lolipop, o tome sam i ja razmišljala. a onda mi je nedavno jedna poznanica ispričala kako je njihov sin dobio ime. Naime, mali se zove isto kao tata. A zašto? Kad je saznala da nosi muško iz zezancije su malca cijelu trudnoću ona i muž zvali mali npr. Šime. (da ne pišem sad pravo ime). O imenu nisu razmišljali nego kad se rodi, kad ga vide nešto će odabrati. I došao taj dan, malac se rodio, treba dati ime, a oni ga ne vide nikako drugačije nego kao Šime jer su mu se tako mjesecima obraćali. I tako je mali dobio ime Šime i zove se isto kao i njegov tata.
Tako da ja mislim da možda ima nešto u tome, ako mu se obraćate imenom koje ste odabrali onda nema koje drugo da mu odgovara nego to.
ja se stalno trbuhu obračam njegovim imenom...ili mu kažem Sven ili Svenči ili Svenko a tu i tamo bude mali divljak, mrva ili miš
valjda neću na porodu odlučiti da će biti miš umjesto sven
O, bože, ako je tako, moja će se zvati bebolina. Ja je još uvijek ne mogu zvati imenom dok je stvarno ne vidim i odlučim ide li to ime uz nju ili ne.
lollipop, hahaha.... svašta je moguće kad te nakon poroda udari adrenalin, hormoni, sreća, uzbuđenje, još ako budeš primila epiduralnu
Mi smo ostavili prostora i za mogućnost da ime ne paše, ali smo ga i odabrali nekako po osjećaju dok sam bila već duže trudna, iako nam se prije to ime nije sviđalo. Imam osjećaj da si ga je baš ona odabrala i da je za nju Ja nikada nisam voljela ženskaste stvari i rozu boju, a sad mi je tako super da ne mogu tome odoljeti! Sve mi se sviđa što je nježno i rozo, pa to pripisujem njenom karakteru!
Beba, ha, ha...ja znam samo slučajeve koji su cijeli život bili braco!
Ja znam i Braco i Seka, a susjeda mi ima 60 godina i zovemo ju Beba i dan danas hahah...
joj baš ste me nasmijale drage moje, ja govorim ona (kao beba) imamo imena ali još ne znamo da li je curka ili dečko
, nakon tri dečka zamislite našu neizvjesnost
. Ako bude dečko onda Noa , a curka Sara
2002.Gabriel
2007.Luka
2011.Jakov
Onda navijamo da mama dobije curicu Saru napokon, ali samo nek je živo i zdravonpa makar došao i Noa Oba su lijepa imena!
Sortiraj odgovore
Najstariji