Tarah hvala ti, budem pogledala :)
ivek2207 ja idem kao i ti 1-2 puta na wc tokom noci, sva sreca kod mene se nesanica smirila, zato me u zadnje vrijeme hvataju grcevi pa sam radi njih budna.. uvijek nesto
Ja u zadnje vrijeme jedem puno voća, pogotovo lubenica i trešnje, jer to obožavam pa preko noći idem nekoliko puta na wc, a i beba mi pritišće mjehur. Nemam nikakve nuspojave od centravita prenatal, prvo tromjesečje sam imala problema sa zatvorom, pitala sam ginekologa kaj da radim, ona mi preporučila magnezij, i pomoglo mi je, sad nemam problema ;)
Dobar je i donat mg, to preporučili na trudničkom tečaju za one koji imaju problema i spomenuli su da su problemi sa probavom jako česti u trudnoći.
hej
Ja bila do kirurga za bruh i za sada nije ukljeseno, nikakve fizicke radnje i nosnje icega...setnja tek kad nabavim trudnicki pojas i to umjereno...kontrola opet pred kraj trudnoce zbog moguceg carskog.
Sta se tice Elevita on sadrzi dobar dio zeljeza od tuda i zatvor...ja ga pijem upravo zbog zeljeza..prije trudoce mi je zeljezo bilo 25 a nalaz od prije mjesec dana je 11, ne znam sta bi bilo da ne pijem Elevit i pokusavam sta vise hrane koja sadrzi zeljezo..
Omegu imam namjeru uzimat jer evo mi cemo jos malo uc u zadnja dva mjeseca a na zadnjoj kontroli sam zaboravila pitat svoju gin koju mi preporucuje, jer iskreno ribu bas i ne jedem cesto mada je obozavam i zivim na moru da stvar bude gora.
Od tresanja se inace ide puno na wc one su mislim prirodni detoks, kao i caj od koprive koji dapace se i preporuca pit u trudnoci...ja ga pijem tu i tamo, samo ja sam kupila prave listove susene ne onaj iz ducana u kesici...i gin mi je rekla da je kopriva dobra...mislim se jos ubacit list od maline jer sam citala da je i on dobar pogotovo za zadnja 2 mjeseca kao on olaksava porod, jaca maternicu, takoder ima zeljeza i ostalih vitamina u sebi...
mrzim sa tu nema edit post ....nesanicu nisam imala od negdje 16 tt do nedavno sad su opet pocele....tako da vec planiram posudit u rodjaka maloga pleic i peglat igrice po noci jer cu ovako izludit..
otkako mi moji stalno salju tresnje, svako malo moram na pis pauzu : )))
lubenica je sada u konzumu na snizenju. mi smo ju vec nekoliko puta jeli. meni odgovaraju ove koje nisu bas preslatke, tako da su mi bile super, a par puta smo naletjeli na neke slatke. to su mm i cura dokrajcili :D
nesanica, joj... to mi je kao zacarani krug. ne mogu zaspati navecer/pred jutro ili bas lose spavam sa svakakvim snovima. onda se ustanem, pojedem dorucak i umorna sam. i onda nadoknadim popodne, a to bas ne bih smjela jer onda opet ne mogu zaspati.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
saky, i zadnji mjesec svi preporucuju datulje za brzi i laksi porod. ja ih ne volim, ali mozda se natjeram.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Tala raspitaj se svakako. Ja ju pijem od prvog dana i sve sto sam nasla po strucnim medicinskim casopisima sam vam sad ovdje i napisala. Najvise zbog omege sam i odabrala Dietpharm jer ima zasebnu kapsulu omege, a zasebnu sa svim ostalim vitaminima.
Pale samo da ti napomenem, ne znal da li si isla za tim, da ti Dietpharm ne sadrzi magnezij, iz tog razloga ga ja i pijem odvojeno pa se trudim ne propustiti piti kroz dan i jedno i drugo. Ova Biolektra sto ju ti konzumiras je isto super. Ja sam ju dok sam radila, svaki dan uzimala i bila mi je savrsena.
