Kneginja što se tiče putovanja, ne znam zašto ne ako se dobro osjećaš. Vidim da si odlučila pa vjerujem da se dobro osjećaš. U svakom slučaju ponesi europsku zdravstvenu iskaznicu i to je dovoljno osiguranje. Ako ju nemaš odi u HZZO i zatraži. Treba jedno " tjedna da dođe, a ako ne dođe dobiješ potvrdu koja vrijedi isto kao i iskaznica. Provjereno! Možeš ju čak i online naručiti od nedavno.
Jooooj ja još ništa nemam za bebilija. Vidim da vi svi barem nešto imate. Morat ću i ja bar čarape kupiti.
Što se tiče kolica našla sam lijepa na netu ali me to sve nekako strah kupovati na neviđeno. Sa prvim djetetom imali smo Quinny kolica 3U1 i prezadovoljna sam bila. Plaža, šljunak, planina... odlična. Za sada mi se sviđaju Mutsy kolica model Evi i Igo. Mislim da su krasna, škicnite malo na njihovu stranicu.
Ja sam nekako u komi danas cijeli dan, ne znam da li je to zbog vremena ili hormona ili i jednog i drugog ali baš se loše osjećam. Jedva sam ručak skuhala. U jutro me u krevetu probudila užasna bol s lijeve strane u donjem djelu trbuha i prestala je nakon 20ak minuta ali sam se dobro uplašila. Poslije me nije više boljelo ali stvarno sam bila uplašena. Mislim da mi sve imamo neke skrivene strahove i da je to normalno smo ne treba preći u neku fobiju.
Lijepo spavajte!!! Pozdrav!!!
Nisam rodila, ali oko putovanja možda mogu pomoći.
Naj frendica je cijelu trudnoću putovala švedska, zagreb, zadar i obrnuto. Avionom, autom. Zadnji put je prošla dva mjeseca prije rođenja. Rodila je u Zg.
Druga frendica je također često putovala, zadnje gdje je bila je Abu Dabi i to oko Nove Godine a rodila je početkom 3 mjeseca tu u Zg.
Za zdravstveno imale su neko zdravstveno preko hzzoa, europsko ali nisam sigurna. Sa avionom možeš letiti valjda dva mjeseca prije poroda uz potvrdu ginekologa
ma ja se osjećam bas ok..msilimd a nece bit neke frke...više mi rade pritisak ludi oko mene....vi mi tu dodjete ko utjeha :D
za evropsku sam i ja msilila...mislim na iskaznicu...samo ne znam dal ona pokriva bosnu i hercegovinu..jer tamov ladaju neki čudni zakoni....morat cu se dobro raspitat ovih par dana,,,
Kneginja, ako se ti dobro osjecas i nemas problema, pinklec na rame i put pod noge
pa da ako je sve ok sa trudnoćom i ti se osjećaš dobro zašto ne...samo se nemoj preforsirati...ipak malo pripazi na tempo...
Nemoj da ti rade pritisak ljudi oko tebe. Slušaj sebe i svoje tijelo, te ginekologa jer on/ona zna više i zna ono što će odgovarati tebi i bebici.
Ostale savjete, prodike i slično, poslušaj, sagledaj sa svih strana, pokušaj ih primjeniti na sebi i onda zaključi koliko ti odgovaraju tj. koliko su bliski tebi kao osobi, koliko se uopće na tebe odnose, jer nismo svi isti i razlike koliko bile minimalne mogu biti maksimalne.
Kneginja ja takoder dr tjedan ulazim u 20 tt i idem na put od 4-5 sati.. I mislim da je to sasvim ok posto se ja osjecam odlicno i sve je ok! (Da ne ureknem)
I jucer sam gin pitala i on je rekao da nema prepreke...
Jos ako idete sa vasim autom tim bolje jer mozes stat kad god pozelis... Tako da samo naprijed!
P.S kad budes u Sarajevu poslat ces mi malo cevapa iz Hodzica!!
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
kneginja i ja sam bila u Sarajevu prije nekih 10 dana, ali samo na jedan dan, nekih 5 sati voznje tamo i vamo. Sve sam izdrzala ali sam nakon toga 2 dana samo spavala ka nadrogirana. Cak sam jednom bila do Slovenije i natrag u jednom danu. Nista ne brini samo gusta.
Tila sam samo rec da me nerviraju ti 'savjeti' kao da netko zna kako se mi osjecamo i kao da mi ne zelimo sve najbolje svojoj bebi. Mene je rodbina iznapadala zbog stikli koje sam obula na uskrsnju misu! A sve u redu s trudnocom.. ne znam sta je tim ljudima..
Fluffy
vi ste mi tu ka apaurin :D naravno da cu ic...ukoliko mi dr u utorak potvrdi da mogu :D
a veceras tj skoro cili dan danas me tako dolje probada....uf..bas se nesto nerviram radi toga....ko da me netko svako malo ubode u jedan pa u drugi jajnik..eto tako nekako najsličnije
nadam se da je samo širenje sobice za bebu :D
djevojke, samo da javim - danas sam napravila tripple test u Petrovoj, i to za sat i pol! izvadila krv (došla na red u roku dvije minute) i išla na UZV. gotovo nikoga nije bilo u čekaonici, osim sestre na prijemu, kojoj bi bilo draže da se nije morala ustati danas iz kreveta...
srećom, u samoj ambulanti me dočekala predivna sestra, kao i doktor. moj mm je išao sa mnom; ja sam pristojno pitala i nikakav problem nije bio. bebača smo pogledali od glave do pete - rekao nam je kako nam i bez rezultata testa može reći da je beba savršeno zdrava! mm se cijelo vrijeme cerio od uha do uha jer je doktor njemu sve objašnjavao. na tren sam pomislila kako nitko niti ne zna da ja ležim na tom krevetu! ali, neka - ovo mu je bio prvi UZV pa mi je bilo drago što je to mogao doživjeti! doktor je bio zakon - dao si je vremena sve objasniti, pogledati u miru, odgovoriti na sva pitanja...
iako su nalazi za dva tjedna, uopće se ne brinem - dapače, današnji me pregled baš umirio! bebač je aktivan, pokazuje nam guzu i stavlja ručice na oči!
i, da - potvrđen nam je vrlo živahan dečkić!
Sortiraj odgovore
Najstariji