Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Maya20
    08. Kolovoz 2016. 13:42

Uh, djevojke, ali ste se raspisale, gušt vas je čitati, iako neću uspjeti vjerojatno sve prokomentirati :-) 
    bila sam bez neta jedno vrijeme, pa se nisam mogla javiti... a i ovaj duuugi vikend je super došao da pobjegnemo malo na more i da guza još jednom vidi puta! :D
    išla sam danas po nalaze za krv i urin, sve OK! tako da je bol ispod desnog rebra definitivno od bebice, nije od upale. ali, jedva čekam da prođe, jer već danima jedva sjedim! super je kod stajanja i ležanja, ali sjedenje ubija! :-( ali, proći će i to! uz to, jedina boljka mi je žgaravica, tako da minimalno jedem.. ali- sve se da istrpiti za bebicu! :D sa pripremama smo pri kraju- većina stvari je spremna i za bebu i za rodilište, složili smo i kindač, tako da se konačno malo mogu opustiti. ostalo mi je još preprati robicu, to ću ovaj tjedan i to je to :D

što se tiče čučnja/saginjanja, mene je doktorica špotala kad je vidjela da oblačim tenisice tako da se saginjem i rekla mi je da ubuduće sve radim iz čučnja. dapače, čučanj je (uz iskorak) i super vježba za porod, tako da ja svaki dan napravim cca 50 čučnjeva i isto toliko iskoraka. i osjećam se super! pa tko može- preporučam da proba :D

nego, kakve ste vi sa spavanjem? mene drži nesanica... ili mi se dogodi da zaspem samo pred jutro...
    i da, počele su mi kontrakcije, ali ja njih prohodam/prodišem i za sada su pod kontrolom. Pijem još ovaj tjedan magnezij, a onda ću se prebaciti na čaj od listova maline- dali je njega Ok početi piti 2 tjedna pred porod ili?

Idem pripremiti ručak, pa vas dalje čitam...

pozz svima!

PALE
    08. Kolovoz 2016. 14:08

Ja idem godinama redovito na depilaciju kod kozmetičarke noge i bikini,brzo to obavi,sad mi dlake manje rastu pa odem svakih mj i pol.Zadnji put mi bikini skoro skroz skinula😰,idem opet za 2 tjedna,onda će mi skroz i ponoviti ću tjedan pred carski.Rekla mi frendica da ju u Vinogradskoj brijali na suho i svu porezali,pa uz porod još s tim imala sranja.Na carskom također depiliraju.

Nokti ne smiju biti nalakirani zbog moguće anestezije i carskog jer po noktima nešto vide...i bez nakita,za leće još ne znam,ali imam i naočale.
    Maya ja dobro spavam,ali imam faze i sa bolovima i sa spavanjem,par tjedana super pa opet sve naopako.

Frabe
    08. Kolovoz 2016. 14:10

Maya i moja boljka je ta desna strana i doslovce me satare sidit.

Croatina,tjemenica ti bude sloj kao prhuti na glavici i beba je uopce ne mora imat.Ako je bude najbolje lagano utrljat ulje za bebe i cesljicem proc pa blagom kupkicom ili sapunom oprat kosicu.
    Ja prvo vrime samo maslinovo ulje ili bademovo kapnem za kupanje.Jedino sta koristim bude kremica za pelensko podrucje u pocetku a posli polako uvedem sapun/kupku i to najvise zbog kosice.

Ocito sve pred preglede budemo malo fijuuuu..

PALE
    08. Kolovoz 2016. 14:16

Craotina hvala😉
    Sanjac doktorica mi zadnji put rekla kad mi ističe tih 45dana i da dođem tjedan prije isteka da obavimo papirologiju da će mi sve objasniti tako da moramo zatvoriti komplikacije i otvoriti porodiljni,detalje zasad ne znam,javim.

Baš mi već dosta doznaka.
    Planiram prati igračkice od mobila,to nam šogi posudila,baby gym i viper će biti novi i samo ću ih prebrisati vlažnim maramicama.

ivek2207
    08. Kolovoz 2016. 14:16

Ja isto jaako dugo dolje ne vidim ništa od trbuha,ni prste nožne si ne vidim kad sam uspravna,moram se nagnut malo naprijed,hehe...
    Ja bi isto rađe da me doma mm sredi dolje nego da me brzo tam briju i porežu slučajno,to si ne bi htjela priuštit,neznam kakva je praksa, ispitat ću na trudničkom u bolnici za mjesec dana pa ću vidjet šta će mi reći babice.

Ja iskreno isto neznam što je tjemenica, čitam svu tu kozmetiku za održavanje tjemenice i neznam koje su najbolje.
    Evo našla sam članak tu s klokanice pa možda pomogne,nije ni meni sasvim jasno.
    https://klokanica.24sata.hr/beba/zdravlje-i-njega/kako-se-rijesiti-tjemenice-903

Frabe
    08. Kolovoz 2016. 14:21

Brijen se sama jer se moj covik boji a ja onda iskusavam vlastite granice gipkosti..
    Bolnicko brijanje mi nije strasno,a oni nekalo unatoc sredjenosti to prolete za tren i nista ne osjetin.

Jado
    08. Kolovoz 2016. 14:32

Ma citala sam dost o seceru i da se dici zbog stresa  sad valjda nece. Ali ne mogu nista drugo nego vidjeti jel
    Bas sam se najela za rucak. A sve lagano. Mislim da je to jer mi mala stisce zeludac pa je manji - ako to ima smisla

Ja idem kod kozmet na depilaciju prije svakog pregleda taman - 4 tjedna. Iako su mi slabije dlacice i to poprilicno. I sa time mislim i dalje nastaviti. I od ovog tj krecem na pedikuru i lakiranje kod kozmet. Pa ne mogu vise sama niti mi se iskreno ne da sa time jos zezati povrh svega. 
    Nemamo tus kadu pa mi je i tesko kosu prati 😆 no to cu cim dize zdurati i nekako naci strategiju

PALE
    08. Kolovoz 2016. 14:36

Moja seka je imala jaaako gustu kosu i tjemenicu,sjećam se da smo uljem mazali,čeka se pol sata sat i onda lagano češljićem prođe,ništa strasno samo se mora održavati-sve kako frabe kaže.Id drugih preparata mama mi kaže da u ljekarni jako kupuju mustelu protiv tjemenice,mislim neka pjena i da je ok.
    Znam da svima mustela super,ali meni miris taj ne odgovara,ali za tu namjenu ak bude potrebe to ću kupiti.Cijelu trudnoću nisam na sebe parfem stavila jer mi sve smrdi.
    Ja ga isto planiram za početak kupati sam u bademovom ulju.Poslije ću nešto nježno bez boja i mirisa.

Frabe
    08. Kolovoz 2016. 15:00

Pale,upravo to.Koliko god znan da je Mustella super i koristila san je meni ima neki miris bas ka lijek,ne znan!Isto ako bude bilo sta definitivno cu je opet koristit al samo u te svrhe a ovako cemo mirisatiiii.. 😊

koala988
    08. Kolovoz 2016. 15:33

Cure, ispričavam se što ovako upadam, ali nisam često boravila na forumu. Zanime me je li ijedna od vas započela s masiranjem međice?! Ja sam u 35.tj. Namjeravala sam to probati, ali u Dm-u nema više onog Weleda ulja i sada ne znam da li probati sa običnim maslinovim ili bademovim uljem! Je li itko od vas našao to ulje, ako je gdje ga kupiti. Thanks 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.