Heparinske trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80
    23. Veljača 2024. 12:08

Magic  super da si nasla poziciju. Ja sam i dalje na love handles al me sad pocelo boliti - imam i tu sve manje mjesta i dosta je "zauzeto" hematomima. Nadam se da ce izdrzat do kraja t. bez da moram noge 🤞 u polusjedecem nazalost nista ne mogu uhvatiti. Trbuh mi je kao bubanj 😅 
    Jos 2 tjedna pa pregled na kojem cemo vj dogovoriti termin, osim ako ne krene prije samo. I ako ne odluce na pregledu da ce me pustiti do kraja. Nisam bas uzbudjena, vise sam zabrinuta.. nadam se da cemo izdrzat bez drame do kraja. Zapravo bi htjela da mi vrijeme sto prije prodje da sto prije dojdem do poroda (a da budem u terminu), da sam sto krace vremena u brizi oko posteljice i svega

• curka2312
    25. Veljača 2024. 00:04

Bananica80

Magicsuper da si nasla poziciju. Ja sam i dalje na love handles al me sad pocelo boliti - imam i tu sve manje mjesta i dosta je "zauzeto" hematomima. Nadam se da ce izdrzat do kraja t. bez da moram noge 🤞 u polusjedecem nazalost nista ne mogu uhvatiti. Trbuh mi je kao bubanj 😅
    Jos 2 tjedna pa pregled na kojem cemo vj dogovoriti termin, osim ako ne krene prije samo. I ako ne odluce na pregledu da ce me pustiti do kraja. Nisam bas uzbudjena, vise sam zabrinuta.. nadam se da cemo izdrzat bez drame do kraja. Zapravo bi htjela da mi vrijeme sto prije prodje da sto prije dojdem do poroda (a da budem u terminu), da sam sto krace vremena u brizi oko posteljice i svega

https://ibb.co/ydRVpFR [ibb.co]Moze li mi netko protumaciti rezlutate vezane za trombofiliju? Hvala

*rani spontani- 01.24

• Claire123
    25. Veljača 2024. 13:53

Heterozigot si za Pai-1 i Mthfr 677, što znači da imaš povećan rizik za vensku trombozu (PAI-1) i da ti tijelo teže apsorbira folnu kiselinu i diže razine homocisteina (MTHFR). Što se tiče Mthfr, savjetovala bih ti samo folate da uzimaš, nikako sintetičku folnu kiselinu. Ako si imala više od dva spontana, može u sljedećoj trudnoći ići i terapija niskomolekularnim heparinom ili aspirinom, a ako nisi imala, teže se propisuje i ide samo ako je visoka indikacija za trombozu. To su blaže trombofilije i često se ne uzimaju naš ozbiljno od strane liječnika, tako da si već sada nadji doktora koji će u sljedećoj trudnoći ozbiljno shvatiti tvoje stanje i pratiti treba li ti nešto od navedenoga.

32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
    AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
    missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    T: 19.9.2024.
    Clexane 0.4 💉

• curka2312
    25. Veljača 2024. 15:40

Claire123

Heterozigot si za Pai-1 i Mthfr 677, što znači da imaš povećan rizik za vensku trombozu (PAI-1) i da ti tijelo teže apsorbira folnu kiselinu i diže razine homocisteina (MTHFR). Što se tiče Mthfr, savjetovala bih ti samo folate da uzimaš, nikako sintetičku folnu kiselinu. Ako si imala više od dva spontana, može u sljedećoj trudnoći ići i terapija niskomolekularnim heparinom ili aspirinom, a ako nisi imala, teže se propisuje i ide samo ako je visoka indikacija za trombozu. To su blaže trombofilije i često se ne uzimaju naš ozbiljno od strane liječnika, tako da si već sada nadji doktora koji će u sljedećoj trudnoći ozbiljno shvatiti tvoje stanje i pratiti treba li ti nešto od navedenoga.

Hvala puno..
    Tko propisuje terapiju? Ginekolog ili? 

*rani spontani- 01.24

• curka2312
    25. Veljača 2024. 15:48

I imate li koji folat za preporuciti?

*rani spontani- 01.24

• Claire123
    25. Veljača 2024. 15:56

Folat imaš od solgara, a imaš i u okviru dosta prenatala, samo je bitno naučiti čitati deklaracije, bitno je da vidiš da nema folne u njima i da je baš folat, ima ih dosta na tržištu. Isto to ti vrijedi i ako ćeš suplementirati B12, imaš metilkobalamin od solgara, samo nemoj baš prečesto jer je dosta velika doza. Znači bitno je da su aktivne forme b vitamina, a ne sintetičke i to ti je već rasterećenje za tijelo. Meni su propisali prvenstveno transfuziolog (i bolnički ginekolog je isto propisao), no u odredjenim gradovima propisuju hematolog i imunolog, to tvoj matični ginić zna kome će te uputiti na pregled dalje, ovisno koji je od specijalista na tom području.

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

• curka2312
    25. Veljača 2024. 19:29

Hvala punoo, pomogla si mi❤️

*rani spontani- 01.24

Kaća
    25. Veljača 2024. 19:46

Večer drage žene, 
    zanima me kakva je praksa u našim bolnicama (pogotovo u Splitu) kada se najranije može dobit heparin? 
    Naime imala sam odvajanje posteljice u prvoj trudnoći (prošle smo obe hvala Bogu dobro) i nakon toga sam bila u obradi gdje su nađene mutacije. Vodila sam se privatno kod hematologa koji mi je u petak u nalazu napisao aspirin 1 x tjedno, a u slučaju trudnoće preći na injekcije od začeća. Danas sam saznala (preko testa) da sam trudna i sad moram u bolnicu kod ginekologa da mi pregleda sve nalaze hematologa i odobri terapiju. Hoću li morat čekat otkucaje srca ili postoji mogućnost da mi odma odobri terapiju? 

👩🏻‍🦰29 🧔33
    3/21 AIH - ❌
    4/21 prirodni IVF (clomifen) ❌
    6/21 - stimulirani IVF ❌
    2.8.'21 ➕ spontana trudnoća
    22.3.2022. Helena ♥️
    25.2.2024. ➕ (4+1)
    *Trombofilija

• Claire123
    25. Veljača 2024. 20:16

Čestitam! Meni su ti odobrili od vidljive gestacijske vrećice. Vadila sam betu dva puta da se pravilno dupla, drugi put je prešla 1000 i stavili su me na uzv i vidjela se i odmah su mi prepisali Clexane koji u dnevnoj bolnici na temelju tog nalaza i nalaza kks naručuješ. Je li te vodi dr. Š. u bolnici?

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

• Claire123
    25. Veljača 2024. 20:16

I nadam se da ćeš nam doći na jesenske bebe!

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.