Heparinske trudnice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

purple13

Broj poruka: 532

Prijavi adminu

Bananica80

Kaća

Ja shvaćam da je strah ljudski, al ako radimo sve šta možemo i ako smo okruženi dobrim timom oko sebe nema potrebe provest cijelu trudnoću u strahu umjesto da uživate. Osim toga šta ste napravile više ništa nije u vašim rukama. Ja to tako gledam, inače bi skrenule skroz.

Cijenim podrsku, al kad imas ovo s(r)tanje od dijagnoze onda ne mogu samo se opustit i rec "e napravila sam maksimum, bit ce sta bude". Prevelik mi je ulog i previse mi je bitno za takav pristup. Bilo bi mi sigurno lakse i lijepse da nije tako, ali je. Govorim naravno za svoj slucaj. Tako da ja jedva cekam da me porode i da konacno taj "mac koji mi visi nad glavom" maknemo. Dotle sam u strahu koji je veci kako rizik raste i kraj trudnoce se blizi i ekstra sam oprezna oko svega, pa cu na najmanji znak icega (smanjenih bebinih pokreta) trcat u bolnicu.
    Martina imam malo redovnije kontrole i trudnocu vodim u bolnici (od 20 tt kad su mi ovo i otkrili). Iako nisu to toliko znacajno redovitije kontrole - svaka 3 tjedna. Vidim da vani znaju pratiti trudnice sa APSom i na tjednoj bazi. Bila sam na fetalnom ECHU i gledaju mi uvijek protoke (al mislim da svim heparinkama gledaju protoke od nekog tjedna). Prate me jel beba raste u skladu sa tjednima i jesu protoci oke. Kazu mi da zapravo ne mogu uciniti nista vise od terapije koju primam i ako beba pokazuje znakove zastoja u rastu da je to jedan od prvih znakova da posteljica "šteka" (u mom slucaju). Srecom, za sad je sve bio uredno. Nadam se da ce tako bit i dalje. Iako naravno, na netu ima svakakvih iskustava - i dobrih i losih. Najhororicnija su ona u kojima je terapiji usprkos doslo do mrtvorodjenja. Al srecom mali je postotak takvih prica

Svaka čast što si još normalna! 😅
    Mi koje imamo bolje dijagnoze skačemo na svaku sitnicu, kako ti ne bi. Ne mogu se ni zamisliti u tvojoj situaciji, mislim da bih bila luda.
    Ali ti si već blizu poroda, jel da?
    Nadam se da će to biti što prije da odahneš. 🥰

2x missed ab
    Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
    💙Baby boy 🤩

Granger

Broj poruka: 447

Prijavi adminu

Idem opet malo iskočiti iz paštete. 
    MissMagic ja sam isto bila kod svoje ginekologice do 35 tjedna. Doduše svaki put kad aam išla po Clexane sam razgovarala s bolničkim ginekolozima, ali oni su samo pogledali nalaze moje gin. nisu mi radili preglede ni UZV. Protoke je napravila moja gin. možda par puta, rekla je da se oni prate u slučaju zapstajanja u razvoju jer ako dijete normalno napreduje znači da su protoci dobri, a ugrušak zapravo ni ne možemo uhvatiti na taj način (mislim u kontekstu da ga vidimo ili nešto).
    A što se tiče ovog drugog dijela, ja vas sve skroz razumijem. Ja sam cijelo vrijeme govorila kako me baš opterećuje ta nemoć oko ishoda i svega. U smislu, da se može događati nešto, a da ja to uopće ne znam. Kakav takav mir mi je davalo to što sam naučila ritam bebe pa sam znala kad očekivati mirne periode i kako je razbuditi ako poželim. Jednom mi je baš jako zaspala i nikak je probuditi, došla u bolnicu i eto nje. 🤦

