nek svekrve sebi nabave macke i pse pa nek im daju imena po sebi i svojim babama i djedovima.
kako cure kazu uvijek ce netko bit nezadovoljan.daj dijetu ime koje si obecala i koje ti i dragi hocete.
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
maja pusti ih nek pričaju što god hoće... to je vaše dijete i vi ćete mu dati ime. na glupe komentare se nauči jer će ih biti sve više. svatko će imati nešto "pametno" za reći.
Pozdrav cure, evo i mene :)
još zapravo ne znamo ime, ne znamo ni spol jer je sve dosta rano, ali ima tu nekih ideja :)
htjela sam reći, Maja, da se ne obazireš na te komentare...u našoj obitelji ni moja mama, ni svekar i svekrva nisu u početku bili zadovoljni imenima koje su naša braća i sestre dali djeci, uvijek komentari "kakvo ti je to ime?", ali čim se naviknu i kad vide bebicu više ne mogu ni zamisliti da se zove nekako drukčije i odjednom su im super ta imena, to su ti starci
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Slazem se da ne treba nikoga slusati u vezi imena djeteta. Bitno je samo da se svidja tebi i muzu. Svi ostali se naviknu na ime, bez obzira kakvo je. Iskreno, meni se neka imena uopce ne svidjaju, ali kad poznajem te osobe i jos pogotovo ako su mi drage, stvarno mi ime postane lijepo. Kao sto kazu da ime nije nikoga ucinilo boljom ili zlocestom osobom.... Muz i ja imamo zenska imena, ali za djecake stvarno nemamo. Sto god se meni svidja, njemu ne i obrnuto. I kad kazemo drugima koja imena nam se svidjaju, dobijemo svakakve komentare, ali nas to ne zamara... Tako da, Maja58, ne slusaj nikoga sa strane... Imate jos vremena, kao i mi, ali ako ti se nesto svidja, ne odustaj od toga zbog drugih ljudi!
jedina dva rješenja po meni su:
1. reći svekrvi/svekru/mami/tati/kome god se najviše protivi predloženom imenu da ste odlučili nazvati bebu baš po njemu/njoj i stalno se djetetu pred njima obraćati tim imenom npr naša mala blaženka, naš mali jozo.
onda kad bebu donesete iz rodilišta, kažete da ste se ipak predomislili.
2. smisliti neko potpuno nebulozno/neobično ime, npr. teodor, kleopatra, ignacije, jozefina. i učestalo tako zvati dijete pred njima, sa smrtno ozbiljnim izrazom lica i čvrstom odlučnošću.
onda kad se vratite iz rodilišta, rita će im biti kamilica.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
dobro rješenje shimmer.
i nas su stalno pilili (i sad nas pile) kako će se dijete zvati, a mi kao iz topa odgovarali Izdislav (is this love). sam pogled na njihove face je bio komičan i zabavan. sad svima govorim da će biti mali Špiro. i nitko me ništa više ne pita jer su naučili lekciju s prvim djetetom.
btw., još uvije ne znamo kako će nam se dijete zvati. nabacujemo se s imenima pa koje nam "zazvoni".
hahaha to vam je dobra taktika
pokusat cu s tim jednog dana kad bude drugo na putu
odlicno cure!
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
Pozdrav cure,,evo i ja vam se pridruzujem Ja kad sam ostala trudna od pocetka sam bila sigurna da nosim curicu,bas sam imala neki osjecaj..ali na kraju sam pogrijesila.. decko je i zvat ce se Vito a da je cura zvala bi se Nina..
cure, molim vas misljenje za ime Damjan ili Jakov. Odlucili smo za Damjana, ali nikako mi "sjesti" da ga tako zovem. Ja sam predlozila ime i dalje mi je prekrasno, ali se ne mogu navici da ga tako zovem. Je li to normalno?
Sortiraj odgovore
Najstariji