Evo mene cure moje sa rebra, nešto mi je štitnjača skočila sad u trudnoći,( TSH je 6, prije isam imala problema, pa me dokt poslala gore na pretrage.
Izvadila sam krv, tj dva hormona, nisam dugo čekala, brzo to sve ide, baš sam iznenađena, ja sam se pripremila na gužve, čekanja, kako inače nisam po bolnicama, ovo mi je prvi put i na rebro da idem. Odmah sam došla na red kao trudnica, hehe, a kasnije sam išla naručit se za pregled kod endokrinologa, e sad sestra bi me odmah za sutra naručila ili idući tjedan al nalaz za hormone moram čekati 3 tjedna, što je dokt rekla da je to predugo. Tak da su me naručili za 29.04. pa se nadam da će biti gotovo do tada, dali su mi neki broj da zovem ranije dal je gotov al ak nije morat ću svejedno privat otić vadit opet ta dva hormona.
Jooj ispikali su me jučer u petrovoj za krvnu i rh faktor i danas na rebru, sve ruke su mi plave.
Al dobro, baš sam iznenađena, nisam morala nigdje dugo čekati, ide to kao na traci, sad jel mi se posrećilo tko zna.
Ja nemam mučnine negdje od 10-og tjedna, sutra ulazim u 14-ti, sve jedem, samo me na junk food tjera al suzdržavam se. Toliku želju za hambijem i pizzom isam imala ni kad nisam trudna bila, rijetko smo to jeli, jučer sam sama ćevape doma radila i pekla, htjelo mi se, al nema do onih iz pečenjare.
Jel koja od vas kupila/ dobila nešto za bebicu? Kad ćete krenuti u shopping. Ja se suzdržavam, samo gledam po netu i istražujem al mislim da idući put, a to je za vikend kad ćemo biti u city centru da ću ugrabit neki bodić, kako su rekli da je najvjerojatnije dečko bit će neki takav ali i neki neutralni ako se ispostavi drugačije.
Pusa svima.
hej curke!
meni je jutros trebala doci med. sestra da mi izvadi krv, no nije. tako da sam od 7 budna, a nocas oka nisam sklopila. sanjam neke budalastine. da vozim curicu u kolicima, a ne znam gdje mi je dekica, da sam nesto izgubila.....
ivek, je li ti to prvi put da radis krvnu grupu, rh i testove senzibilizacije?
meni je moja privat. gin. napisala da je potrebno uciniti te pretrage, no soc. mi je tek sad jucer dao uputnicu jer je rekao da se to ne radi prije 12.og tjedna.
meni je danas tocno 12tt. sutra mi je pregled (rani kombinirani) i dolazim bez tih nalaza. nemam pojma je li nesporazum ili nesto. vadit cu krv u ponedjeljak, pa cu joj poslati na mail rezultate.
ako sve sutra bude u redu, pocinjemo govoriti ljudima za trudnocu : D
najprije moji, sogor i sveki, pa ce se vec prosiriti : )))
kako ste vec pricali o badicima i ljetu, znate li ista o ulju za samotamnjenje? je li to stetno. ima zastitni faktor 30 (nivea protect & bronze). ja bez toga izgledam kao duh i vec sam ga mislila polako poceti nanositi na noge dok se izlezavam u vrtu i citam knjigu.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
nadam se da cu sutra nakon pregleda biti u stanju obici barem jednu-dvije trgovine da uzmem koji bodic, carapice. mozda ima nesto zimskog na snizenjima jer je vec dosla ljetna kolekcija : )
od novokupljenog imamo samo: carapice, tetra pelene, dva-tri bodyja (nazalost obicna, sad cu uzeti body benkice), jedne zara hlacice. mislim da je to to.
kako mirujem, ne mogu bas lutati po ducanima, pa ovisim o onome sto mi mm i curka kupe : D
s next-a mislim naruciti piđamice. hocete li uzimati deblje hulahopke za bebu?
od odjece za sebe jos nisam pocela nista kupovati jer za sada stanem u sve. najcesce nosim tajice i tunike ili haljine. nemam predodzbu koliki ce mi trbuh biti. zadnjih par dana, kako su se mucnine smirile, uopce se ne osjecam kao trudnica
Hej curke!