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Bananica80

Broj poruka: 435

Prijavi adminu

Matka24

Bananica80

Martina1931

Bananica80

Ja sam na heparinu jer imam APS koji stvara ugruske u krvi, moguce u posteljici, koji bi onda znacajno oslabili njenu funkciju i mogli bi dovesti do insuficijencije, infarkta ili abrupcije, sto bi dovelo do toga da beba umre u majci. Rizik je veci sto je trudnoca veca. Heparinom i andolima "razjredjujem" krv i kontriram stvaranju ugrusaka ali nitko ne moze znati jel to dovoljno i ima li efekta. Dok se sranje ne dogodi ili dok mi ne pregledaju posteljicu na porodu
    Msm sve smo tu na heparinu ali sam mislila da je terapija dovoljna i da smo pokrivene😅
    Doduse ja imam Pai i mtfhr mutaciju, koje vi imate tocno?
    Ja nemam klasicnu trombofiliju tj genetske mutacije (osim mthfr), vec imam antifosfolipidni sindrom (autoimunu bolest)
    Pokusavam izguglati o tom sindromu, ali jako malo toga nalazim na internetu. Pa jel mozes objasniti da li si imala kakve simptome prije nego su ti to dijagnosticirali ili kako si to otkrila? Hvala❤️

Nisam imala simptome. Otkrili su mi slucajno na kontroli kod imunologa - na pocetku trudnoce sam vadila krv za imunoloske pretrage, samo sam nalaze dobila skoro 3mj kasnije. Imala sam povisena antikardiolipinska antitijela,  i to uz jedan spontani i jednu biokemijsku je bilo dovoljno za APS. S  tim da ja imam ovaj tvz. "trudnicki oblik", gdje cu morat bit na heparinu samo u trudnoci i postpartumu, a kasnije vj ne. Iako imunolog kaze da cemo vidit, pratiti ce me i dalje pa ako bude trebalo i kasnije bit na heparinu...
    U imunologa sam se vodila prije ove trudnoce jer imam vec jednu autoimunu bolest i bila sam na kontroli tamo kad sam bila u MPO

• Bananica80

Prijavi adminu

Granger, moguce sa sam to napisala al ti pokreti bebe su mi isto stres. Taman mislim da sam skuzila ga, pa mi se onda jedan dan malo smiri (osjecam ga i dalje al malo manje). Pa se prepadnem i ne znam jel to za na hitnu. Dosad nisam bila jer sam ga ipak osjecala. I sve je bilo oke na pregledu i iduci dan bi opet bio aktivan kao i inace. 🙈 tako da mi je to malo koma za procijenit. Rekla sam si da ako jedno sat ili dva ga bas ne budem nista osjecala i ne budem ga mogla probudit da onda idem na hitnu 😅 
    Purple, da sad sam 36+3, sitno brojim. Trudim se sto normalnija docekati 37 tjedan i kontrolu (kontrole mi bas padaju na dan kad ulazim u novi tjedan). I onda jos izdrzat do indukcije 😀 samo sad da mi ne kazu da me nece inducirat...🙃

Granger

Broj poruka: 447

Prijavi adminu

Bananica80

Granger, moguce sa sam to napisala al ti pokreti bebe su mi isto stres. Taman mislim da sam skuzila ga, pa mi se onda jedan dan malo smiri (osjecam ga i dalje al malo manje). Pa se prepadnem i ne znam jel to za na hitnu. Dosad nisam bila jer sam ga ipak osjecala. I sve je bilo oke na pregledu i iduci dan bi opet bio aktivan kao i inace. 🙈 tako da mi je to malo koma za procijenit. Rekla sam si da ako jedno sat ili dva ga bas ne budem nista osjecala i ne budem ga mogla probudit da onda idem na hitnu 😅
    Purple, da sad sam 36+3, sitno brojim. Trudim se sto normalnija docekati 37 tjedan i kontrolu (kontrole mi bas padaju na dan kad ulazim u novi tjedan). I onda jos izdrzat do indukcije 😀 samo sad da mi ne kazu da me nece inducirat…🙃

