Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crna191
    14. Rujan 2016. 07:48

Jutro..
    Vidim dosta vas je aktivno navecer..moj malac i ja poslije pola 11 ne funkcioniramo al smo zato u 7 budni..
    Minnie hahaha,TLC..ja sam ga nedavno otkrila..jedan dan smo i mm i ja gledali tu emisiju i onako..gleda on TV pa gleda mene i moj trbuh..ma neee..kak ces ne znat da si trudan..ja vjerujem da tko ima viska kg i ne kuži se trbuh..kuma je natukla 30kg u trudnoci i nije izgledala ko trudnica bas..al da ne osjetiš to malo čudo u trbuhu da lupka..to mi je čudno
    Sunny ovo kak ti opisuješ bolove identično imam i ja zadnja 2 dana..malo su kao menstrualni,pa me malo trbuh boli..pa malo grčevi bas..pa leđa i prepone..ja si to samo opisujem da mi se zdjelica širi i da necu jos🙈

Crna191
    14. Rujan 2016. 07:54

Ivek znaci rekla je da se dobiva njihova spavaćica za rađanje?! To bi meni bilo super jer onda nemam brige kad imam samo 2..
    I mene bas zanimaju ti kreveti dal se mogu u polusjedeci položaj jer cu ja inace zaposlit mm da me drži tako iza..al negdje je netko rekao/pisao da su novi kreveti i mogu se podići samo ih treba tražiti..
    Frendica mi je rekla da su nju valjda provjerili na početku na ctg-u i da je kasnije hodala kolko GOD je mogla..tek da je na kraju legla..valjda ako je sve ok,ako se otvaraš i sve,nema potrebe bit konstantno priključen na ctg..al to je moj neki zaključak..

croatina
    14. Rujan 2016. 07:57

Pa eto :) tak su nama starci kat niže..čim vidim upaljeno svjetlo odmah mi lakne..
    Ajme meni kažeš km od vas..mislim nisam fobicna od tih izbjeglica..ali budimo realni, nisu to samo izbjeglice..najviše je ušlo ratno sposobnih momaka umjesto da su pustili samo žene i djecu..sve "multi kulti" pa joj evo sad kolju po vlakovima i pucaju po McDonald'su..nemojte me krivo shvatit..ja sam prva rekla to nisu ti ljudi..ali drugačije se ispostavilo nakon nekog vremena..tim vise kaj napadaci imaju te identifikacijske kartice iz kampova putem ..čast iznimkama..ali mene je strah :/
    Pas i dijete su nešto najbolje na svijetu..kažu da pas unosi stalno nove bakterije u kuću na koje klinac stiče imunitet bez da se razboli :) tako da ne moraš psa premazivat plivaseptom svaki puta nakon šetnje, dapače, poželjno je :D

PALE
    14. Rujan 2016. 08:09

Jutro!
    Mi navečer gledali film,pa kasno išli spavati,oko 2h me probudili menstrualni bolovi opet i prošlo.Sunny,Crna ja sam bila zbog tih bolova 31.08. na pregledu otvorena za prst,cerviks skraćen i sve omekšalo,rekli da ću možda roditi ranije,zasad sam još 2 u 1,nikakve preglede nemam do 19. kad idem u bolnicu,ak počnem rađati kak s carskim nitko mi nije rekao.Samo da pokažem nalaz na kojem nešto naškvrabano.

Ja nemam tih strahova,ali otkad sam otvorena bojim se sama nekamo dalje,ali više u smislu da ne krenu trudovi,a ja sama.
    Bagica meni to i dalje čudno,ok ne znaš prva 4mj,ali kak ne osjetiš bebu,tegobe...ne znam.Ok da je u pitanju balavica od 16.
    Sanjaac super za pregled i mislila sam da će se okrenuti 👍
    Ivek mislim da su te žene koje rađaju u svom filmu i tak im ravno za vas,bar bi meni bilo,misle si doći ćete i vi na moje mjesto 😄

croatina
    14. Rujan 2016. 08:15

Pale u slučaju trudova, pokažeš nalaz gdje ti je napisan carski, ostalo sve isto..samo što je to onda hitni carski pa ideš u opću..

Jado
    14. Rujan 2016. 08:33

Jutro curke
    Kako smo danas  evo pofriskalo malo ili se samo meni cini?
    Sanjac nisam ni kom - super za bebu sto se okrenula jupi!
    Sad kad pisete o pred/radjaonama sve me strah koliko je sve blizu!

Ja doruckujem pa idem dalje u borbe za opremanje kuce uf uf

ivek2207
    14. Rujan 2016. 09:13

Jutro nocne trudnice, evo mene od socijalne, pokupila d1 uputnicu i za kks sad sam mirna.

