Vecer cure! 😊
Mi smo danas bile na pregledu, curka ima 1028g. Bila je skroz aktivna kad ju je gledala, nogice su bile zivahne, uopce ju nije mogla uloviti.. bilo je smijesno gledat na monitoru kak se mice i vidjet trbuh kak skace hehehe 😁😁
Dobila sam gljivice, tako da mi je prepisala recept za vaginalete i sljedecih 7 dana nema voca, sladoleda i nikakvih peciva. 😕 Bas dobro kaj sam jucer kupila hrpu grozda i breskvica.
Uglavnom, imam odobrenje za more 😊 smijem se kupat kolko hocu, samo izbjegavat najjace sunce.
Kaj se bocica tice, jos nisam nijednu kupila. Za sad imam samo onu koju sam dobila uz aventovu izdajalicu.. Ako bude potrebe lako se nabavi 😊
Ja se jos nisam primila kupnje bocica..isto moram vidjeti sta je najbolje..
A sto se tice mrdanja, ja sam u 31.tj i mali je skroz zivahan.. najvise kad lezim na boku, al racunam da mu ne smeta to nego se eto iz nekog razloga rita.. ionako ne mogu u nekom drugom lezecem polozaju se odmarati(ne ledjima jako kratko:)
ja sam isto mislila staklenu aventovu. vidjela sam ju tu kod sebe u ducanu, a imaju je i u apotekama ( ja sam u zg) i bas je prekrasna. zapele su mi za oko i nukove staklene, pogotovo zbog tog popusta u dm-u, ali sam procitala da aventova ( i ona tommee tippee) bocica imaju gore sisac koji je okrugli i oponasa bradavicu, a nukove imaju onaj plosnati pa dijete ne usisava, nego ga jezikom stisce uz nepce i tako mlijeko izlazi. da su to dva sasvim drugacija nacina hranjenja, a da se uz ove okrugle sisace moze paralelno dojiti i izdajati bez straha da ce se dijete odbiti od dojenja. sad nisam pametna..
na ovo mislim:
sanjac, super za odlican pregled i veliku curu! kad cete na more? : )))
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Ja imam Nuk staklenu flašicu od 240ml, i manju plastičnu Avent.
Tala hvala na info za kolica :) i na instrukcijama za postavljanje slika.
Jutro!
Gdje mogu kupiti browns bocice,osim vitalshopa?Tamo se dostava plaća.Ja zasad imam plasticnu t.tipee,aventovu ću dobiti uz izdajalicu i mislila sam jos kupiti jednu jer ću se sigurno izdajati.Kupila sam 2nukove dude,a dobila u bubamari MAM i od ginekologa aventovu i to je to,čula sam da bebe više vole ove od silikona,lateks baš i ne.
Sanjac super za pregled,uživajte na moru...
Ja isto pokusavam pravilno na boku ležati sa jastukom,čim sam malo duže na leđima bole me križa.
Bok cure evo i mene konacno, neznam zasto mi nece ucitat post kad pisem preko moba. Pa moram uzet muzev mob da napisem nesto. Ali citam vas svaki dan.
Mislim da me Ivek pitala za shopping u Trstu. Uglavnom sve te djecje trgovine su u glavnoj ulici u centru, jedna je idexe ispod coina, tamo ima super stvari. Nasla sam nesto i u upimu koji je malo iznad, i preko puta upima jedna trgovina z generation ima predivne stvari. U torri imas neku ovs gdje ima isto super robice za bebe i nije skupo.
Meni je frendica koja ima vec dvoje male djece rekla da su bocice tomee tippee najbolje bas zbog tih oblika najslicnijim bradavici.
Prekjucer je moj Noa bio jako aktivan, poceo mi je i trbuh poslakivati kad udara, a jucer je bio jako jako miran i naravno ja se odmah pocnem pitat sta se desava. Vjerojatno su ga noge bolile zbog dana prije 😊 evo ga sad mi neda mira vec sat vremena bez prestanka udara. A smiri me i to jer vidim da i vase bebice imaju faze kad se ne javljaju.
Jucer sam imala trudnicki tecaj i stvarno mi je bilo zanimljivo i korisno. Uglavnom te nase patronazne koje su drzale tecaj zele da stavljamo siroko povijanje do prvog ultrazvuka, da beba bude puno cvrsca kad je tako mala, da ju je lakse primiti i nositi. Tako da cu ja onda to i poslusati jer stetit ne moze.
