Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    06. Siječanj 2020. 14:27

Nisam mjerila nakon banane. Ja ju pojela fino i sva happy otisla spavat. Odkrmila nakon duuugo vremena do 8 jutros, digla se slozila dorucak i tek kad sam pol pojela skuzila da sam sinoc bananu drmnula a na popisu je onako ne bas pozeljnih. Doduse bila je tvrda i prilicno zelenjkava takve i inace obozavam jesti. Tjesim se da Thinkpink da moja gusteraca bolje radi kad ima sto probavljat nego kad je gladna. Vise puta mi se dogodilo ujutro da se budim gladan i secer visi od 5.1, a jutros nisam bila gladna me se tako tjesim i zavaravam mozda. 
    Za rucak smo juhu od gljiva, rizoto sa porilukom i pljeskavicu od puretine slozila.
    Hvala na odgovoru, bas me zanima sad u petak sto ce mi reci. Zadnja dva pregleda posteljica i pupkovina su super bile, plodne je bilo dosta, beba normalnog razvoja tako da se nadam da me nece ranije ako bas nemaju razloga samo zbog tog nekog granicnog secera da me maltretiraju tamo. Ne znam zasto je meni u glavi inducirani porod ranije najvece zlo koje mi sad se moze dogoditi. 

• thinkpink1
    06. Siječanj 2020. 14:36

Ufff kako si neki daju pravo i na vaznosti...takve bi momentalno najurila🤨
    Kod netrudnica nakon 2h od obroka do 8,5

• thinkpink1
    07. Siječanj 2020. 11:01

Danas radim profile 🙄
    Tockice sjetila sam te se. Evo, uobicajeno isprobani dorucak, iste namirnice i kolicine i secer podivlja nakon 2.h
    Pojela posni sir, jogurt i malo kruha i guk nakon 1h 5,3, nakon 2h 6,0. Jos uvijek je u granicama normale al mi se ne sviđa to skakanje nakon 2h😤
    Mislim da cu obican jogurt morat zamjenit s proteinskim pa ga testirat🤔

Točkica37
    07. Siječanj 2020. 11:59

Ma da...na iste stvari tijelo odreagira svaki dan drugacije. Ne znam objasnit zasto je to tako al iznenadi svakako.  Meni jucer od tijesta al fakat malo tijesta 6.3 . Definitivno mi tijesto ne pase. Al zato od šnenokli bio super 😂😂😂

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Točkica37
    07. Siječanj 2020. 12:01

Ma proteinski kruh uzmi. Ja samo njega manđam i taj stvarno ne diže. Dode 20kn pet snita al jbga super je.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• thinkpink1
    07. Siječanj 2020. 12:20

Nemrem ga jest jer nema za kupit proteinski i da je bezglutenski ujedno, bar ne kod nas...😔ovaj koji sad njupam od kad sam na dijeti je isto isproban, integralni, GF, niskog GI...

• ivaaa4
    07. Siječanj 2020. 20:32

Grizli, ja sam pitala na zadnjoj kontroli jel ću ići na inducirani porod zbog GD i rekla mi je doktorica da to ovisi o raznim faktorima npr. posteljici, plodnoj vodi i veličini bebe. Ako je sve u redu, onda nema potrebe. Tako su mi na Sv. Duhu rekli. 

Grizli
    07. Siječanj 2020. 20:45

Ja stvarno sam onda sretnica jer meni uvijek secer bude ok ako bas se ne ubijem sa ogromnim porcijama ili nakon npr paste ili rize ne jedem i kruha ili kolaca ili voca. U vecini slucajeva mi secer bude uredan sta je meni bitno, samo jos kad bi dokucila di je problem sa tim jutarnjim. 
    Ivaaa hvala na info bas me zanima sta ce rec. Zadnji put kad sam bila kod te dr u TA zbog druge stvri na moj nataste je rekla da ju to uopce ne cudi jer da se cesto kod mrsavica vidi takav secer nataste. Vise je bio komentar da se ne prezderavam sa slatkisima i to je to. Nista vise nije komentirala pa se nadam da ce sve bit ok sada sa posteljicom, plodnom i bebom. Doduse beba je veca i jakooo me zanima koliko sad ima. Al i za to su mi rekli da ivf bebe su cesto vece i teze od prosjeka. Thinkpink jesu tebi mozda tako sto rekli? Meni cak i za GD su rekli da su zene koje su zanjele ivf-om sklonije tome. 

Grizli
    08. Siječanj 2020. 05:48

Jutro... Evo samo da napisem o svom novom izletu s bananom... U 22h pojela bananu srednju i 2 sacice badem. Cca 5.30h kasnije secer 5.3, sada mjereno 5.1 (cca skoro 8h kasnije). Ocekivala sam veci posebno onaj u 3.30 sta sam mjerila, al ovako mislim da je to ok za jednu visoko GI namjernicu zapravo i kolicinski vecu porciju. I sad odustajem od daljnjih izleta sa bananama nemam ih vise a mm dobio zadranu unosa toga u stan. 

Točkica37
    08. Siječanj 2020. 06:27

Steta da nisi za 2h izmjerila.ovo nije bas mjerodavno nakon 5 sati 🤷‍♀️
    Ja vam.javim.kad dodem do TA sta ce reci za raniji porod jer sa obojicom.je bilo malo ranije bez obzira na ikakve druge simptome i urednoat trudnoce, naprosto da se izbjegnu tih zadnjih tj dana komolikacije. Doduse to.je biko prije 7 god sad. Su se mozda mjenjale stvari.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.