Ja sam vadila i dobila striktne upute od liječnika za vadjenje Anti Xa. Dakle, NMH (Clexane) se daje na dan vadjenja krvi u 6 h i točno 3.5 h nakon sam trebala vaditi krv, odnosno oko 9.30. Prema tim parametrima onda liječnik vidi je li ti odgovara doza koju ti je odredio, odnosno treba li terapiju smanjiti/pojačati.
A sta ako ja dajem heparin inace u 10h, ne znam do kad labos uzima uzorke?
Jel se smije pomicati tako davanje heparina za par sati isl
Cekam tek da mi se dr javi u vezi tog
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Prvo, meni su ti u dnevnoj bolnici gdje su mi dali Clexane rekli da mi je najbolje kao navečer davati. Onda sam kod transfuziologa išla na pregled i dr. je rekao da je onda neizvedivo vaditi krv i da preskočim jednu dozu navečer i odmah sljedeće ujutro izvadim. Načelno, ako ćeš npr. vaditi u ponedjeljak krv ako bi si pomicala svaki dan po sat što se tolerira, onda ti je to skroz ok. Poslije si možeš vratiti na željeni sat ( tako sam i ja, sad si dajem u rasponima od 7 do 8ipo, kako uspijem, a kad trebam vaditi Anti Xa onda par dana pomičem ranije).
32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
missed ab.-2023. - 9 + 5
01/2024 - imamo +
T: 19.9.2024.
Clexane 0.4 💉
P.S. Ja sam si to isto googleala na stranim portalima i stvarno je preporuka za vadjenje u rasponu 3.5-4 h, baci oko.
missed ab.-2023. - 9 + 5
01/2024 - imamo +
Clexane 0.4 💉
Prvo, meni su ti u dnevnoj bolnici gdje su mi dali Clexane rekli da mi je najbolje kao navečer davati. Onda sam kod transfuziologa išla na pregled i dr. je rekao da je onda neizvedivo vaditi krv i da preskočim jednu dozu navečer i odmah sljedeće ujutro izvadim. Načelno, ako ćeš npr. vaditi u ponedjeljak krv ako bi si pomicala svaki dan po sat što se tolerira, onda ti je to skroz ok. Poslije si možeš vratiti na željeni sat ( tako sam i ja, sad si dajem u rasponima od 7 do 8ipo, kako uspijem, a kad trebam vaditi Anti Xa onda par dana pomičem ranije).
A kad sam isla prvi put u db na hematologiju su mi dali injekciju u jutarnjem terminu, pa sam nastavila tako po njihovoj satnici pa si uvijek dajem u taj period 😬
Onda da si krenem po malo davat ranije zbog tog , pomicat jbg
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
A to prema mom iskustvu bi ti bilo najsigurnije tako. Kad sam došla prvi put vaditi Anti Xa, jedna mladja laborantica nije znala o čemu je riječ pa me pitala što je to i onda sam joj objasnila, a došla je pritom iskusnija kolegica i pitala me kad sam si dala NMH.
missed ab.-2023. - 9 + 5
01/2024 - imamo +
Clexane 0.4 💉
A to prema mom iskustvu bi ti bilo najsigurnije tako. Kad sam došla prvi put vaditi Anti Xa, jedna mladja laborantica nije znala o čemu je riječ pa me pitala što je to i onda sam joj objasnila, a došla je pritom iskusnija kolegica i pitala me kad sam si dala NMH.
Iz kojeg ste mjesta inace, gdje ste to vadili?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Split
missed ab.-2023. - 9 + 5
01/2024 - imamo +
Clexane 0.4 💉
Cure, malo sam zbunjena pa mi treba mala pomoc. Kako sam tek nedavno postala heparinka pomalo citam i ucim o tome. S jedne strane vidim da je potrebno paziti da trombociti ne padnu pa se preporuca jesti lisnato povrce, a s druge kazu da nije pozeljno puno hrane s vitaminom K kojeg najvise ima upravo u lisnatom povrcu. Pa vas molim da mi pojasnite sto se smije jesti, a sto ne i koja je kvaka s tim vitaminom K? Hvala unaprijed❤️
Hej Matka, ja se ne opterecujem s prehranom, te su mi nalazi (referentni parametri) u redu. Pazim da jedem ribu dva puta tjedno (zbog omege) 🤭. Papam normalno kelj (varivo) uglavnom 1x tjedno/dvotjedno, zelenu salatu isto jedem kao prilog uz meso (iako uživam posebno u cikli po novom!), prokulice kad bude prilike, špinat isto volim i jedem ga recimo 1x mjesečno, kupus isto par puta u mjesecu (kuhan ili sirov). Sada mi ne pada na pamet koje još lisnato povrce jedem, ali nisam razmišljala može li utjecati na terapiju te iskoristim svaku priliku za povrće: štogod se nudi. Jedino sto izbjegavam je grejp (jer sam na Utrogestanu, pa mi zvoni da postoje kontraindikacije grejp/progesteron - nisam povjeravala je li to istina) (i naravno, svo meso i riba je termički obrađena).Svakako neka me druge heparinke isprave, ali ako jedeš raznoliku prehranu, pa čak i s naglaskom na povrće, da ne bi trebalo biti problema - jer jedeš i dalje raznoliko, a ne svaki obrok od lisnatog povrća da bi zaista napravilo problem.
Nisam bila upozorena na prehranu kada mi je dana terapija. Uvijek možeš pitati hematologa za mišljenje, mjesec dana sada neće učiniti razliku. Također, kada sam pitala je li preporuka nositi carape za vene, rekao je da sada kada sam na terapiji NMH mi sigurno neće trebati. Ipak sam si ih kupila pa ih nosim na haljine 😃
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Ja bih htjela samo jos jednu potvrdu, ako je neka pricala sa hematologom o tom
Tolerira se pomjeranje davanja injekcije do nekih sat vremena znaci ako sam dobro razumijela?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji