Ispadanje kose nakon poroda

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Evvie
    20. Prosinac 2013. 14:35

Pomoć.... Rodila sam prije 4 mj.,dojim i još uvijek nemam menstruaciju. Prije otprilike mj. dana mi je kosa počela abnormalno ispadat...kod pranja mi doslovno ispadaju pramenovi,dio oko šiški je skroz prorijeđen (kao kod muškarca koji čelavi ) . Inače imam jako gustu kosu dugu malo ispod ramena.....ta jako gusta kosa sad izgleda skroz jadno,pola je nema više .....Čitala sam da je to kao normalno nakon poroda i da se kosa nakon par mjeseci oporavi?!
    Molim iskustva ili savjet!!!

Ivana65
    25. Listopad 2014. 15:17

Gle... ispast će ti masa! Nemoj se nikaj bojat. Meni isto poispadalo oko pola. Pun wc kose nakon svakog pranja. A ono kaj ti ne ispadne dijete će ti iščupat poslije. Evo moj već 4 mjeseca je na misiji čupanja kose. Koda ima naum da mi sve iščupa. Ali njega kosa fascinira... Njemu je to super, pa kako se onda mogu ljutit na njega. Njemu je najveća fora kad mu moja kosa ide kroz prstiće.

Ako ti sve to tako grozno izgleda... i baš se jako vidi.. ošišaj se na kratko. To ti je jedini način kako zadržati pristojnu frizuru. Narast će nazad. Ne brini.

20. Prosinac 2013. 15:14

I meni je kosa pojacano opadala neko vrijeme nakon poroda. Isto sam dojila i jos uvijek dojim, prestalo je kada sam opet pocela piti vitamine koje sam pila u trudnoci, ali tada je vec bilo proslo par mjeseci, pa postoji mogucnost da je prestalo i samo od sebe, a ne zbog vitamina. Sada nakon 9 mjeseci, imam vidljivo puno mlade kose, pa vjerujem da ce i kod tebe doci na svoje.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

dadls
    20. Prosinac 2013. 16:14

Da, najviše pada sa 3 mjeseca.

missha
    21. Prosinac 2013. 14:31

Normalno je da kosa nakon poroda jako pada kad se opet postigne neki hrmonalni balans jer u trudnoći baš i ne pada kosa radi hormona, a ona polako odumire i mora past. A to se dogodi skoro odjednom kad hormoni dođu na svoje. Ako bi dugo ispadala kosa, treba ić k doktoru ;) Ali doći će kosa na svoje ;)

brouhaha
    15. Siječanj 2014. 15:52

Meni je nakon prvog poroda kosa počela otpadati nakon tri mjeseca, a budući da imam kratku kosu to je izgledalo užasno, kao da ćelavim. Nisam pila vitamine ni koristila nikakve šampone, prestalo je nakon nekoliko mjeseci i izrasla nova mlada kosa
    Dobra stvar u svemu da osim kose su mi valjda i sve dlake koje sam inače depilirala nestale, pa sam uštedila vrijeme i novac na tome! Čak ni obrve nisam morala čupati!
    Onda sam opet ostala trudna i rodila... e sad čekam taj treći mjesec da dođe da se riješim dlakavosti

missha
    16. Siječanj 2014. 15:57

Joj da, vidiš :D Ja sam u obje trudnoće nenormalno odlakvila, trbuh mi je bio dlakaaav :( Užas... I to je sve opalo kasnije :D

16. Siječanj 2014. 21:18

Meni je bilo bas suprotno, ja skoro da se nisam morala depilirati u trudnoci, sve dlake su mi nekak slabije rasle... I onda kad sam rodila, bum opet na staro... Ja bi stalno bila trudna :-) Al ne bi stalno radjala :-)

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

rhaea
    17. Siječanj 2014. 11:59

O da, nekih 2 , 3 mj nakon poroda to je bila strava, ja sam govorila mužu da<ćelavim. Pila sam fitoval i prala kosu njihovim šamponom, u nekom momentu je prestalo, vjerujem samo od sebe a ne zbog šampona al ko zna..

Bucka
    17. Siječanj 2014. 15:54

Meni je strašno opadala, pila sam Valete (ne znam jel se u RH mogu kupiti), uglavnom nakon jedne bočice sam primjetila da manje opada, a oko 3.mj. nakon poroda je prestala opadati tako da mislim da to ima veze i s onim da moramo nakon poroda pričekati da sve dođe na svoje mjesto te da je to normalni proces i nema čarobnog lijeka...

• tjagusic
    27. Ožujak 2014. 20:56

o da... i meni je kosa ispadala nakon poroda i to jaaako! u pramenovima, a ni anemija mi nije bila od pomoći  no nakon 4 mj je prestalo i sad je bolja i gušća nego prije!

mama trogodišnjaka i uskoro malene štruce... ima puuuno pitanja, a možda i koji odgovor za nekoga :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani