Hej curke nisam vas popratila sad ova 2 dana...
Iva u petak na pregledu sve super. Pitala ja ovu gin za taj secer i za indukciju ili sto zbog kao GD, zena me gleda i kaze pa nemate vi GD. Secer vam je 5.1 najvisi bio. Ja joj se pojadam za te skokove kad sam gladna i rekla da se to zna događati kod mrsavih trudnica. Ona uopce me ne bi za to ni na kakvu dijetu stavljala. Beba dobiva uredno, taman za tjedne, ja tek na +2. Cak evo ovih dana beba dobiva po tih 200-300 gr/ 2 tjedna, a ja ostajem na istoj tezini. Pregledala sve na sta kao GD na kraju moze utjecat i rekla da tu ona ne bi ni spominjala u nalazima GD da me ne matretiraju, al preporuca da nakon poroda to provjerim, al da ce moja gin sigurno to tražiti jer ju poznaje. Samo da bas ne jedem slatkise, ostalo po njoj cak mogu sve, al meni sad ne pase sve. Uglavnom pregledi su mi na svaka 3 dana zbog ranijeg uzimanja heparina pa je rekla da ako sta primjete da secer smeta ili se pocne dogadjati nesto nepozeljno za mene ili bebu da ce vec urigirati.
Tako da sam ja odustala od mjerenja secera sad ovih zadnjih par dana jer bas me opterecuje to i samo iznervira. Slucajno da s cime zaglibim bi provjerila al necu se muciti.
Kako ste vi cure sa secerom?
Super za misljenje i pregled! Moja jako zadovoljna bila jucer sa svim profilima do sad. Nalaz isto tako dobar, tezina curke taman, nit previse plodne vode nit ičega, al kaze zbog dobro reguliranog secera. Imala je jedan slucaj gdje pac. nije htjela pratit njene upute za secer koji je bio u nebesima i rekla joj ak nece biti disciplinirana da joj vise ne dolazi, nek ide u bolnicu i nek se tamo liječi, onda joj valjda doslo iz guzice u glavu pa se primirila i pazila sta jede i pije. Grizli, to ko ona tvoja poznanica koja isto nista ne pazi sta stavlja u sebe...
Pozz curke, samo bih voljela čuti vaše mišljenje...nisam išla na ogtt u trudnoci ali imam onaj aparatic za mjerenje secera doma pa mi je dr.rekla da mjerim par dana i zapisujem...
Jucer sam prvi put krenula i 2h nakon jela mi je secer bio 7.9 a natašte ujutro 5.3…javila sam dr.i rekla je da budem na dijeti do iduceg tjedna kada cu na neke dodatne pretrage i pregled. Rekla je da nije alarmantno ali da su vrijednosti diskretno povisene..danas ujutro mi je natašte bio 5.0 ali to je bilo ukupno 14h nakon jela (rana vecera i poslije nisam nista jela)..sad cekam da prodje 2h nakon rucka pa cu opet...sto vi mislite o tome? Postoji li mogucnost da imam gestacijski dijabetes?
Tina ne znam koji si tjedan trudnoce al ja bi ti savjetovala da trazis gin uputnicu za ogtt. Aparatici nazalost nisu 100% tocni znaju zablesirat jako pa moze pokazat 5.0, a da je vrijednost 6.0, a i da je 4.0! Tako da bi ti savjetovala da svakako napravis ogtt i znas tocno. A za ove vrijednosti znam da vec stavljaju na dijabeticku dijetu jer 2h nakon hrane treba biti ispod 6.7, a ovo tvoje 7.8 nije uopce diskretno! Sretno
Thinkpink joj ne spominji mi kraljicu. Pohvalila se kako joj beba super napreduje u 2 t beba dobila 800 gr. Ja se skoro onesvjestila i pokusavam joj objasniti al nista zena ne kuzi. I kaze da ne pije vise bezvezne sokove samo od vindije. 😵 Meni je zbilja zao te bebe. Dobila 15kg ona, al eto kad ide na preglede kaze da je dobila 11kg da se dr ne ljute na nju jer to su je vec upozorili da je previse za nju kg. 🤯
Da to ti je gestacijski. Nakon 2 h je do 6.7 dozvoljeno. Mjeri par dana pa ces vidjeti kako se tijelo ponasa.
Grizli meni je uglavnom ok, za rucak znam.malo probiti gornju granicu tipa neki dan rostilj naruceni ali sam kokos i pomfri jela i par zalogaja lepinje pa je bio 6.8 ali je poceo padati nakon 2 sata tak da je to ok.
Pazi danas picek i mlinci i salata i 5.2 .
I puno mi je lakse od kad papam proteinski puding i slatkac i onu no guilty sa narancom coksu jer nemam ludila ona nego zatomim tim proizvodima zelju za slatkim.
Imate li vi kakve nove provjerene receptice koje smijemo?
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Tina curke su ti sve vec rekle. Ja bi se samo nadovezala na ono sto ti je ginicka rekla. Na dijeti neces biti do sljedeceg tjedna, vec do kraja, nekak mi ta tvoja dr.uljepšava stanje... Imas dijetu na pocetku teme i namirnice s kolicinama pa isprobavaj jer ne odgovara svima sve. I ono što ti povisuje, eliminiras iz prehrane po kratkom postupku🙃
Tockica joj ja se bojim svoje mlince pomirišat jer bi od mirisa ni skocilo a kamoli od njupanja. Blago ti se ☺️
Ja sam otkrila, kako nekima limunada ruši vrijednosti GUK-a, tako meni naranča. Nakon 2h od obroka mi GUK bio 4,2.
Mozda mi se potrefilo, al sviđa mi se taman i da je slucajno☺️
Kod mene sad stalno u frižu ti pudinzi, proteinski vocni jogurti i protein milk sa svim okusima i bas mi odgovara i sto se tice vrijednosti i okusa, nije stalno jedno te isto i nisu klasik okusi😋
Koliki je normalni prirast bebe sad u zadnjim tjednima? Nigdje ne mogu naći...ja sam našla neke kekse u intersparu bez šećera s komadićima crne čokolade i prefini su. Jedva se suzdržavam da ne pojedem previše :)
I ja imam kolegicu koja se nije ni malo držala dijete cijelu trudnoću, jednostavno je ignorirala da ima gestacijski dijabetes.
Iva ako sam ja moju gindobro skuzila sad u zadnjim tjednima 36-40 je cca 200 g/tjedno normalno. Nek me ispravi neka ako sam krivo navela. Za kekse nije vazno samo secer nego ugljikohidrati. To si provjeri koliko ima. 1 jedinica ti je 15gr ugljikohidrata, a to ti je recimo 2 max 3 keksica dijabeticka i to je recimo onda sav medjuobork koji mozes pojest. Ili ako ti je obrok uz to mozes salicu malomasnog mlijeka ili jogurta. Secer je samo 1 problemcic, ugljikohidrati su ti problematicni jer ih imas hrpu u svemu npr krumpir, riza, tijesto...
Tockice joj ja neki dan dobila paket smrznutih sparoga od Bofrosta. Inace obozavam sparuge o super mi je doslo sad ovih dana malo za promjenu rizoto sa piletinom i sparogama sam jedan dan, a napravila sam i kao vegetarijanske polopetice zobene, sparoge, cvijetaca, jaja, malo zacinila. Meni super bilo za veceru
Sortiraj odgovore
Najstariji