Cure, znam da imamo razlicite "dijagnoze" i u razlicitim tjednika trudnoce smo, al me zanima jel jos koja mozda na kombinaciji NMH + aspirin il ste sve samo na NMH? I zanima me jesu li vam spominjali prekid terapije u nekom tjednu ili ostaje do kraja sve kako je?
Samo NMH, nakon poroda jos 6 tjedana.
Od prvog dana ista doza, nista mi nisu mijenjali.
Kad ce indukcija? 🤣🥰
2x missed ab
Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
💙Baby boy 🤩
Cure, znam da imamo razlicite "dijagnoze" i u razlicitim tjednika trudnoce smo, al me zanima jel jos koja mozda na kombinaciji NMH + aspirin il ste sve samo na NMH? I zanima me jesu li vam spominjali prekid terapije u nekom tjednu ili ostaje do kraja sve kako je?Samo NMH, nakon poroda jos 6 tjedana.
Kad ce indukcija? 🤣🥰
Pomakli su mi sa 38 tjedana na 39 tjedana.. na kraju cu doc do termina 🙈 kaze doktorica da su nalazi svi super (mjere, protoci, ctg i moja zatvorenost) pa da nema potrebe ranije. Iako ja bih volila da to bude ranije, al vjerujem da doktorica zna sta radi. Sad sam 37tt 😁
A zaboravila mi je na nalazu napisati daljnje uzimanje terapije, mislim da joj se slucajno omaklo, jer mi je imunolog rekao heparin do kraja trudnoce i postpartum 6 tj. Al mi isto malo crvi ne daju mira. 😀
Cure, znam da imamo razlicite "dijagnoze" i u razlicitim tjednika trudnoce smo, al me zanima jel jos koja mozda na kombinaciji NMH + aspirin il ste sve samo na NMH? I zanima me jesu li vam spominjali prekid terapije u nekom tjednu ili ostaje do kraja sve kako je?Samo NMH, nakon poroda jos 6 tjedana.
Kad ce indukcija? 🤣🥰Pomakli su mi sa 38 tjedana na 39 tjedana.. na kraju cu doc do termina 🙈 kaze doktorica da su nalazi svi super (mjere, protoci, ctg i moja zatvorenost) pa da nema potrebe ranije. Iako ja bih volila da to bude ranije, al vjerujem da doktorica zna sta radi. Sad sam 37tt 😁
A zaboravila mi je na nalazu napisati daljnje uzimanje terapije, mislim da joj se slucajno omaklo, jer mi je imunolog rekao heparin do kraja trudnoce i postpartum 6 tj. Al mi isto malo crvi ne daju mira. 😀
Brzo ce ti proci jos dva tjedna, a mozda i samo krene? 🙈
Vjerujem da se podrazumijeva da nastavis s terapijom, sigurno je samo zaboravila napisati. 😊
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Kad ce indukcija? 🤣🥰Pomakli su mi sa 38 tjedana na 39 tjedana.. na kraju cu doc do termina 🙈 kaze doktorica da su nalazi svi super (mjere, protoci, ctg i moja zatvorenost) pa da nema potrebe ranije. Iako ja bih volila da to bude ranije, al vjerujem da doktorica zna sta radi. Sad sam 37tt 😁
A zaboravila mi je na nalazu napisati daljnje uzimanje terapije, mislim da joj se slucajno omaklo, jer mi je imunolog rekao heparin do kraja trudnoce i postpartum 6 tj. Al mi isto malo crvi ne daju mira. 😀Brzo ce ti proci jos dva tjedna, a mozda i samo krene? 🙈
Vjerujem da se podrazumijeva da nastavis s terapijom, sigurno je samo zaboravila napisati. 😊
Samo se nadam da ce bit ta indukcija sa 39 tjedana 😀 ja bih isto volila da krene samo, jedino sta me tu brine je taj "prekid" heparina od dan prije poroda. Al, to sam glupaca zaboravila pitat na pregledu 🙈 tako da se sad nadam da ce proc jos tjedan dana mirno da mogu pitati sve sto me zanima 😅 Isto ne znam jel trebam ranije prekinuti s aspirinom ili ne. Moja ginekologica je super, al nisam bas sasvim sigurna koliko zna o ovom mom sindromu
A zaboravila mi je na nalazu napisati daljnje uzimanje terapije, mislim da joj se slucajno omaklo, jer mi je imunolog rekao heparin do kraja trudnoce i postpartum 6 tj. Al mi isto malo crvi ne daju mira. 😀Brzo ce ti proci jos dva tjedna, a mozda i samo krene? 🙈
Vjerujem da se podrazumijeva da nastavis s terapijom, sigurno je samo zaboravila napisati. 😊Samo se nadam da ce bit ta indukcija sa 39 tjedana 😀 ja bih isto volila da krene samo, jedino sta me tu brine je taj "prekid" heparina od dan prije poroda. Al, to sam glupaca zaboravila pitat na pregledu 🙈 tako da se sad nadam da ce proc jos tjedan dana mirno da mogu pitati sve sto me zanima 😅 Isto ne znam jel trebam ranije prekinuti s aspirinom ili ne. Moja ginekologica je super, al nisam bas sasvim sigurna koliko zna o ovom mom sindromu
A kontam da neke zene na heparinu uhvati prije pa svejedno rode bez nekih komplikacija. Bar se nadam!
