Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tala
    13. Lipanj 2016. 09:59

da i ja jednom napisem "jutro!", a da je stvarno jutro :D 
    nocas me gnjavila nesanica, nastavilo se kroz jutro, pa se  se nisam htjela muciti i ustala se. lako ja to nadoknadim : )))

minnie, meni nitko nije spominjao omegu, a ako smanjuje rizik od prijevremenog, to mi bas treba, pa cu pitati iduci tjedan na pregledu.
    jazmajac, je li ti bolje kako dani prolaze ili isto? 
    cure, o stitnjaci ne znam nista. ti su se problemi javili s trudnocom? i onda kasnije nestaju?
    sanjac, to se i ja nadam. vjerojatno ce mi dati uputnicu nakon 24.tt., a to taman dođe pocetkom sedmog mjeseca. 

cuvajte se i mazite : ****

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Tarah
    13. Lipanj 2016. 10:05

Jutro curke, 
    Nadam se da ste iskoristile ovo kisno vrijeme za naspavati se, mene muci uzasna nesanica zadnjih tjedan dana pa nisam za nista.
    Tetrice sam kupila bas prosli tjedan, u Bubamari. Inace sam se uclanila u onaj njihov klub pa sad imaju hrpu snizenja, kao klub cijena. Tri tetre u paketu su oko 30 kn, ja sam ih vec oprala i peglala i izgledaju mi super. Nije da ih reklamiram, ali eto, mozda nekome dobro dode, mogu vam i slikicu staviti da vidite kak izgledaju :)
    Ivek obavila sam i ja OGTT i super si mi sve objasnila, nije nis strasno, samo kaj je dosadno tamo cekati.
    Bebonja i se i meni tak zna umiriti na par dana i onda me dobro izlupa da nadoknadi pa se ja ne brinem oko toga previse. Sad vec osjetim i ove slabije pokrete pa to  vise nije cesto, ali pitaj doksu za svaki slucaj, cisto da si na miru.

papaog
    13. Lipanj 2016. 10:39

Hej curke,

evo da komentiram par tema oko kojih ste, vidim, raspravljale ovih dana:

težina: ja sam dobila 6-7 kila u ovih 22 tjedna i vidim da je to puno po ovim nekim računanjima ali ja mogu reći da nisam dobila ni gram nigdje osim u trbuhu i sisama (inače sam sitnija, imala sam 53 kile prije trudnoće sad imam 59). Samo sise, ja mislim, da imaju 2 kile jer su mi već narasle na košaricu E . Ali uopće me nije briga jer se odlično osjećam, kvalitetno i zdravo se hranim, aktivna sam, vježbam svaki dan i super si izgledam, tako da mislim da su sve te kile dosta individualna stvar i da sve ovisi o konstituciji žene.

štitnjača: i ja sam na terapiji za štitnjaču. Nikad prije nisam imala problema s njom, a u trudnoći mi je skočila tako da sada pijem Euthyrox. Ne osjećam nikakve nuspojave, ali pijem samo 25 mikrograma dnevno...zasada, mislim da će mi povećati dozu na sljedećem pregledu..

bebica u trbuhu: moj malecki je jako aktivan već neko duže vrijeme. I to zna dosta jako lupiti, istezati me i zezati na svakojake načine, pa se ja mislim ako zna bit sad neugodno kad je ovako mali, šta će biti za 2-3 mjeseca?  Ali nema veze, uživam u svakom pokretu. Mislim da dosta to ima veze i kako nam je posteljica položena. Spominjale ste da znate imati brijeg na jednoj strani, moj voli spavati na lijevoj strani. Često se nekako namjesti, kad je mirniji, na lijevu stranu i tada baš vidim taj brijeg i osjećam laganu neugodu od istezanja  

opremanje: cure, evo još jedne koja nema ništa riješeno, osim autosjedalice . Plan nam je sada, u 7. mjesecu prikupiti većinu stvari, bar ovih većih i bitnijih.

Curama koje idu na more, želim da se izguštate i iskupate. Tala, nadam se da češ se pridružiti svojima u Dalmaciju. 
    I sjetila sam se, vezano za onu temu o oticanju, da je puno žena pisalo kako ih je čaj od koprive spašavao. Jedino se malo bolje raspitajte prije, jer sam na kutiji čaja, koju sam kupila, pročitala da nije preporučljiv trudnicama..pa sad...iako ne vidim kako bi kopriva mogla bit štetna..

Pozdrav!!!!