Sve mi je jasno, ja bih rekla da sam imala sreće pa je moja bila baš rutinaš. Da bar sad spava noć kao u trbuhu. Ali nije to kod svih tako pa je teško i tako pratiti. Nemam rijeli utjehe nažalost osim da šaljem pozitivne vibracije i jedva čekam pročitati iskustva s poroda i kako se snalazite u novoj ulozi. ❤️
    A što se tiče indukcije, rekla bih da će te s obzirom na dijagnozu inducirati svakako. A jel plan baš indukcija ili planiran carski? Ima li tvoja dijagnoza nekakve kontraindikacije sa carskim? Pitam baš iz znatiželje, ne znam puno o tome, samo sam čula negdje na faksu za sindrom, ali to je sve, ničeg se ne sjećam. 🤦

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Bananica80

Prijavi adminu

Granger

Bananica80

Purple, da sad sam 36+3, sitno brojim. Trudim se sto normalnija docekati 37 tjedan i kontrolu (kontrole mi bas padaju na dan kad ulazim u novi tjedan). I onda jos izdrzat do indukcije 😀 samo sad da mi ne kazu da me nece inducirat…🙃
    Sve mi je jasno, ja bih rekla da sam imala sreće pa je moja bila baš rutinaš. Da bar sad spava noć kao u trbuhu. Ali nije to kod svih tako pa je teško i tako pratiti. Nemam rijeli utjehe nažalost osim da šaljem pozitivne vibracije i jedva čekam pročitati iskustva s poroda i kako se snalazite u novoj ulozi. ❤️
    A što se tiče indukcije, rekla bih da će te s obzirom na dijagnozu inducirati svakako. A jel plan baš indukcija ili planiran carski? Ima li tvoja dijagnoza nekakve kontraindikacije sa carskim? Pitam baš iz znatiželje, ne znam puno o tome, samo sam čula negdje na faksu za sindrom, ali to je sve, ničeg se ne sjećam. 🤦

Ne znam ni ja detalje, nisam pitala jos. Rekli su mi za raniji porod kad sam pitala za njega tamo u nekom 30tjednu. Mislim da nema kontraindikacije ni za indukciju ni za carski. Pretpostavljam da ce se ic na indukciju prvo ako moje "stanje" (otvorenost, itd..) bude to dopustalo, jer bolnica u kojo se vodim daje prednost indukciji nad carskim. Al sad na pregledu planiram pitat detalje. Prvi mi je porod pa ne znam bas kako to ide, al pretpostavljam da "mogucnost" indukcije ovisi o vise raznih faktora. Moguce da ce morat bit i hitni carski 😅 jedino me kaci kao i sve heparinke tajming zadnje injekcije i anestezija. Valjda 😅 jos bi samo dodala da ja o ovom mom APSu znam koliko sam uspjela prokopati po internetu i procitati po razno raznim stranim grupama. Tako da sam "selftaught" 🤣 nisu bas doktori siroke ruke po pitanju dijeljenja informacija, osim ako ne pitas precizna pitanja 😂

purple13

Broj poruka: 532

Prijavi adminu

Bananica80

Ma ne vjerujem da ce te pustiti jos dugo. U lijepim si tjednima. 😍 Drzim fige da te sto prije naruce na porod. 😂

2x missed ab
    Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
    💙Baby boy 🤩

• Bananica80

Prijavi adminu

purple13

Bananica80

Ma ne vjerujem da ce te pustiti jos dugo. U lijepim si tjednima. 😍 Drzim fige da te sto prije naruce na porod. 😂

Hvala ti!!! Jos malo imam, to si i ja stalno mantram 😍

• MissMagic1

Broj poruka: 105

Prijavi adminu

Granger i Bananica, thanks na komentarima vezanim uz praćenje protoka! 
    Bananica , juuuj stvarno još malo 😃 ful uzbudljivo! Veselim se čuti tvoje dojmove kad se sve slegne 🥰 

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

• Srceko23

Broj poruka: 94

Prijavi adminu

Cure, u kojem polozaju si dajete injekciju..da li sjedite ili stojite? Pokusala sam oba polozaja i imam feeling da injekcija teze i bolnije prode kroz kozu dok stojim pa me zanima da li i bas kad bolucka malo?

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.