Vec zaboravih tko je pitao, crna mislim, da da bas je rekla da oni daju spavacice, da nam nista drugo netreba, u predradaonu moze sve, cak je rekla knjiga ako nekom lakse.

Neznam za lopte jer nismo ulazili bas u sobu predradaonu nego smo samo iz tog hodnika se nalukavali, ali svi aparati su tamo u i u boksu tak da su sigurno i lopte u predradaoni.

Vidla sam taj jedan stol u boksu i bio je u blago kosom polozaju, ne bas onako da ravno lezis,zelene boje i neka bijela navlaka preko, moze se podesiti, tak je rekla dok je pricala, da kako nama pase i ako misle da je dobro.

Rekla je jos da bas inzistiraju na vaginalnom porodu ali ako ne ide da rade carski na temelju procjene stanja. Veli da su babice izuzetno izucene i masiraju medicu svakoj i cilj njim je da ju ne rezu ili da ne pukne, da njim je to prioritet pri porodu. Drip se isto moze odbiti jer su trudovi puuno jaci od prirodnih pa ako netko nece ne mora, ali da onda moze se dva dana zena muciti, no nikoga na nista ne sile dok zivot djeteta i majke nije ugrozen, jer veli ima svega, prvo sve odbiju a poslje kad je kasno traze bilo sta da se olaksa.

Za epi je isto tako rekla da ovisi o stanju kks, genitalnom stanju, ili ako anesteziolog ne moze, guzve itd, ali nista konkretno, pitao jedan tata da mu malo objasni posljedice i prednosti pa je rekla da porod nije kuvarica da se to po receptu zna nego da, opet se ponavlja, ovisi o osobi i genitalnom stanju.

Isla mi na zivce vec ponavljajuci to isto ko papagaj.
    I kao da jednom mj im se dogodi da zbog guzve neka zena rodi u predradaoni.

Jedva cekam sutra kad ce babica doc da kaze nesto normalno a ne samo da sve ovisi o necemu. Jedino mi nije jasno zakaj ti boksevi su u staklu, mozda kad se ude ima nekaj da se spusti, roleta ili kaj ovak mi malo sve na izvolte..

Al dobro kaj je jucer bilo mirno tam, te dvije zene, svaka na svom kraju sobe, prizeljkujem si i ja ta dodem u neko vrijeme di nije guzva, i ove sestre/ babice su bile vesele, nitko nikam nije zuril, malo su se zezale kolko sam uspjela cuti pa bi nam svima tak bilo bolje, bar ne gledas druge cure ak nis drugo, jer svaka reagira na svoj nacin a netko, kao ja jucer, bi se uplasio sam da cujem drugu kak stenje il kaj vec.

Osoblje mi se cini bas ok za sad.

PALE
    14. Rujan 2016. 09:42

Croatina i ja mislim da je tako...
    Jazmajac meni se čini jednako vruće,nadam se da će idući tjedan biti hladnije bar dok sam u bolnici.
    Ivek i ja se grozim gužve po sobama i u rađaoni

Ja sam pustila veš,zalila cvijeće i pripremila za ručak,radim tortille sa piletinom i povrćem.Sad ručak kuham iz 3navrata,stalno moram malo leći i odmoriti.

Dobila časopis mama i bebe od frendice,i unutra slika bebe od kolegice koji se zove Niko,kad smišljali ime njega se sjetila jer mali presladak i sad se rasplakala zbog toga,ja sam skroz skrenula 😂😂 
    Kaj vi danas imate u planu?

koala988
    14. Rujan 2016. 10:03

Jutro cure, vidim dosta vas aktivno i po noći i rano ujutro :)
    Što se više bliži kraj trudnoće, ja više spavam. Jučer popodne sam odgulila više od dva sata i onda opet isnoć od ponoć do nekih 8 ujutro s tim da se više niti ne dižem na wc. Valjda je manji pritisak na mjehur,

pale pošalji koju tortillu, ja sam ih nekidan radila i naprosto ih obožavam. Imam svoj poseban recept i svi su oduševljeni kad ih radim uz crveni i bijeli umak.

Mi smo danas malo u điru, odoh posjetiti baku kojoj je preksutra rođendan. Tko zna, možda tad i rodim. :) Kod mene još nikakvih naznaka, imam osjećaj kad krene da će se sve desiti jako brzo s obzirom da je otvaranje već krenulo, a ja nisam to ni osjetila.

PALE
    14. Rujan 2016. 10:23

Koala kakva ti je aktivnost bebe u ovom stupnju trudnoće?Moj zadnja 2dana mirniji puno i trbuh mi se spustio,piše da u ovoj fazi dovoljno 10ak udaraca dnevno,ali meni to čudno jer sam navikla da je divljak.

Ma i mene svi traže ovaj recept i svi me traže da zo kuham kao da ništ drugo ne znam 😄 Možda imamo isti ili sličan.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.