Heparinske trudnice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • curka2312

Broj poruka: 124

Prijavi adminu

https://ibb.co/ydRVpFR[ibb.co]Dokt. spec. transfuzijske medicine me s ovim nalazima poslala doma, odnosno kako je sve u redu, te je tako kod vecine trudnica.
    Da li da trazim dalje misljenja kod privatnika? 

*rani spontani- 01.24

• Claire123

Broj poruka: 180

Prijavi adminu

Bok, curka, koliko si imala spontanih? Ja imam iste te mutacije i na NMH terapiji sam i doziranoj terapiji aspirinima i po nalazima se baš vidi da mi odgovara ta terapija. Ja bih potražila drugo mišljenje svakako jer tebi bi bilo dobro da se naprave daljnje pretrage i vidi koliko te mutacije utječu na tvoju koagulaciju sada i da se prati u trudnoći.

32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
    AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
    missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    T: 19.9.2024.
    Clexane 0.4 💉

• curka2312

Prijavi adminu

Claire123

Bok, curka, koliko si imala spontanih? Ja imam iste te mutacije i na NMH terapiji sam i doziranoj terapiji aspirinima i po nalazima se baš vidi da mi odgovara ta terapija. Ja bih potražila drugo mišljenje svakako jer tebi bi bilo dobro da se naprave daljnje pretrage i vidi koliko te mutacije utječu na tvoju koagulaciju sada i da se prati u trudnoći.

1 spontani..
    Koje jos pretrage mimo ovih, i klasicne krvne slike mogu napraviti? 

*rani spontani- 01.24

• Claire123

Prijavi adminu

Provjeri si štitnjaču svakako, vitamin D, željezo, feritin, brisevi. Nakon tih pretraga uvedi si ciljanu suplementaciju. S obzirom na blagu trombofiliju pregledaj i homocistein i fibrinogen. Ako imaš indikacije za inzulinsku rezistenciju (npr. PCOS) onda treba i u tom smjeru ići. Inače kompletna obrada koja ide nakon 2-3 spontana još uključuje neke pretrage, ali ovo je i više nego dovoljno da ideš mirnija u sljedeću trudnoću i da pripremiš tijelo za nju. Ako mi što još padne napamet, javim ti. I obavezno, drugo mišljenje transfuziologa za svaki slučaj.

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

• Claire123

Prijavi adminu

I naravno, radi MTHFR-a obaveznoprovjeri razine folne kiseline da si znaš suplementirati i pazi koje oblike i u kojim dozama ćeš uzimati. Bilo je dosta o tome na prethodnim stranicama što ti može biti polazišna točka. Progoogleaj - ne samo na hrvatskim stranicama - o tim mutacijama da se malo bolje upoznaš s time i shvatiš kako ti tijelo funkcionira u tom dijelu.

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

• curka2312

Prijavi adminu

Jesam, gore sve navedeno sam obavila odmah nakon spontanog i sve je u redu, krv, brisevi, papa.. samo evo ti nalazi za trombofiliju su mi upitni. Strah me kada dode do iduce trudnoce da cu samo razmisljati o tome hoce li se opet to dogoditi, a ako mogu to sprijeciti nekako, naravno da bih voljela..
    Jesi li ti dobila terapiju privatno ili preko zdravstvenog? 

*rani spontani- 01.24

• curka2312

Prijavi adminu

Ima li tko iz Osijeka i okolice da je isao privatno? Rosso i Agram ne rade takve pretrage i preglede, vezane za trombozu.

*rani spontani- 01.24

• MissMagic1

Broj poruka: 105

Prijavi adminu

Curka, ide preko zdravstvenog! Iz Zagreba sam. Obavila pregled državno, privatno trazila mišljenje, dok sam čekala pregled u bolnici

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

• Claire123

Prijavi adminu

Hej, ja sam dobila preko zdravstvenoga, išla sam kod privatnika koji je ranije bio u bolnici pa nisam htjela liječnika mijenjati i on napiše nalaz, ti s tim nalazim kod svog ginekologa/ bolničkog ginekologa, ovisno o daljnjoj proceduri.

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

• Bananica80

Broj poruka: 435

Prijavi adminu

Cure, znam da imamo razlicite "dijagnoze" i u razlicitim tjednika trudnoce smo, al me zanima jel jos koja mozda na kombinaciji NMH + aspirin il ste sve samo na NMH? I zanima me jesu li vam spominjali prekid terapije u nekom tjednu ili ostaje do kraja sve kako je?

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.