Rekle su da se ne prestrasimo ako tek rodjena beba cak 6 dana nema stolicu, to da je normalno.
Pupak da se cisti samo sa octanisept sprejom koji kosta nekih 30 kn i tako da se dva puta s njim posprica i onda sa onim sterilnim gazama ili sa stapicem za usi posusi podrucje oko njega. Ako zelimo mozemo staviti preko sterilnu gazu da nam ne zaprlja bodi. Cak su nam donesle i lutke i na njima pokazivale kako da bebu presvlacimo i pokazale kako se cisti pisulinac i pisica.
Bebu do prvog kupanja da svako jutro malo osvijezimo i to sa cistom vodom u koju mozmo stavit malo bademovog ulja i sa onom rukavicom trljacicom da ih prodjemo po tijelu.
Dojenje mi izgleda najkompliciranije i stvarno je potrebno puno strpljenja, ko uspije u prva tri tjedna poslje je sve lakse. Najbitnije je da beba pravilno uhvati bradavicu i aureolu, ako sise krivo postane nama bolno i pojave se ragade.
Oprostite na dugom postu, nadam se da je bar nesto bilo korisno.
Bok cure evo i mene konacno, neznam zasto mi nece ucitat post kad pisem preko moba. Pa moram uzet muzev mob da napisem nesto. Ali citam vas svaki dan.
Mislim da me Ivek pitala za shopping u Trstu. Uglavnom sve te djecje trgovine su u glavnoj ulici u centru, jedna je idexe ispod coina, tamo ima super stvari. Nasla sam nesto i u upimu koji je malo iznad, i preko puta upima jedna trgovina z generation ima predivne stvari. U torri imas neku ovs gdje ima isto super robice za bebe i nije skupo.
Meni je frendica koja ima vec dvoje male djece rekla da su bocice tomee tippee najbolje bas zbog tih oblika najslicnijim bradavici.
Prekjucer je moj Noa bio jako aktivan, poceo mi je i trbuh poslakivati kad udara, a jucer je bio jako jako miran i naravno ja se odmah pocnem pitat sta se desava. Vjerojatno su ga noge bolile zbog dana prije 😊 evo ga sad mi neda mira vec sat vremena bez prestanka udara. A smiri me i to jer vidim da i vase bebice imaju faze kad se ne javljaju.
Jucer sam imala trudnicki tecaj i stvarno mi je bilo zanimljivo i korisno. Uglavnom te nase patronazne koje su drzale tecaj zele da stavljamo siroko povijanje do prvog ultrazvuka, da beba bude puno cvrsca kad je tako mala, da ju je lakse primiti i nositi. Tako da cu ja onda to i poslusati jer stetit ne moze.
Rekle su da se ne prestrasimo ako tek rodjena beba cak 6 dana nema stolicu, to da je normalno.
Pupak da se cisti samo sa octanisept sprejom koji kosta nekih 30 kn i tako da se dva puta s njim posprica i onda sa onim sterilnim gazama ili sa stapicem za usi posusi podrucje oko njega. Ako zelimo mozemo staviti preko sterilnu gazu da nam ne zaprlja bodi. Cak su nam donesle i lutke i na njima pokazivale kako da bebu presvlacimo i pokazale kako se cisti pisulinac i pisica.
Bebu do prvog kupanja da svako jutro malo osvijezimo i to sa cistom vodom u koju mozmo stavit malo bademovog ulja i sa onom rukavicom trljacicom da ih prodjemo po tijelu.
Dojenje mi izgleda najkompliciranije i stvarno je potrebno puno strpljenja, ko uspije u prva tri tjedna poslje je sve lakse. Najbitnije je da beba pravilno uhvati bradavicu i aureolu, ako sise krivo postane nama bolno i pojave se ragade.
Tala meni ima smisla to sto kazes za sisace, gledala sam bas taj plosnati dio i nekako kao da mi se nije to svidjelo al sad kak velis ja bi rade da ima okruglu dudu tak da mislim da cu i ja ovu aventovu staklenu potrazitu. Jednu vecu i jednu manju da imam.
A i lijepsa mi je aventova,hehe ako nista drugo.
Sortiraj odgovore
Najstariji