Hej cure, kako ste..jeste presle taj kobni 12 tjedan..nadam se da ste sve dobro 🥰
💃28 🕺28
VV, AMH 60.4
1. 5/22 - prirodni 1js, nije oplođena
2. 8/22 - stimulirani, gonal - 10js, nema 🐧, vracene 2 blastice🤞🍀1. beta-428, 2.beta 1051🥰🥰 uzv 28.9
Samo cure jedna objava ako se vama sta slicno dogodi da znate..sinoc mi se pojavila svjeza krv (inace bude samo smedji tragovi, ovaj put je bila crvena) i jutros se nastavilo i onda sam otisla u doktorice jer sam se pripala i rekla mi je da se vec sredinom 9.tj moze vidit preko uzv-a srceko i to da me ne "cacka" previse dole. Ugl srecom sve je ok s bebicom, dusa mi na mistu 🥰 ali imam novi hematom iako sam stalno mirovala koji sad krvari…tako da cure ako vidite svjezu krv nemojte odma da vam srce stane ko meni, 90% je novi hematom..i kad prodjete 9.tj moze se vec preko uzv-a provjerit jel bebici kuca srceko i tako znat da je sve ok
Uff hvala na info..dobro je znati takve stvari za svaki slucaj..nadam se da nije veliki hematom i zao mi je sto se novi stvorio :/ sada samo nastavljas mirovanje?
Da, sad mirovanje jos na jace… Mada doktor uvik naglasava da nigdi nije dokazano da mirovanje pomaze, al' vodimo se svi nekom logikom koja ustvari sama namece da je sigurnije mirovat i lezat nego setat ili ne znam sta dok su ti hematomi prisutni.
Srecom evo vec jucer popodne je stalo krvarenje, al' ono sokira te kad vidis svjezu krv. Tebi je cijelo vrijeme smedja jel da?
Bas to..nekako je meni lakse psihički kada mirujem i znam da radim barem nesto da pomognem bebi da raste..meni je cijelo vrijeme smede, po noci zna biti dosta ujutro slabije i popodne nestane..tako vec tjedan i nesto..bitno da je stalo krvarenje, vjerujem da te jako prepalo. Jel barem mali hematom? Jel ti sad smede ili nemas nista..drzi se,lakse je kad nas je vise i mozes se tu pojadati i netko razumije ☺️
A izgleda da ovo kad imas hematom/hematome krvarenje vise nema pravila. Rekla mi je samo da vidi jos krvi unutra i da se ne pripadnem, ali gledala je preko trbuha sada di se slabije ipak vidi.
Iskreno prije trudnoce nisam ni znala da postoji sansa hematoma i krvarenja ovakvog u trudnoci, kad sam prvi put dosla na hitnu sa 4+6 rekli su mi da je pobacaj i onda nakon 2 dana privatnica me pogledala potvrdila trudnocu i sokirala se da su mi uopce mogli rec da je pobacaj dok nisu sigurni. Tila sam cak tuzit bolnicu posli, ali eto iskreno na kraju mi je bitno da je beba dobro i da su bili u krivu pa sam odustala.
Sjeme uzasno mi je zao sto si to sve morala proci..to je uzasan stres..definitivno je najbitnije da je beba dobro ali svejedno nisu normalni..kako si sada? Kako sve prolazi?
💃28 🕺28
VV, AMH 60.4
2. 8/22 - stimulirani, gonal - 10js, nema 🐧, vracene 2 blastice🤞🍀1. beta-428, 2.beta 1051🥰🥰 uzv 28.9
Evo me u 12+5 i cekam pregled 8.11. Na proslom je sve bilo u redu i prenatalni je prosao super jer je bebica dobro i cekamo curicu❤. Krvarenje je skroz stalo jedino me brine sto sam se jednu noc bas nesto nanervirala i bas ujutro je na gacicama bio tada svijetlo smedji isjcjedak. Nisam tila dizat paniku jer nisam imala grceve i nije se ponovilo, ali cekam taj pregled da se smirim. Svakako, najtezi period je prosao i veselim se tome ☺
Na zadnjem pregledu mi je jos uvijek bio vidljiv hematom pa mi je doktor rekao da mirujem dok god se skroz ne povuce, tako da sam jos u mirovanju.
Kako si ti?
