Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crna191
    26. Srpanj 2016. 18:38

Chippica ja sam isto proučavala stolčić zato sam se i dvoumila između sv,duha i vinogradske..i vec sam bila odlučila za vinogradsku radi toga,no kad sam čula da je samo jedna babica "obučena" za stolčić a nitko drugi ti ga ne da,onda me malo panika uhvatila..jer ga gore imaju a mislim da ga jos nikad nisu koristili..raspitaj se u bolnici da li ti je dostupan kad GOD da dođes..
    Vjeva i ja pijem Euthirox i nisam uopće razmišljala jel ga smijem popit..a jela sam normalno,nista pazila dan prije..jedino nisam lubenicu jela jer ona ima dosta šećera..znam da tata koji je dijabetičar je ne smije previse jest..

Crna191
    26. Srpanj 2016. 19:02

Frabe pijem neki antibiotik jer vučem stalno neku upalu..urinokultura sterilno ali nesto u urinu enormno povišeno,pa kad pijem antibiotik uz to odmah idu i vaginalete..i neke Utrogestan tablete na bazi progesterona valjda da spriječe otvaranje budući da mi je cerviks skraćen..luda sam vise od svih tableta..kužim da mi noge mrvicu naoteknu i prsti na rukama jer sam morala skinut prsten..ali nije to nista da sad jako naotekne..ne znam,idem na kontrolu krajem tjedna pa cu pitat Dr..

tala
    26. Srpanj 2016. 19:15

valjda sam ja jedina ovdje koja ne bi htjela taj stolcic :D 
    ne mogu se uopce zamisliti na tome, nakon ovoliko mirovanja nemam toliko snage u nogama i strah me je da se ne bih onesvijestila ili slicno. 
    moj je plan:
    1. oduprijeti se panici
    2. krenuti u bolnicu sto kasnije kako bih kuci prosetala trudove vecih razmaka
    3. napraviti nekoliko onih vjezbi da se beba lijepo spusti u kanal
    4. u bolnici skakutati na lopti ili biti na strunjaci dok me ne prikopcaju na ctg
    5. epiduralnu mislim odbiti
    6. nadati se da ce sve biti brzo kao prvi put 

nekima ce moj prvi porod uz busenje vodenjaka, drip, lezeci polozaj na stolu biti sigurno koma. meni je bio porod iz snova. trajao manje od 20ak minuta. niti smo ja niti cura bile izmucene. da ga bar mozemo ponoviti : )

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Jado
    26. Srpanj 2016. 19:23

Curke bok
    Tko ide na ogtt fino normalno papa. Ali ne pretjerujte sa secerima. Ili jos bolje nista od industrijskih secera. Voce tipa jabuka ili sl prijepodne najbolje. A navecer kako je vec napisano sendic sa malo sira ili sl ali ne prekasno. Najbolje 20 ili 21h max.
    Nista tu ne treba extra

Jao i ja se moram pozabaviti tim detaljima oko poroda pa uzas nista ne stignem majke mi, posao i nase gnjezdasce mi svo vrijeme uzimaju

Frabe
    26. Srpanj 2016. 19:28

Crna,ajde nadan se da ces zavrsit s tabletama i bit u miru! 😊
    Tala meni je super tvoj porod kad je u normalnim vremenskim okvirima.Kod mene je to sve predugo bilo,taj drip koji me ubija i to u polozaju koji i ovako trudna jedva podnosin.A od svake opcije strahujen jer san isto dosta u mirovanju i osjecan se ko da je iz mene iscucan svaki gram snage i mislin se ko ce to izdrzat,odakle mi snaga.

Sunnyday
    26. Srpanj 2016. 21:36

Ja nemam pojma ni kako ide taj porodjaj na stolcu, mislim da cu malo googlati 
    Tala tvoj porod zvuci super jer kazes da je trajao kratko, neka ti i drugi bude takav  
    Frabe meni su isto dali drip na prvom porodu, do tada mi je bili super al od dripa je puno vise bolilo. 

Prvi put mi je videnjak pukao bas u bolnici na redovnom pregledu, na ctg-u, pa su me odmah odveli u radjaonu. Ovog puta se nadam da cu veci dio vremena provesti kod kuce.