Tarah
    13. Lipanj 2016. 10:52

Tala i tebe muci nesanica?
    Nadam se da ti nece preci u dugotrajnu ko meni :)
    Sto se tezine tice ja sam za sad na + 4, ali isto sam sitne grade i osjecam se ko balon, bas mi je trbuh iskocio van.
    Izgleda da sam uspjela nakeljiti ovu naljepnicu dolje, wohoo

sanjac
    13. Lipanj 2016. 10:55

Tarah jel znas mozda do kada ce biti ta cijena tetrica u Bubamari? Mi imamo samo krevetic i kolica, tako da bi trebala polako pripremat stvari, da me ne doceka sve zadnji mjesec trudnoce.. :)

PALE
    13. Lipanj 2016. 11:01

Jutro!
    Ja sam se baš vratila sa depilacije, kad je kozmetičarka krenula na bikini Niko ju je odmah izmlatio nogom pa se žena prepala bilo je u stilu ostavi moju mamu na miru. Ne brinite se za nejavljanje, svaka beba reagira drugačije, moja je inače jako aktivna, ali kad sam ja loše i on se umiri pa se trudim biti što više pozitivna.

O štitnjači ne znam ništa, rekla mi da mi nalaz krvi idealan, bar nešto, ali mislim da bitno slijediti upute liječnika i da će sve biti ok. Hvala na savjetima za tetre, kupit cu onda u bubamari ili mali anđeo, to mi ok cijena jer ih ipak treba puno.

E da, ja sam popila prenatal od NW, sad kad se bližim zadnjem tromjesečju počela piti centravit prenatal od dietpharma i jako sam zadovoljna, tu i tamo neki dan preskočim i pijem magnezij u granulama biolektra jer mi ga lakše popiti. Imam grčeve u nogama, i rekli mi da je to super za opuštanje maternice da ne dođe do ranijih kontrakcija i zbog omekšavanja mog mioma, a i zbog probave.To mi doktori preporučili, isto sam čula da u zadnjem tromjesečju omega važna.Inače kad sam dobila poklon od hippa dobila sam i poklon bon za centravit, poslala svoje podatke poštom besplatno i dobila na poklon centravit sa omegom, pa ako netko nije iskoristio, preporučam, stiglo mi u roku par tjedana.

ivek2207
    13. Lipanj 2016. 11:02

cure moje ,tala i tarah i mene muči nesanica, jučer sam se probudila radi wc (uvijek idem po noći barem 1-2 puta, jel ide još tko tako često) u 4:40 i nisam mogla zaspati negdje do 6.
    Ovu noć evo ista stvar, u 3:30 me tjera na wc i budna sam od tada. Spava mi se, umorna sam, čubim u krevetu, nikako da zaspim,neće i neće.
    Zašto nas je to sad lupilo, možda su nam bebice zato mirne.
    Idem pod tuš i do city centra, došlo mi na mail da orsay ima do 50% sniženja na ljetnu i proljetnu kolekciju, a kako je to moj omiljeni dučan, i zvjerkam jednu dugu plavu haljinu koja može proć pod trudničku idem vidjet dal ju mogu ugrabiti,ako broja nije nestalo,možda se i umorim pa pa odspavam popodne.
    Otvaram danas sezonu punjenih paprika, mm i ja jedva smo se dočekali tih paprika na placu tako da ćemo danas guštati.
    Jedino mi još neda da kupim lubenicu, iako ih ima,al kao nije još sezona i skupe su pa se stalno keckamo kad smo u dučanu. Al dobro bitno da su dinje stigle i ananas,još mi fali ta lubenica i na konju sam.

ivek2207
    13. Lipanj 2016. 11:11

PALE ja pijem prenatal od elevita i tražim neki drugi jer od ovog dobijem zatvor i od jedne tablete tako da ga pijem svaka 2-3 dana jer nebi nikad išla na wc pa me zanima da li taj od centravita ima možda sliče nuspojave kod tebe ili nekoga koga znaš, ako nije previše za pitati,jer mene ovaj ubija i izbjegavam ga a opet neke vitamine moram piti pa da ne kupujem bezveze.
    Malo je TMI,kako bi rekli amerikanci, al šta ću sad, negdje moram pitati.

Tarah
    13. Lipanj 2016. 11:24

Sanjac mislim da vrijedi do kraja mjeseca, evo link na katalog pa skicni http://online-letak.buba-mara.eu/Katalog-igrace-oprema-2016/
    Inace znam da imaju utorkom popust 10% na trudnicke trbuhe 
    Uglavnom, samo se prijavis na pultu i dobijes karticu ko u DM-u.
    Pale bas si me nasmijala s ovom depilacijom, mogu mislit kaj si je zena negdje mislila
    Ivek ja idem i cesce jer mi je bebek dolje sa glavom i bas mi stvara pritisak na mjehur, a i pijem nemoguce puno vode, stalno sam zedna

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.