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Evo ja sam 11+4..na zadnjem pregledu je sa bebom sve bilo uredu i hematom se smanjio i spustio ispod bebe pa je rekao da nije vise toliko opasan ali da moram mirovati. Krvarila sam jos jednom nakon kontrole malo i nocas uzasno obilno i svjetlo crveno..uzasno sam se prepala..danas imam pregled pa nisam isla na hitnu nego idem popodne na pregled pa cemo vidjeti sto je bilo :/ i dalje se ne mogu okrenuti na bok u krevetu jer prokrvarim..ne znam zasto..nadam se da cu danas sve saznati i da Ce sve biti dobro 🤞🍀 bas mi je drago da ste vi dobro..curicaaa je 💞💞 zao mi je sto jos moras mirovati ali nadam se jos malo
💃28 🕺28
VV, AMH 60.4
Ja sam 14+2, u 5 tj trudnoce mi je otkriven hematom i doktor je rekao da ce se s vremenom povuci al se i dalje nije.
Jucer sam obilno krvarila u noci pa sam otisla na hitnu i popodne kod svojeg doktora i oba kazu da je beba trenutno dobro, imq otkucaje srca i mice se, al nazalost hematom je i dalje tu.
Doktor je rekao da bi se krvarenje trebalo povuci kroz nekoliko dana uz mirovanje a ako se nesto pogorsa neka odem na hitnu.
Sad me zanima dal je jos koja od vas imala obilno krvarenje i dal je to ugrozilo bebu, posto moj doktor kaze da nesto nije u redu s trudnocom, al da je na ultrazvuku sa bebom sad sve okej. Dal bi od tog krvarenja i hematoma moglo doci do spontanog il je moguce da ne utjece na bebu? Prva mi je trudnoca pa sam dosta zabrinuta sad.
Hvala na odgovorima unaprijed😁😁
Balto nadam se da ce sve biti okej na pregledu, vjerojatno je hematom i sve okej, javi obavezno ❤
Jozefina_pecevski nije mi jasno ako se beba mice i kuca joj srce zasto doktor kaze da nesto nije u redu? Hematom je opasan u kasnom stadiju trudnoce i vecinom se trudnice s hematomom u kasnom stadiju stave u bolnicu na strogo mirovanje i cak sam citala da i kod njih prodje u 90% slucajeva sve okej, a u ranijim stadijima uz mirovanje preko 90% slucajeva prodje sve ok. Nekad je navodno cak bolje da se krvari da se hematom brze isprazni. Uzimas li Duphaston ili nesto slicno? Meni je isto u 5.tjednu otkriven hematom i krvarila sam do 11.tjedna.. sad vise ne krvarim (evo preko 2 tj i nadam se da to znaci da se hematom povukao, ali znati cu vise na pregledu 8.11.)
Svakako ja jos uvijek mirujem, mirujem od 5.tjedna i ludim, ali sve za bebicu ❤
Nekako mi je cudno da ti je rekao da s trudnocom nije sve ok - znas li zasto je to rekao? Mislim da je najbitnije da beba raste, da kuca srce i da se mice.. Mislim ako se bebica mice i kuca joj srce ne kuzim zasto ne bi i rasla i zasto ne bi bilo sve okej... Hematom nije lipo imat, ali od svih krvarenja je najbolja verzija krvarenja u trudnoci i jos najmanje rizicna od svih opcija tako da mi je cudno da ti je to rekao. Spontani koliko znam zbog hematoma su rizicni ako je povise bebe i dok je veci od bebe, ali s obzirom da si 14+2 beba je vec dovoljno velika da se tome odupre i prema mom misljenju uz mirovanje sve bi trebalo biti ok. Mislim da ti je najbolje potrazit drugo misljenje . Kada ti je sljedeci pregled? Javi nam sve ❤
👩🏻28❤🧔🏻32
Baltonadam se da ce sve biti okej na pregledu, vjerojatno je hematom i sve okej, javi obavezno ❤
Jozefina_pecevski nije mi jasno ako se beba mice i kuca joj srce zasto doktor kaze da nesto nije u redu? Hematom je opasan u kasnom stadiju trudnoce i vecinom se trudnice s hematomom u kasnom stadiju stave u bolnicu na strogo mirovanje i cak sam citala da i kod njih prodje u 90% slucajeva sve okej, a u ranijim stadijima uz mirovanje preko 90% slucajeva prodje sve ok. Nekad je navodno cak bolje da se krvari da se hematom brze isprazni. Uzimas li Duphaston ili nesto slicno? Meni je isto u 5.tjednu otkriven hematom i krvarila sam do 11.tjedna.. sad vise ne krvarim (evo preko 2 tj i nadam se da to znaci da se hematom povukao, ali znati cu vise na pregledu 8.11.)