Crna191
    26. Srpanj 2016. 22:19

Ma sa tim stolićem nema neke mudrolije..ustvari je to najpovoljniji položaj i za ženu i za bebu jer gravitacija puno pomaze kod poroda, bol je za 30% manja, potreba za rezanjem međice je minimalna..samo eto,nema dostupno u svakom trenutku pa ako se ne potrefi prava babica,moze se sve zaboravit u Vinogradskoj..zato ja idem na sv.duh jer mi je druga opcija skakanje na pilates lopti..sve samo da ne ležim..a i kad legnem,trazit cu da podignu naslon..čitala sam da se to moze i da je najbliži položaj tom stolčiću..
    Ja ako gledam kako je moja mama rađala nas troje,ne gine mi min 20h trudova..

Vjeva
    26. Srpanj 2016. 22:50

Hvala ivek na info za euthyrox i ostale curke na savjetima za hranu prije ogtt.
    Ja se jako dvoumim vezano za epiduralnu, a kako mi je prvi put, nemam pojma sto me sve ceka i kako cu podnositi bolove, nekako mi se cini da cu u tom trenu htjeti da me nakljukaju sa svim i svacim :)

Frabe
    26. Srpanj 2016. 23:46

Hm.. ja se nekako bojin epiduralne,a s druge strane se bojin i poroda kakve san imala! 
    Mislin da je prirodno izdrzljivije al nisan imala priliku to osjetit ka ni opciju da trudove odsetan ili minjan polozaj.Jedan trud san dozivila na nogama i samo san se savila i odradila ga a sve ostale u tom lezanju;sta na ledjima,sta na boku!Da se razumimo ja san nakon poroda odbijala iti mokrit lezeci u patkicu jer mi to nije prirodno i tijelo mi trazi polozaj a kamo li za porod bebe od cca. 3-4 kile.Nek mi oprosti njihova struka al sve opcije mi pare lakse od lezece,ako eto sa banalnim dnevnim posjetama wc-u usporedim gravitaciju. 
    I makar san cula da pilates lopta masu pomogne mislin da bi u trudu frcnila s nje i zavrsila na traumatologiji jer ne mogu zamislit da mogu odrzat balans na njoj s drobom a kamo li u trudu.
    Nase rodiliste stvarno ima sve al nema adekvatno osoblje i ocito imaju zalihe dripa pred istek roka pa valja iskoristit,da se na baci i tako.. 
    I jos mi je jedna stvar glupa!!!!!Tecaj prosli i platili u prvoj trudnoci i sad opet platit 400 kn istu potvrdu???!!! 😤Mislin cemu?Moj muz nit ce jest nit pit na racun bolnice,nit cu imat poseban tretman i sta mi je najmrze zvat ce ga kad opet sto puta kazen da ga zovu i kad buden vec u trecem porodjajnom dobu prakticki a ono prvo vrime cu zjapit sama! 
    Eto sad san se malo ispucala,al mislin da cu ovaj porod pucat i po bolnici samo da bude sta prirodnije dokle god beba nije ugrozena!

ivek2207
    27. Srpanj 2016. 09:11

Jutro, ja sam davno proučavala taj porod na stolčiću,i prije nego što sam trudna ostala, i baš sam zagrijana bila, kao ja definitivno idem bla bla, dok mi poznanica koja radi na sv duhu gdje cu roditi nije rekla nema sanse da ce se netko s tobom zezati povotovo ako dodem po noći, a i mislim da ga više nemaju gore. Tako da mi propade snovi al mislim da bi to bilo bolje.

Malo sam se zabezeknula, otkud vam svima da se tečaj trudnički plaća,pa šta plaćamo zdravstveno k v...u,da moram biti prosta. Ja kad sam zvala sv duh da se naručim nije mi niš teta rekla.

Ja se dvoumim između te epiduralne. Poznanica je rodila prije 2 god i primila ju je i danas ima uzasne migrene i križobolje. To mi se ne sviđa a opet nezna kad me to uhvati koliko ću moći izdržati bolove. Mogu ja inače durati al kroz ovo još nisam prolazila pa ne mogu garantirati, tako da ni sama neznam a opet bi htjela da prirodno sve bude.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.