bok žene
evo mene sve snervane i sjebane od jutrošnjeg pregleda. U biti išla sam samo na CTG...ali mi je dr (Kojeg inače preferiram) diga tlak u 3pm...
NAkon ctg...tlak bla bla bla...piše on meni papire..spremam se ić ća...kaze..jeste upoznati s tjekom poroda i tako?.Reko jesam uglavnom....pitam sta mi je nejasno i tako..uglavnom mislim da znam sve sta trebam znat. KAze on...ma ne mislim na to vec o induciranom porodu.??????????????????? MOOOOLIM?? kakav inducirani porod?? KAze al vam nitko od nas 4 dr nije to spominjao do sad ?? NEEEEEEEEEEE! kaze a slusajte to je praksa...struka tako preporuča...kod dijagnoze gestacijskog dijabetesa trudnocu zavrsit u 39 tjednu. zAsto ???? ja kazem da znam da se to radi i ranije kad je beba prevelika..al moja nije..i cemu onda....A kao bude i druuuuugih komplikacija...i onako kroz smjesak...objašnjava..JA pitam..i sta sad,,,ja sam skroz zatvorena...kako to izgleda?? Ja dodjem..vi me prikopčate na drip i crkavaj stoko!!!???
šokira se kad sam to rekla...da ne treba tako..MA nego kako...čemu inducirat nezrelu trudnocu...ako cu bit zatvorena ka sad...šta će me ručno otvarat...a on se sjebo cili kad me vidio poluludu i kaze paaa postoje i gelovi...drip....OK znam razumin...ali zastooooo???? Čemu...jedan zdrav razlog mi dajte...PAAAA struka preporuča!!! o jebem te zemljo indijo
za kraj mi se jos reka...slusajte to je preporuka struke...nije sad bas da se mooora...i dobacio..ajde imate do tada jos dva tjedna...Tila sam ga pljunit u srid oka da mu odma izgori od bjesnila moga...nisam se ni javila na odlasku samo sam zalupila vratima...a on me izbezumljeno gleda
Usra mi je cili dan...to mi zvuci tako brutalno i divljacki da vam ne mogu opisat...Jbte malo mi muke oko prirodnog poroda..sad mi treba i to da me tjeraju da rodim,...uzaaaaaaaaaas
u utorak idem opet...al bit ce šef odjela(koje me je pregledao prije dva dana bio super zadovoljan ,a inače je paničar i nije rječi spomenuo) pa cu ja sa njim malo prodivanit....ako nista ..odbit cu i potpisat da odbijam ikakve idukcije prije 40-41 tjedna...
nisam cilu trudnocu imala voako sjeban dan,,,,koma....najradje bi ostala i rodila doma majke mi...ufffffff
malo sam googlala po forumima...iskustva jako različita...pola zena sa GDijab,dr nisu ni spominjali indukciju...pola ih islo...nikakvog pravila...mrzim ovo sjebano zdravstvo...sad sam vise nego ikad sigurna da sve to funkcionira na principu bice kako bude...ajmo probat pa kako ispadne..kakvi stručnjaci kakvi bakrači ...svi su oni početnici i nemaju blage veze o ničemu
Cvarak, znam i zbog toga najvjerojatnije neću ići.
A tako bi voljela obaviti i jedan koncert dok sam trudna, neka se mali razmrda i raspleše na basove
Kneginja e to sto si napisala sam cula za to!!! Zato je mene i strah toga radi jebenog secera od 5.1 nataste,da moram bit prosta! Ja sam isto muzu rekla ak ce mi htjet inducirat porod i ostavit ne u bolnici da necu ako je sve u redu sa bebom,plodnom vodom! Ma seru g....uffff sad sam i ja ljuta! Nemoj se zivcirat i kad udjes u 39tt malo vise hodaj mozda sama bebica odluci ic van!!! Ma da nebi oni meni dali umjetne trudove i otvarali me,pa nisam krava !!!!! Necu ni ja dat! Trazi misljenja jos lijecnika! Jebala ih struka da tak moram rec! Ko je mojoj babi mjerio secer i dovodio ju na raniji porod ma izmisljaju,a uostalom tebi secer ne prelazi 6 sto je sasvim ok! Ma ti znas najbolje i osjecas svoju bebu i znas da je sve ok!!nedaj se!!! ☺️
Jutro zenskice... Ima li koja nova mamica da je postala?
Sve cekam da nam se jave pupa, lollipop i didi…
A kneginja mozda tvoja bebica i pozuri sama prije nego bi te oni stavili na inducirani... Ili se pocnes malo prije otvarat pa ce bit lakse... Kako god ne sekiraj se, bit ce kako mora bit a najvaznije je da sve nakraju bude u redu...
Ja eto jednu noc nemogu spavat nikalo a nocas opet odspavala skoro 12 sati u komadu...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Kneginja, ma ne živciraj se. Ti i ja smo "matore" prvorotkinje i sve i svašta nam kažu.
Znaš što "keep calm and relax".
Ja bi na to sve rekla, ok...seksala se ko zec zadnji tjedan, puno šetala i trčala po stepenicama ili bi jednostavno rekla " hoću na carski". The and!!!
U svakom slučaju, vjerujem da ti ginekolog treba ukazati na moguće probleme, jer bolje je spriječiti, nego kasnije se kajati.
Ti si jaka žena i sve ćeš to odraditi školski i bez greške
Keep calm and relax.
Booook :))
Mene sad uz mucninu ulovilo i grlo i nos mi onako polupun....valjda se stvarno organizam cisti...
Ujutro smo rijesili sve za kucnu djecju apoteku, sad sam mirna s time :)
Jos sutra idemo na provjeru postavljanja autosjedalice i ostaje samo priprem robice za izlazak iz rodilista...vi ste to sve rijesile??
I pitanje, sta cete koristiti za ispuhivanje nosica? Mi smo uzeli fiziolosku sa spricom, to kazu da je dobro svaki dan stavljati, a za ispuhivanje ono nesto sto s ustima vuces iz nosica (ne moze se progutat naravno). Samo ne znam jel to kao jednokratno ili ne, nema mi smisla jer se moze oprati pod mlazom....ako netko ima neki info, preporuku za taj dio, vicite.
Uzivajte u vikendu, stize nam opet ljeto heheh
Ja nisam ništa pripremila za dječju apoteku :O Al računam da imam vremena za to :) Kao što Oliva kaže, nećaku su isto tak nos ispuhivali s tim kaj se prišteka na usisavač, tak da kad bude potrebe i ja planiram s tim..
kneginja raspitaj se prije, mislim da ako je sve u redu s bebom bez obzira što struka kaže možda bolje ništa ne forsirat..
Sortiraj odgovore
Najstariji