Tatjana_zg procitaj ovaj clanak...
http://www.roda.hr/portal/porod/intervencije-u-porodu/prikupljanje-umbilikalne-krvi-ispovijest-primalje-vampirice.html
Ja sam bila sva u tome, kao donirat cu, simo tamo... E kad sam ovo procitala sam se dobrano zamislila...
hEJ CURE, ista stvar se i meni desila....od prvog dana sam rekla, naravno da ću dati matične stanice, još mi nije bilo logike zašto to kao nije automatski...zašto nešto baciti ako može nekome pomoći ???
I sama sam naletila na taj članak, i ostala u šoku!
Nitko, ali nitko nije to ni spomenuo..tako da ja sam odustala....
GogyRi
Minnie hvala. Tako nesto sam i pretpostavljala.neka intuicija mi je govorila da vjerojatno ne govore sve kaj zelim znati. Pogotovo kad sam procitala ono odobrenje koje moramo potpisati kad doniramo.
Da, mislim da cu si dati jos vremena do same odluke.
Evo i nas da se javimo! ;-) danas se ucimo jedna na drugu, a nemrem se je nagledati,pa se nikako javiti :-D
Inace smo super, i dokt i sestre i dalje, tako da je sve ok!!
Sto se tice poroda - ja sam prosla bez reza i sivanja, tako da fakat nemam rijeci.. vec sam danas bila vani i pjeske po stepenicama, od jucer normalno sjedim i idem na wc.. ma divota ;-) dok s druge strane- cimericu zarezali i iznutra i izvana.. jedva hoda.. svako malo trazi tabl, jedva se dize.. uzas!!
Sto se tice ulozaka- ja imam chicoo i fakat su super. I gore jednokratne gace... trenutno mijenjam cca 5-6 dnevno, tak da je paket dovoljan. Nakon tog cu prec na vir jer su ipak manji ;-)
I jos jedna inf za Petrovu - vise nema vaginalni pregleda u viziti :-) provjere situaciju "dolje" samo na dan kad se izlazi iz bolnice ;-D
Opet ste se raspisale, moguce da sam nesto zaboravila spomenuti...pa slob pitajte!! Pusee
Vecer cure 😊
Ja sam danas cijeli dan u ciscenju, pospremanju, peglanju..
Odlucila sam napraviti generelku dok jos mogu i imam vremena..
Mislim da sam se malo preforsirala tako da mi trenutno pase odmaranje. 😊
Proletila sam po forumu da vidim sta ste pisale.
Nama je patronazna na tecaju rekla da ce nam za pupak trebati sterilne gazice 5x5cm, octensept i tyrosur prasak. I da zapravo svaka bolnica ima neka svoja pravila sto se tice odrzavanja pupka, tako da ce nam to sve jos rec kad rodimo. 😊
Vidjela sam da je u bipi ovaj vikend -30% na pelene, pa nisam pametna koje da uzmem. Uzela bi pampers ali ne znam koju velicinu. Jel velika razlika izmedu 1 i 2?
Croatina sto se casopisa tice ja znam samo za "mama & beba" 😊
Hello curke...evo mene..upravo prozivila grč!! Nije taj osjećaj straha džaba...od jučer ujutro serem od straha da će me zgrcit..
Trajao je samo.. hm da.."samo" 15 paklenih minuta..ležala sam za razliku od inače kad znam hodat..i samo smirila glavu..da ne počnem panicarit..i kao da je brže prošlo..možda jer sam ležala pa se nijedan drugi mišić nije napinjao..nemam pojma..kad znaš da nema pomoći i da ti nitko i nista ne može pomoć ostaje ti samo zdrav razum koji ti očito itekako može pomoć ako ga dobro usmjeris..
Sanjac kažeš mama i beba..hvala, potražit ću..
E tak i ja mislim..octanisept i prašak i gazice preko..Makar obzirom da idem 5. Dan doma nakon carskog u najboljem slučaju..nadam se da bi tamo još otpao :D
Saanjac ja sam kupila onaj najmanji paket 1, i veliki 2. pampers premium,od dm dobiješ još mali paket 1 kad se beba rodi.Iskoristila sam bonove.Za orjentir moja prijateljica sad rodila bebu iznad 4kg i paše joj 2.,prvo dijete imalo 3kg i tada joj pasala 1.
Maya super na brzom oporavku i porodu,uživaj u svojoj bebi...
Meni se danas stalno nešto jelo,inače baš nemam takve želje i pazim,ali danas nije takav dan j sad patim od žgaravice😞 Sutra se vraćam zdravijoj hrani,skuhala mahune za sutra.Zato Niko uživa danas i stalno me lupa i on se najeo gluposti 😳
Maya bas mi je lipo vidit da ste skupa lipo i da je sve u redu,Bogu hvala!
Croatina glava je cudo sta napravi kad panika uvati.Al isto jedva cekam da ti to odes provjerit.Mene je nocas bila probudila ta bol oko cetri i skuzila san opet da se pojavi kad se okrenem na livi bok.Ko da zategnem to nesto s desne strane.A 100 % nema veze s trudnocom patoloski nego eventualno bas polozaj organa sad ili grc misica pa signalizira sve vodoravno u toj razini.
Pale da znas da si stvarno triba dat oduska jer ja vidin da mi uz najlaganiju spizu zna zgaravica divljat pa znan rec aj bar san sritna i sita! 😂
A sad se valja posjolat kusinima i zaspat lipo mirno pa masem svim budnim trudbenicama!!!
Maya, bas mi je drago da je sve proslo super i da uzivas sa svojom bebicom. Jel dojis? Kako ide s tim? Kad te pustaju kuci?
Pale meni žgaravica zna doći ako jedem voće za večeru (a voće mi paše u trudnoći više no išta drugo) ...za ostalu hranu nisam primijetila..isto se znam napucat gluposti sladoleda, keksa, slatkog jel..Mali podivlja onda :D
Frabe i mene zna probudit usred noći..i popodne i pred jutro..sreća pa mi je muž uvijek doma kad se to dogodi..nekako mi je to olakotna okolnost..on već zna šta je..ne diže paniku i pomogne koliko može..da je mama uz mene, vjerojatno bi me spravila na hitnu ili bi i ona počela urlat zajedno sa mnom..
Ja zbog pubicne kosti spavam na leđima što mi zna bit nelagodno, ali doslovno me zna peć kak boli ako sam na boku..nema veze s polozajem..probala sam masirat kad me hvatalo..ma kakvi..imam osjećaj da želudac grci, ali ne od unutarnjih podražaja (hrana, piće) nego vanjskih..kao da je upaljen izvana..ma ne znam kak bi to opisala..
Inače moj klinjo se spustio glavicom skroz dolje ravno..bio je malo desno pa sam ručice osjetila dijagonalno kak se miču, sad ga bas osjetim kak pritišće mjehur..
E a prije nego se okrenuo sam osjetila ručicu kak se pomaknula tj proklizila ispod moje..ajme niti centimetar nas nije dijelio..malo protezalo naše..tak sam se raznježila :')
Sortiraj odgovore
Najstariji