Ah te mučnine,milion teorija. Normalno je ne imati ih nikako,imati malo,ili jako puno i često.Nismo sve iste,naša tijela drugačije reagiraju na novo stanje. Držite se sve koje se mučite,nadam se da će proći uskoro.
Tala, papaog mene su te nesretne mucnine uzele od 5-og do punih 13 tjedana i to tako da nisam to mogla ni zamisliti. Mucnina i povracanje 0-24, bolovi u zelucu i gubitak kila, a sto je najgore, kako je to fizicki tesko, a i ne naspavas se nikako pa postane i psihicki tesko. Svi se vesele oko tebe, a ja nisam bila u stanju niti da se brinem za sebe u tom periodu. Sad je bolje, nije idealno, ali evo vec par dana i vratila mi se volja za zivotom
Doktor me odmah poslao na bolovanje bas sa dijagnozom hypermesis gravidarum, ali u bolnicu nisam isla jer koliko sam shvatila oni samo infuzijom nadoknade elektrolite da ne dehidriras, a vodu sam pila i jela voce pa nisam htjela riskirati neku virozu ili nesto.
Nazalost, nemam vam neki savjet u stilu sto pomaze jer meni nije nista pomagalo, ali evo, proslo je i to nekako i bebac se super razvija, njemu nista ne fali i raste ko veliki.
Nadam se da vama nije toliko lose i ljubomorna sam na sve ove sretnice s dobrim apetitom
Cure ne dajte se splasit jer vecina trudnica prode bolje nego ja, tak mi je grah pao, valjda nece i vama, iskreno se nadam
Uf uf, kad vas čitam i o tim mučninama, ja sam stvarno dobro prošla za sada... neka tako i ostane,amen!!
Al mislim da mučnine nisu pokazatelj da je sa trudnoćom sve u redu, to je glupost, svatko drugačije reagira na trudnoću, pa čak i razlika između prve i druge trudnoće može bit nebo i zemlja...
Ja se tek sad vratila iz šetnje , tek sad vidim da smo dobrih 2 sata odvalili ... a sad na zasluženi odmor...
papaog, ajde malo ohladi i kad vec toliko citas, barem s razumijevanjem procitaj moj post.
suludo je uvijek vikati "sve je to normalno". vjerujem da svaka od nas ima i drugacije pragove boli i drugacije mucnine i drugacije tegobe. dijagnozu mojih mucnina i bolova prepusti mom lijecniku.
grumpy, infuzijom se ne nadoknade samo elektroliti vec ona sadrzi i antiemetike i sedative. i sad sedativi nisu toliki problem jer postoje i oni koje trudnice mogu uzimati kroz cijelu trudnocu, bez opasnosti za plod, no antiemetici nisu preporucljivi, ali se naravno koriste kad su koristi za majku vece od stetnosti za dijete. nakon svega, ne bih bas htjela riskirati. valjda ce i ovo proci, a o sretnicama koje nemaju pojma o cemu pricamo ... zavidim : p
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Sortiraj odgovore
Najstariji