Hematom u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Gricko3
    04. Veljača 2015. 22:52

u 9 tjednu tj. meni se kao plod presta razvijat i morala san na kiretazu.

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

cipelica
    05. Veljača 2015. 08:48

ja sam započela kao blizanačka trudnoća i u 10.tjednu je prestalo kucat jedno srce, ali se taj plod s vremenom sam razgradio, nije utjecalo na ovu drugu bebicu

Mikica9
    05. Veljača 2015. 19:02

Mirovanje i to je to. Zvala sam gin i u četvrtak idem vidjet kako djeluje duphastone..sretno cure:-)

Pupa5
    06. Veljača 2015. 17:06

Ja imam pregled 17.2. - ne mogu dočekati! Svaki dan koji prođe sam nekako sigurnija jer kao bebica je veća i hematom joj sve manje prijeti. Kao da sam potisnula činjenicu da i on može rasti...
    Držite fige, bit će sve ok....

Gricko3
    17. Veljača 2015. 14:34

Ja sam se nadavno pripala jer na slikama sa ultrazvuka nisan vidila nosnu kost pogledala u trudnicku uopce mi nije to mjerila ni nosnu kost ni nuhalni nabor a i nisan bila na pregledu uopce u 12 tjednu nego tek u 14. I onda sam stala razmislila i rekla da ce bit kako bude jer i da mi je rekla da mozda nosim bebu sa Downom nema sanse da bi pobacila...
    Nadam se da ce sve bit u redu i da neces imat potrebe uopce mislit o tome...

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

Mikica9
    18. Veljača 2015. 12:59

Svaka čast Gricko:-) Ja iskreno ne znam što bih, znam samo da za 2 tjedna od sutra idem na te markere, i vidjet je li hematom iščeznuo. Nadam se najboljem:-)

• Tinka32
    07. Ožujak 2015. 13:49

Meni je hematom otkriven u 8. tjednu i to kod ginića koji nije moj. Naime, ja sam otišla svom na pregled, ali čovjek je dobio gripu i otišao na bolovanje, Mene je nešto uhvatilo da ja baš moram taj dan obaviti UZV i nazvala privatno jednog dr. u kvartu. On, nakon što me pregledao, rekao mi je da bi on na mom mjestu odmah prestao raditi i da bi bilo najbolje da mirujem do 12. tjedna (bez pojašnjenja što to zapravo znači). Hematom je bio 13 mm i nije mi ništa rekao gdje je točno pozicioniran. Dobila sam Utrogestan 3x dnevno od kojeg sam se totalno nadrogirano osjećala.
    Uglavnom, ja sam tako u totalnom strahu odlučila ostati doma (ovo je druga trudnoća, prva je završila spontanim u 8. tjednu). Tjedan dana kasnije otišla sam na pregled kod svog ginića koji je pak rekao da hematome ima skoro pa svaka žena i da to nije nikakvo izvanredno stanje oko kojeg bih se trebala uzrujavati. Rekao mi je da mogu raditi više manje sve, da ne smijem trčati po nasipu i premještati namještaj, ali da mogu normalno nastaviti živjeti.  On jednostavno nije sklon stvaranju panike i ja to cijenim kod njega. Ja sam čak htjela vratiti se na posao, međutim, MM me molio da ipak ostanem doma. Pa sam ostala. Sad sam 12+2 i sve je super i u ponedjeljak se vraćam na posao i veselim se staroj rutini. Na jednom uzv u međuvremenu mi je ginić rekao da se hematom smanjio, ali velim, on to općenito nije smatrao nekim prevelikim problemom.
    Moj dojam je da je taj privatni koji mi je preporučio mirovanje to napravio više opreza radi, jer em nisam njegova pacijentica, em sam imala hematom, em sam imala spontani pobačaj; kad je to sve zbrojio, valjda je mislio da je bolje spriječiti nego liječiti.
    Moj ginić mi je rekao da nema pogrešne preporuke, da je u pravu i on koji kaže da mogu sve, i ovaj drugi koji kaže da budem doma, i to zato što niti jedan ne može ništa garantirati; niti da će mirovanje spasiti trudnoću, niti da će normalni rad potaknuti spontani. Jednostavno je u trudnoći mnogo toga izvan i naše i liječnikove kontrole.

• jo3007
    06. Svibanj 2015. 16:37

Sa 7tj na UZV ustanovljen mi je retroplacentarni hematom koji je tada bio velicine ploda. Uz terapiju utrogestana 3x2 i strogo mirovanje u 14 tjednu sam imala obilnije svjeze krvarenje i zavrsila u bolnici. Nakon tog jednokratnog krvarenja i poslije dva dana smedjeg iscjetka na uzv vise nije bio vidljiv hematom. Otpustena sam kuci uz preporuku daljeg mirovanja. Nakon tjedan dana ponovno se pojavio smedji vodenasti iscjedak koji je trajao tjedan dana. Na zadnjem redovnom pregledu moja ginekologinja i dalje ne vidi postojanje hematoma. Ima li koja cura slicno iskustvo, brine me sto se hematom vise ne vidi  a ja i dalje imam smedji iscjedak.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.