Heparinske trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Claire123
    27. Veljača 2024. 09:49

Spominjala mi je jedna cura, ali za neke druge stvari da joj je bila skroz odlična. Tako da pokušaj s njom 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
    AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
    missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    T: 19.9.2024.
    Clexane 0.4 💉

Kaća
    27. Veljača 2024. 09:52

Stvarno je fenomenalna. Nije se vidila gestacijska, ali kaže ona da je stvarno rano. Po menstruaciji sam 4+3, a po ovulaciju 4 TT. Endometrij je lijepo zadebljan pa kaže da vjeruje da će se sve u redu razvijati. Naručila me u pon da dođem pa da potvrde trudnoću da možemo krenit s terapijom. 

👩🏻‍🦰29 🧔33
    3/21 AIH - ❌
    4/21 prirodni IVF (clomifen) ❌
    6/21 - stimulirani IVF ❌
    2.8.'21 ➕ spontana trudnoća
    22.3.2022. Helena ♥️
    25.2.2024. ➕ (4+1)
    *Trombofilija

• Claire123
    27. Veljača 2024. 10:20

Odlično, baš mi je drago 🤩🥂🥂🥂 

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

• Bananica80
    27. Veljača 2024. 15:40

Znate li mozda moze li se uzimati aspirin (andol) u maloj dozi dok se doji? To mi je dio terapije NMH + andol 75, i trebala bi nastaviti 6tjedana nakon poroda sa njom. Al sam zaboravila pitati sto je sa dojenjem. Online nalazim razne informacije - vecinom da ne steti aspirin, ali ako se uzima kao redovna terapija da bi trebalo ranije prestati dojiti? Ima li koja medju vama da je uz NMH i na aspirinu? Koga bi to mogla jos pitati - bolnickog ginekologa mozda?

• Claire123
    27. Veljača 2024. 15:50

Ja sam na NMH Clexane 0.4 i aspirinu 100 2 x tjedno, nije mi se koagulacija i to baš agregacija trombocita, smirivala dok nismo uveli prvo 1x, a onda sada i 2 x tjedno. Nisam još došla do te faze da o postpartumu razmišljam, u fazi sam guranja kraja prvog tromjesečja. Ako ti je terapiju uveo hematolog- transfuziolog - meni je aspirin izričito samo on uveo i dozirao sukladno nalazima, onda najbolje njega kontaktirati, ako ne, onda bolničkog ginekologa.

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

• Bananica80
    27. Veljača 2024. 16:02

Claire123

Ja sam na NMH Clexane 0.4 i aspirinu 100 2 x tjedno, nije mi se koagulacija i to baš agregacija trombocita, smirivala dok nismo uveli prvo 1x, a onda sada i 2 x tjedno. Nisam još došla do te faze da o postpartumu razmišljam, u fazi sam guranja kraja prvog tromjesečja. Ako ti je terapiju uveo hematolog- transfuziolog - meni je aspirin izričito samo on uveo i dozirao sukladno nalazima, onda najbolje njega kontaktirati, ako ne, onda bolničkog ginekologa.

Uveo ju je imunolog a na ginekologiji su se sa tim slozili - jer mi ginekologija zapravo izdaje Clexan. Kvaka je sto sam danas bila u imunologa i uopce se nisam sjetila pitati to. A iduca kontrola ce biti debelo nakon poroda i nemam opcije kako doci do imunologa i pitati to jedno glupo pitanje 🙈 Ja sam na aspirinu 75 jednom dnevno + 0.4 Clexan, a meni nisu kontrolirali koagulaciju/agregaciju. Imam antifosfolipidni sindrom i onda mi ne gledaju te stvari - nego samo prate broj trombocita i antitijela. No ovo sto me prate kazu da je ok i da nema potrebe za korekcijom terapije.

• Claire123
    27. Veljača 2024. 16:49

Nadam se da će ti se javiti neka cura koja ima isto iskustvo kao ti, a u krajnjem slučaju raspitaj se kod bolničkog ginekologa, a kad budeš u bolnici radi poroda dok ti ne daju konkretni odgovor/ odredjenu terapiju nema kući 🙈😆

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

• Bananica80
    28. Veljača 2024. 09:32

Evo sam nasla da u malim dozama 75-300mcg aspirin tj salicitna kiselina ne prelazi u mlijeko pa da je okej. U vecim dozama da. Al i u manjim dozama dojeno dijete bi trebalo biti pri prismotrom pedijatra i treba obratiti paznju na stvaranje modrica. No ovo je sve internet informacija pa cu ja provjeriti sa ginekologom (mogu li ne uzimati aspirin u postpartumu i ostati samo na NMH) i sa bolnickim pedijatrom.
    Eto cisto na info jos malo o aspirinu. Par ginekologa (iskusnih po pitanju trombofilija) mi je reklo da sa malom dozom aspirina se moze bez posljedica nastaviti do kraja trudnoce - da se ne prekida aspirin, a imunolog kaze da bi trebalo stati u 36 tjednu. Vidit cu sta mi kazu u bolnici na pregledu sljedecem :) online su isto konfliktne informacije - tj ima ih i za i protiv :)

• Matka24
    28. Veljača 2024. 10:56

Bok, cure. Odobrena mi je tek sad terapija NMH u 19.tjednu trudnoce (jer sam tek nedavno radila nalaze) pa me zanima ima li koja mama/trudnica da je tek kasnije krenula s terapijom, a ne od pocetka? Znam da je bolje ikad nego nikad, ali me svejedno isto kopka je li prekasno. 

Kaća
    28. Veljača 2024. 12:08

Kasno ili ne uopće nema smisla optetećivat se s tim jer ne možete ništa promijeniti. Terapija vam je uključena i to je najvažnije, do sada bi se sigurno nešto pokazalo da nije u redu. Opustite se budite zahvalni što je nekome palo na pamet da vas testira i uvede vam terapiju i uživajte u ostatku trudnoće 🥰

👩🏻‍🦰29 🧔33
    3/21 AIH - ❌
    4/21 prirodni IVF (clomifen) ❌
    6/21 - stimulirani IVF ❌
    2.8.'21 ➕ spontana trudnoća
    22.3.2022. Helena ♥️
    25.2.2024. ➕ (4+1)
    *Trombofilija

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.