koala da, i ja u utorak i bas me zanima ;) vezano uz spustanje trbuha, znaci posaljem tu taj tekst i pol sata nakon toga mi mama govori kak me gledala danas na plazi i da joj se cini da mi se malo ipak spustio 😃 ja to nit ne vidim nit ne osjetim :)
tala ma da, nisam ni ja opterecena s pranjem vesa, tim vise kaj nemamo problema s alergijama u familiji, al ono draze mi je kad se smije oprat na 60..al imam i dosta tamnije odjece od necaka koja ide na 40
diddy joj bas lijepo, drago mi je da ste tako sretni sad :)
mm i ja smo isli na tecaj u dz jos u 6.mj, zbog posla njegovog nam je vise odgovaralo tako
Crocandy sve ok,nažalost nije tako rijetko kako sam mislila i bit će sve ok,znamo ranije i sve smo pripremili.😉
Mene polako hvata malo nervoza i uzbuđenje,još malo pa ću punih 36,a znam da na carski idem 38tt,najkasnije početak 39tt.
Meni kod žgaravice pomažu bomboni ili žvake,ali baš žgaravica ovisi o tome što navečer jedem pa malo pazim.
Idem spavati,danas sam pretjerala pa sam krepana.
Laku noć...
Dok ste vi vrtile masinu za masinom, prale i peglale, ja sam opet isla sa cerkom u skitnju. Umorila sam se, noge me bole.
Robicu perem kako na etiketi pise.
Za mene je mirovanje stvarno igra zivaca!!! 😦
Ja stvarno ne znan sta je normalno a sta ne kad stalno lezin al cilo popodne me bole ledja nisko i to onako pritisak,onda uz povremene kontrakcije i ja se sase.en!Eto,iskreno i bez ulipsavanja!Popila san normabel i smirila se jacina te nelagode u ledjima,bebica se igra i lupka al ja samo promislim sta da ne mirujem! I nije mi jasno ako san vec otvorena i skracenog cerviksa u ovom tjednu kako nisam dobila terapiju do nekog tjedna?! Onda sve vazen u glavi triban li ic na hitnu ili ne pa buden jos ludja.Super je jedino sta to sama sa sobom "komentiran",ne cinin paniku muzu ili nekome od nasih.
Ok,vas ovde gnjavin al vi valjda mozete procitat ili ne procitat. 🙈
Evo me ;-) ovako, što se tiče generalno Petrove- ja sam stvarno zadovoljna... Nisam puno očekivala, ali definitivno bolje i više nego sam se nadala... Od predrađaone, rađaone- sve super. Mislila sam da sam imala sreće i da sam naletila na super dokt i babicu, no čekajući ona 2 sata poslije poroda- vidjela sam da su stvarno super ekipe po boksevima, u pričajući poslije sa ženama- 99% je isto imalo super iskustvo, koliko god neke imale komplicirane i rizicne trudnoce..
Odjel za babinjace- da bi rijec rekla :-) sve cisto, svaki dan mijenjanje posteljine, jos i pitaju dali ti treba nešto, svaki dan prolaze sestre po 2,3 puta provjeriti dali netko treba tabletu za bolove isl...
3 kreveta u sobi, bebe sa mamama, tv, klima, radio... kupaona cista :-)
Jedina mini zamjerka je na vizite za mame- koje prakticki projure kroz sobu da te nit ne pogledaju.. no, u svakom trenutku se moze pozvati sestra i ukoliko je nekome nesto- reagirati će.
Vizite za bebe su super, lijepo sve objasne, prije izlaska se beba detaljno pregleda itd...
Pale, što se tiče izdajanja/dojenja, moje iskustvo je ok.. drugi dan mi je malo doslo mlijeko, ali nisam znala izdojiti. Sestra (Jelena :-)) mi je treci dan uskocila u pomoc i pokazala mi kako se ručno izdaja. Nakon toga sam svaka 3 sata izdajala mlijeko i nosila u post-intezivnu za bebu... 2 dana su forsirali da se rucno izdajam, a kada sam "razradila" mljecne kanale i kada je pocelo dolaziti vise mlijeka- pocela sam izdajati na pumpicu...
zadnja 2 dana u rodilistu su me smjestili opet na odjel babinjaca (u međuvremenu su me preselili), kako bi beba bila konacno sa mnom i kako bi naucila dojiti... eto, tu sam mozda imala i srece, no stvarno treba biti i uporan i smiren.. sestre su dolazile na svaki poziv, pa i u 3 ujutro i pomogle mi namjestiti malenu... te sestre su stvarno divne, mlade i srrpljive i meni su sve do jedne pomogle.. i da.. to dojenje i stavljanje bebe na cicku stvarno djeluje jako grubo.. al, dugo sam tamo bila, puno pricala sa sestrama i to jednostavno be moze drugacije. Jer one imaju cca par sekundi da ulove trenutak kad beba otvori usta da je postave na cicku..tako da doslovno djeluje ko da "bacaju" bebinu glavu, ali njima stvarno to nije nista...meni su sestre puno pomogle, tako da i njima ide dio zasluga sto danas dojim :-) i ako sam nesto naucila- to j da su bebe zilavije i jae nego sto djeluju :-)
Sve u svemu- moje iskustvo je ok... dali bih nekome preporucila Petrovu-definitivno!
A na 10 super dokt i sestra nađe se u svakoj smjeni bar 1 "losa" iliti zlocesta.. no, ja se nisam dala da me to izbaci iz takta, takve bih samo pretrpila i cekala drugu sestru/smjenu :-)
Uh..al sam se raspisala.. al htjela sam stvarno sve obuhvatiti :-)
Pozz svima i laku noc :-)
Meni je doduse muz skuzia kad se nisan nikako premistala u dnevni boravak al sam mu rekla da nije sad nesto bas jako.Mislin i nije da se razumimo,al ja realno nisan nista ekstra ni onda osjetila pa san se otvorila.I stalno,stalno pritisak naprid pa i ono par koraka mi bude ajme al ok,kontam to da je polozaj i velicina uzrok pa i to sta lezin da su misici omlitavili.
Definitivno me ovaj momcic testira i od prije plusa na testu.
Maya puno hvala na recenzijama! Naravno da posvuda ima "nervoznih" sestara. Vise me generalno zanimalo to da nisi kao smetalo, jedna od 100 tog dana, kojeg bi se samo rijesili.
Jako mi je drago cuti pozitivna iskustva. Nadam se da cemo ih imati i mi za dijeliti kao vas dvije curke 💕
Sortiraj odgovore
Najstariji