Svakako ja jos uvijek mirujem, mirujem od 5.tjedna i ludim, ali sve za bebicu ❤
Nekako mi je cudno da ti je rekao da s trudnocom nije sve ok - znas li zasto je to rekao? Mislim da je najbitnije da beba raste, da kuca srce i da se mice.. Mislim ako se bebica mice i kuca joj srce ne kuzim zasto ne bi i rasla i zasto ne bi bilo sve okej… Hematom nije lipo imat, ali od svih krvarenja je najbolja verzija krvarenja u trudnoci i jos najmanje rizicna od svih opcija tako da mi je cudno da ti je to rekao. Spontani koliko znam zbog hematoma su rizicni ako je povise bebe i dok je veci od bebe, ali s obzirom da si 14+2 beba je vec dovoljno velika da se tome odupre i prema mom misljenju uz mirovanje sve bi trebalo biti ok. Mislim da ti je najbolje potrazit drugo misljenje . Kada ti je sljedeci pregled? Javi nam sve ❤
Beba je razvijena tocno za 14+1 kao sto je i jucer bilo na pregledu. Od 5-og tj pijem Utrogestan 3 puta na dan i dalje sad.
Ne znam zasto misli da nesto nije u redu s trudnocom, beba se micala i ima otkucaje srca. Ali je rekao kao da nije siguran dal je krvarenje od hematoma posto je hematom i dalje tu, no doktor na hitnoj mi je rekao da je moguce da je izljev iz hematoma i da se ne mora odmah povuci i isto je vidio da je s bebom sve okej.
Sljedeci pregled imam 16.11. ako ce krvarenje stati i ako se simptomi ne pogorsaju, u suprotnom mi je rekao otici odmah na hitnu.
Ali isto tako ne znam koliko dana se podrazumijeva to krvarenje, on je rekao za nekoliko dana bi trebalo stati, a ja sad nisam sigurna kad bi se ipak trebala opet obratiti doktoru ak to nece poceti stajati.
Hvala na utjesnim rijecima.
Nadam se da ce sve bitii dobroo s mojom bebicom❤
Jozefina evo i ja sam uslicnoj situaciji..danas 11+3, hematom prisutan od 5tj..cijelo vrijeme smedi iscjedak ili obilno krvarenje..nocas sam bas jako prokrvarila u 3 navrata i otisla sad na hitnu..sve je dobro sa bebicom, hematom se drenirao..ispod bebe je i za sad je sve okej..tako da ne znam zasto ti je to doktor rekao jer smo u slicnoj situaciji a meni su i na hitnoj i moj rekli da je sve dobro, srce kuca, beba se mice i raste i da je to bitno
💃28 🕺28
VV, AMH 60.4
Jozefina_pecevski ne kuzim zasto sumnja da je hematom ako je vidljiv na uzv i beba se mice, kuca srce i raste? Hm, bas cudno. Ma mora bit hematom, stvarno ne kuzim zasto sumnjaju u to. Svakako, mislim da bi krvarenje trebalo stati za 3-4 dana, javi je li stalo i kako je prosao pregled 16.11.❤
Ako ti ne stane za 4 dana odi na hitnu opet ili privatno po misljenje
👩🏻28❤🧔🏻32
Jozefina evo i ja sam uslicnoj situaciji..danas 11+3, hematom prisutan od 5tj..cijelo vrijeme smedi iscjedak ili obilno krvarenje..nocas sam bas jako prokrvarila u 3 navrata i otisla sad na hitnu..sve je dobro sa bebicom, hematom se drenirao..ispod bebe je i za sad je sve okej..tako da ne znam zasto ti je to doktor rekao jer smo u slicnoj situaciji a meni su i na hitnoj i moj rekli da je sve dobro, srce kuca, beba se mice i raste i da je to bitno
Balto tako je i meni bilo i onda je samo stalo..cak je navodno najbolje kad je smedji iscjedak jer se onda lagano prazni i nestaje..nemoj se brinit sve dok je bebica dobro ❤..javi nam sto je bilo na pregledu danas...samo treba se resorbirat taj hematom kad-tad ....meni je sa 11+0 bio jos vidljiv, u utorak ce biti 14+0 i stvarno se nadam da ga vise necemo vidit
👩🏻28❤🧔🏻32
Sortiraj odgovore
Najstariji