se da je možda ostao glavom na dolje kak je bil zadnji put.
Sortiraj odgovore
Najstariji