Ja sam taj rh faktor i krvnu grupu i testove na hepatitis i na sifilis vadila već u 7.tjednu.. i krvnu sliku i urin.. 29.4. imam drugi pregled i ići ću na testiranje down sindroma, jel to i vi idete? Možda je već netko napisao a ja zaboravila...
Jedva čekam drugi pregled, već strahujem, ali mislim pozitivno i da će sve biti super kao što treba biti!
Joj ja sam isto bijela ko sirko, ne znam kaj ću haha
Jel idete u Westgate na sajam beba i trudnica? Ako ste u blizini ZG-a... Nisam još ništa kupila, kao prerano je, ne znam, a tako je sve slatko i lijepo... jedino kaj sam se učlanila u dm baby
Ajme kako sam ja jučer pojela paštetu Argetu.. inače ne jedem, ali jučer je tako bila finaaaa ajme meniii strašno
ivek2207 jel sve ok?
testiranje na down ( ali i druge kromosomopatije tipa edwards, patauo) ti je ovo o cemu u zadnje vrijeme pisemo. zove se rani kombinirani probir. to je temeljiti ultrazvuk na kojem mjere nosnu kost, nuhalni nabor, pregledavaju se organi. uzima se uzorak krvi i testiraju hormoni. gin. s tobom obavi razgovor o obiteljskoj anamnezi, imate li vec slucaja kromosomopatija u obitelji. postoji tablica u kojoj se prema godinama trudnice određuje vjerojatnost npr. 1:2000 i slicno.
sve ti je na dobrovoljnoj bazi. dr. bi trebao ponuditi, a ti prihvatiti ili odbiti testiranje ako nisi zainteresirana ili ako rezultati testiranja nece utjecati na odluku o zadrzavanju djeteta.
ako testovi budu losi (to je ipak statistika), postoje dodatni neinvazivni testovi double i triple, no njihovi su rezultati manje vjerodostojni nego rezultati ranog kombiniranog. postoje i testovi tipa harmony i nifty koji kostaju oko 5000 kuna, također iz krvi majke.
koliko ja znam, jedini testovi koji daju 99, 99% tocne rezultate su biopsija korionskih resica i rana amniocentoza. u oba slucaja, postoji rizik od spontanog pobacaja manji od 1%.
tala radila sam te testove jučer prvi put u petrovoj. ja vodim trudnoću privatno pa mi je već kod druog uzv ( u 8 tj.) rekla da to sve napravim al mi socijalana nije htjela dati uputnicu jer se to kao ne radi u petrovoj prije dvanaestog tjedna, prošli tjedan me soc naručila i dala uputnice i eto sad obilazim po malo u 14.-om tjednu. baš mi je sad stigao nalaz na mail jer sam i urin nosila u petrovu jučer, a rekli su da će biti u ponedjeljak, tak da su brzi.
Piše da je urin sterilan, pretpostavljam da je to u redu? A kada sam dala mokraću u čašicu prije mjesec dana pisalo je bakterija mnogo,iako ja nemam simptome, a tko ga zna.
što se štitnjače tiče ja ne osjetim nikakve simptome, ne znam ni koji bi trebali biti, al osjećam se dobro. zadnja tri tjedna kako su mi mučnine prestale ko avion sam, sad neznam da li to utječe na bebu išta. rekla je dokt da ne baš, ali da trudnica mora biti zdrava pa će i dijete.
Mi smo svima rekli za trudnocu odmah nakon prvog pregleda, od robice nisam nista kupovala, imam svega od prve trudnoce bar to osnovno, tetra pelene, bodice itd, ali svakako cu morati u kupovinu ako sada bude muško, ipak mi je većina robice roza
dan svima. evo da se malo javim...meni je stalo curkanje polipa, gin mi nije dala nikakve tablete...to je trudnicki polip koji je vezan za posteljicu i ne smije se dirat..treba samo pazit i izbjegavat radnje koje dovode do pucanja...mene vec par dana su poceli i kukovi lagano boljet..dali i vas cure to muci? :)
svima novima dobro dan dosle
E da, moram vam reći da od prije 2-3 dana osjetim bebine pokrete i to me jako veseli
Saky84 da, ponekada me zabole kukovi ali me noge više bole, čim provedem malo više vremena u pokretu.
Sortiraj odgovore
Najstariji