Meni je jučer beta bila 289, sutra vadim opet i čekam ponediljak novi ultrazvuk 🤞
👩🏻🦰29 🧔33
3/21 AIH - ❌
4/21 prirodni IVF (clomifen) ❌
6/21 - stimulirani IVF ❌
2.8.'21 ➕ spontana trudnoća
22.3.2022. Helena ♥️
25.2.2024. ➕ (4+1)
*Trombofilija
Bok, cure. Odobrena mi je tek sad terapija NMH u 19.tjednu trudnoce (jer sam tek nedavno radila nalaze) pa me zanima ima li koja mama/trudnica da je tek kasnije krenula s terapijom, a ne od pocetka? Znam da je bolje ikad nego nikad, ali me svejedno isto kopka je li prekasno.
Ja. Krenula sam bas sa 19 tt jer su mi tek tad otkrili APS. Isto sam bila u strahu kao i ti jel to prekasno - tj jel vec ima trombova u posteljici. Nemam konkretni odgovor - ne moze se to vidjeti na pregledima, tek pregledom posteljice pri porodu. Rekli su mi u bolnici da je terapija jedino sto se moze uciniti po tom pitanju, da se prati razvoj bebe po tjednima i da su mi protoci uredni. To sve kontroliram na pregledima, zasad je okej, al mene je i dalje strah. No, ne mogu nista po tom pitanju nego uzimat terapiju, drzat fige i nadat se da djeluje tj da nisam zakasnila sa njom
Hvala puno, cure! Lakse mi je kad znam da nisam sama sa sto briga u glavi. Onda si mislim- da mi nije odobreno tek onda bih dramila, sad mi je odobreno pa opet strah..kako god okrenes briga je uvijek sastavni dio zivota, ali znam da nema druge nego pokusat mislit pozitivno i gurat dan po dan.
I citala sam jako puno o (ne)istiskivanju zraka iz injekcija pa me zanima vase misljenje o tome i kako radite?
Subkutane injekcije ne trebas istiskvat zrak. Ilitiga ne trebas istiskivat, cak je manje bolno ako ima zraka
Hvala puno, cure! Lakse mi je kad znam da nisam sama sa sto briga u glavi. Onda si mislim- da mi nije odobreno tek onda bih dramila, sad mi je odobreno pa opet strah..kako god okrenes briga je uvijek sastavni dio zivota, ali znam da nema druge nego pokusat mislit pozitivno i gurat dan po dan.
I citala sam jako puno o (ne)istiskivanju zraka iz injekcija pa me zanima vase misljenje o tome i kako radite?
Kao mama jedne curice ću ti samo ovako reć, sad je briga počela i nikad više neće završiti 😅 dobrodošla u majčinstvo. Uvik se zbog nečega brinemo i zato i jesmo dobre mame.
👩🏻🦰29 🧔33
3/21 AIH - ❌
4/21 prirodni IVF (clomifen) ❌
6/21 - stimulirani IVF ❌
2.8.'21 ➕ spontana trudnoća
22.3.2022. Helena ♥️
25.2.2024. ➕ (4+1)
*Trombofilija
I citala sam jako puno o (ne)istiskivanju zraka iz injekcija pa me zanima vase misljenje o tome i kako radite?Kao mama jedne curice ću ti samo ovako reć, sad je briga počela i nikad više neće završiti 😅 dobrodošla u majčinstvo. Uvik se zbog nečega brinemo i zato i jesmo dobre mame.
To mi svi kazu!😍
I jos jedno pitanje- koje sve parametre iz krvi vadite i radite li to svaki mjesec ili rjede?
Za hematologiju/NMH? Ja sr sam pojavim ujutro i oni vade 😂, vjerojatno KKS?
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Heparinke, jel slucajno neka od vas vadila ANTI XA pretragu i kako ona funkcionira? Jel trebam nakon davanja heparina ic to vadit ili nema veze s tim?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Ja sam vadila i dobila striktne upute od liječnika za vadjenje Anti Xa. Dakle, NMH (Clexane) se daje na dan vadjenja krvi u 6 h i točno 3.5 h nakon sam trebala vaditi krv, odnosno oko 9.30. Prema tim parametrima onda liječnik vidi je li ti odgovara doza koju ti je odredio, odnosno treba li terapiju smanjiti/pojačati.
32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
missed ab.-2023. - 9 + 5
01/2024 - imamo +
T: 19.9.2024.
Clexane 0.4 💉
Sortiraj odgovore
Najstariji