Ja sam dobila poklon bon i u paketu Sretna beba i u paketu od Hippa za Dietpharm Prenatal. Poslala sam pred pun klinac vec, ali dan danas ja nisam dobila nista. Malo sam ostala razocarana.
Saky84 jesam ja rekla da nema brige za kilu. Sad samo smireno, cuvaj se i biti ce sve u redu. Koliko se budes pazila, toliko ce biti manja mogucnost carskog ili operacije.
Sto se tice caja od lista maline, mislim da ti se on preporuca tek iza 35.tjedna tako da se dobro raspitaj prije uvodenja istog.
Nesanica je normalna u trudnoci. Ja sam kompletno pobrkala dan i noc otkad mi se bebac poceo javljati. Nocu je dosta aktivan pa sam se cesto budila i isto bi to nadoknadivala kroz popodne. Preksinoc sam konacno odspavala u komadu, ali kad je tako onda sanjam zivopisne, lude snove.
Definitivno si mislim kroz sljedecih par dana naruciti banana jastuk da si olaksam, a kad vec narucujem mislim da cu i tetre uzeti jer sam ionako mislila i jedno i drugo iz Malog andela uzeti.
Dobar dan od nas dvije sa vječno uzbudljivoga posla i pauze za gablec
Tala dans mi je bilo stvarno bolje sa preponom, čak me nije ni boljela prvih prehidanih 20tak m, onda se počela opet javljati laganini, ali je bolje - čak bolje nego jučer - problem je mirovati (ne mažem se sa ničime) jer se samim hodanjem osjeti bol, ležanje/sjedenje je OK. Pa ajde ti lezi cijele dane
Ona "kvrgica" mi se i dalje vidi, ali nije tvrdo niti boli, nisam ni sama pametna. Šta mislite da urgiram?
Ja od prenatala pijem Twinlab, i kad to dovršim isto sam dobila Dietpharm besplatno Jel mislite da bi bilo OK recimo početi piti tablete svaki drugi dan? Meni se stvarno ne šopa tom kemijom. Ili da pijem sada do sljedeće kontrole pa pitam Doku najbolje
Nemojte me micati. Hahah, sve pratim redovito.. ali kad nemam šta pametno pisat onda šutim. Hahaha. Šalim se. Uglavnom bila sam na pregledu, djevojčica je teška oko 330 g 25 cm 😀 , Lupa stalno i SISALA JE PALAC i od malog prstića do palca svaki je otvorila onako. Osjećaj za 10. Posteljica se podignula, nije više nisko.. sve štima.. iako mi je dala uputnicu za onaj 4d uzv jer sam ja rođena sa srčanom manom, čisto eto.. ali svakako sam tila ić samovoljno na to ali oko 250 eurica.... tako da mi je ovo super došlo, da ne pričam kakvi uređaji. To u 12 tt kad sam bila na anomaly sc.vec je potvrdio spol a slike bile woooow. Ugl.ja pijem folnu svaki dan a magnezij po potrebi.. Ova priča oko štetnosti ultrazvuka, sve šteti. Štete mobiteli,tableti,laptop, sve.. da ne pričam pusenje u trudnoci, alkohol, stres... tako da živimo u svitu di nikad više nije bilo bolesti i svega.. to je 'ovo vrime'. Hoćete li bebe široko povijat? Mene svi gledaju kao 😶😮, pa čemu to.. to se radilo 'prije'..
src="https://lbdf.lilypie.com/1GMIp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>
Pisem vam iz citya west iz dma, ako se dobro sjecam bilo vas je dosta za one chicco jastucice za dojenje, evo u dmu su na snizenju za nekih 20-ak kn jer pise da izlaze iz asortimana i teta je rekla da nece za sada biti novijih zamjenskih pa ako tko hoce da si kupi zalihu. Nije rekla ni zasto ih povlace.
Pisem odmah jer cu zaboravit dok dodem doma.
Sortiraj odgovore
Najstariji