Nadam se da ce mi iduci tjedan hematolog biti u manjoj guzvi pa da ga pitam (ako zna) mora li se ici na indukciju.
Iako to vjerojatno ovisi o doktori koju me dopadne.
Imas li ti neku preporuku za ginekologa? Jesi li se u TA mogla naruciti kod nekog odredenog?
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Hej, cure! Jutros sam se piknula u trbuh i kad sam izvadila iglu potekla je krv pa me zanima da li vam se ikad to desilo? I sto se moze desiti ako se ubodem slucajno u venu?
Meni se to desi nekad (bodem se u bedro). Rekle su mi cure ovdje da je to normalno.
A da je opasno pogodit se u neku zilu, valjda bi nam to rekli kad bi nam davali injekcije. 🙈🤣
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Purple, nisam sigurna al mislim da je "problem" sa heparinom i porodom, sta ti ne mogu dat epiduralnu ako je proslo manje vremena izmedju davanja inekcije i anestezije i ne znam jel to utjece i na anesteziju u slucaju carskog.. Rekla bi da je odluka o vremenu i nacinu poroda na ginekologu, sumnjam da ce ti hematolog dat preporuku za to - meni imunolog nije, nego je pitao sta je dogovoreno za kraj trudnoce. Al ne mora biti.. Ja se vodim u ambulanti za visokorizicnu trudnocu tako da sam mogla birati doktora pri upisu, jer u visokorizicnoj lijecnici imaju svoje dane u tjednu kad su tamo i onda te narucuju uvijek na kontrole kod sebe. S tim da ja nisam birala kad sam se upisivala, jer nisam ni proucavala previse lijecnike. Vjerojatno i taj prvi upis i ovisi koliko je neki lijecnik zatrpan pacijentima ili ne. Za "obicnu" TA koliko sam vidjela, slazu raspored na tjednoj bazi tako da zenama cesto na pregledima budu drugi lijecnici. Ovo za Vinogradsku pricam. Kako je u drugim bolnicama, nemam pojma. Nemam ti neku preporuku, ja sam trazila na upisu lijecnika iz Vinogradske, jer sam cula dobre stvari o njima, al ne poimence. Iako vjerujem da i Merkur osoblje zna sto radi. Kako sam sletila tu sam ostala, doktorica mi je stvarno ok i vjerujem joj. Al to je neka subjektivna procjena jer mi je dosada bilo sve okej i zena je strpljiva. Zelim reci da kao laik ne znam kako bi uopce procijenila strucnost nekog lijecnika, jedino ako taj lijecnik nesto gadno ne zezne ili pravovremeno skuzi rijetki problem pa me spasi 😀
Purple, nisam sigurna al mislim da je "problem" sa heparinom i porodom, sta ti ne mogu dat epiduralnu ako je proslo manje vremena izmedju davanja inekcije i anestezije i ne znam jel to utjece i na anesteziju u slucaju carskog.. Rekla bi da je odluka o vremenu i nacinu poroda na ginekologu, sumnjam da ce ti hematolog dat preporuku za to - meni imunolog nije, nego je pitao sta je dogovoreno za kraj trudnoce. Al ne mora biti.. Ja se vodim u ambulanti za visokorizicnu trudnocu tako da sam mogla birati doktora pri upisu, jer u visokorizicnoj lijecnici imaju svoje dane u tjednu kad su tamo i onda te narucuju uvijek na kontrole kod sebe. S tim da ja nisam birala kad sam se upisivala, jer nisam ni proucavala previse lijecnike. Vjerojatno i taj prvi upis i ovisi koliko je neki lijecnik zatrpan pacijentima ili ne. Za "obicnu" TA koliko sam vidjela, slazu raspored na tjednoj bazi tako da zenama cesto na pregledima budu drugi lijecnici. Ovo za Vinogradsku pricam. Kako je u drugim bolnicama, nemam pojma. Nemam ti neku preporuku, ja sam trazila na upisu lijecnika iz Vinogradske, jer sam cula dobre stvari o njima, al ne poimence. Iako vjerujem da i Merkur osoblje zna sto radi. Kako sam sletila tu sam ostala, doktorica mi je stvarno ok i vjerujem joj. Al to je neka subjektivna procjena jer mi je dosada bilo sve okej i zena je strpljiva. Zelim reci da kao laik ne znam kako bi uopce procijenila strucnost nekog lijecnika, jedino ako taj lijecnik nesto gadno ne zezne ili pravovremeno skuzi rijetki problem pa me spasi 😀
A u pravu si da mi hematolog nece nista pametno reci za porod, kad razmislim, nije logicno da se petlja u to.
Isto i ovo za doktore, na kraju mozes imati super doktora, a porodi te netko deseti. 🙈
Ne znam hocu li se voditi u "normalnoj" TA ili to na trecem katu. (Isto cu u Vinogradsku). Jednom prilikom sam bila gore, doktorica je bila iz Merkura i cisto okej je bila.
Mislila sam mozda si dobila kakve preporuke haha. Meni je jedna doktorica predlozila doktora Cukelja, al on je u obicnoj trudnickoj.
Imam jos jedan pregled u 30. tjednu kod svoje doktorice pa ce mi dati uputnicu za bolnicu.
Dotad ces nam ti pisati kako je bilo na porodu, haha.
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Sortiraj odgovore
Najstariji