Tala po nekoj tablici koju sam ja nasla na netu i duze sam u trecem tromjesecju, ali za sad ne osjecam promjene. I dalje me jako bole prepone cim stojim vise od sat vremena i to mi jako otezava poslove po kuci. Kao da mi se pritiane neki zivac i ja ne mogu stajati ni hodati.
Pale sobica je jako ljepa, svidja mi se.
Zelim dobrodoslicu novim clanovima.
Hvala svima na dobrodošlici :)))
Pale nemam pojma..možda me lupi pa to stvori grčeve..boli ko sam vrag..znoj me počne oblijevat i vrućina me napadne i legla ja ili sjela ili hodala niš mi ne pomaže
A za carski...još sam u dilemi..iz karlovca sam i prvo sam rekla ne idem tim mesarima u ka..onda kak mi je napisan carski mislim sinjska imaju sprckat na carskom? Ne znam..dvoumim se između Merkura, Vinogradske i karlovačke bolnice...obzirom da je carski, prevagnut mogu posjete ili eventualno ako netko dopušta dopušta partnera sa mnom, a to znam da ka i Merkur ne daju..a vjerojatno ni Vinogradska..možda sam pekmez malo, ali zbilja bi jako voljela da je mužić sa mnom..ježim se od pomisli da ću čut kak lupaju instrumenti, razgovor doktora i to...koma..kakva su vaša iskustva? Navodno cure iz zg dolaze rodit u ka jer im je super O.o pristup kao i ne znam kaj..
Chippica ja kužim logiku da su obavezna 3 uzv tokom trudnoće..sve ostalo je na našu ili ruku ginekologa..ali ne kužim da nas dosta ide kod socijalnog ginekologa, i uredno svaki put napravi uzv i ništa ne plačamo..zato mislim da ni kod vaše se ne bi trebalo plačat..ili neka se onda svi usklade..ja nikad svoga nisam tražila da radi uzv, njemu je to pod normalno da svaki put pogleda bebu radi njega i bebe, a ne radi mene jer sam znatiželjna.. Baš se dogodilo zadnji put kad sam išla na pregled da je napisao jednoj trudnici uputnicu za neku pretragu u bolnici, za koju je ona opet morala platiti 100-njak kn..i isto se zgražao da zašto naplačuju ako je preko crvene uputnice i zakonom određeno da se pretraga ne plača... Ali dobro, to je naša RH..
Sunnyday mene je isto uhvatilo u preponi neka bol..tako da suosjećam s tobom..mene je to i prije trudnoće znalo uhvatiti, ali bi se istezala malo taj dan i kao da se sve vratilo na mjesto..a sad boli već 2 dana..ako stanem nekako imam osjećaj da ću pasti koliko boli..i stepenice..to je najgore..
croatina meni je direktorica radila carski prije 3 god u ka..ona je prezadovoljna bila..
Ja ću na carski u Petrovu,u biti nemam baš ni izbora,ali zadovoljna sam ginekologom koji će izvesti carski.Joj bolje nemoj čitati što se može zakomplicirati,ja otad imam noćne more,jedna poznanica dobila sepsu,ali drugi grad sve dobro zavrsilo. Muža ne mislim viditi na carski,da je običan porod išao bi,ali ovako će čekati vani.
Ovo mi je rvi glas da se pregled plaća,meni pregled svaka 4tjedna i nikad ništa nisam platila kod socijalnog ginekologa,a niti u bolnici s uputnicom.Ne vidim pravnu osnovu za to,taj zakon su kod nas predlagali-već je na snazi u Sloveniji ali kod nas nije izglasan,baš si svašta dopuštaju.
ja idem privatno, ali koliko znam moj socijalac isto nista ne naplacuje. sestra mi daje uputnice bez da ga i vidim i za sto god treba. draze mi je i platiti privatno i dobiti racun, pa da znam sto i koliko placam, nego podnositi njihove muljancije.
koliko oni trudnica imaju dnevno, da samo polovini naplate uzv 100 kuna. koliko dobiju svaki mjesec bez ikakve evidencije i gdje taj novac zavrsava? : ///
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
joj neću to čitat..ono jedan na tisuću..ili ona afera s vinkovačkom bolnicom i onim retardom tamo..gledam ipak da ne postoje velike šanse da nešto sprčkaju..puno više rizika je na prirodnom (zbog čega sam prvenstveno htjela u vinogradsku..kazu da je super bolnica)
da...ne naplaćuje papu, niti pregled, samo uzv..čak je toliko smjela da ti neda ni jedan godišnje besplatno..koma..tješim se ipak činjenicom da ima 4d pa ako ništa svaki puta kad idemo vidimo našeg Leića a da za to ne platimo bogatstvo
od sestre sam dobila pojašnjenje da si je doktorica sama kupila taj uzv i da ga ona naplaćuje O.o ja ne znam kako se samo usudi..da joj dođe bilo kakva inspekcija, ima uzv u ambulanti koji nije ocito prijavljen..što, ona onda ustvari ne može napraviti uzv jer ga nema gledajući to sa strane hzzoa? ona i prek telefona se usudi reć da se uzv plaća toliko i toliko..ne..zbilja ne znam kak ju nije strah
Baš mi je to sve nejasno..ja sam išla prvih 3 puta kod svoje stare ginekologice koja je bila u D.Selu i svaki put bi mi rekla da će naplatit uzv iz razloga jer me primala u vrijeme kada radi privatno..svaki put bih uredno dobila račun i prije pregleda potpisala da se slažem da naplati uzv jer je privatno..ali žena ima 2 uzv..jedan preko kojeg radi preglede za hzzo, i taj svoj privatni..2 odvojene ordinacije..i to mi ima smisla..
I onda se socijalni čude kad gube pacijente..pa ako već svaki put plačaš onda radije odeš privatno i znaš šta plačaš..
Sortiraj odgovore
Najstariji