Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    12. Studeni 2019. 17:11

Cimet nije preporucljivo puno i cesto jest u trudnoci, al svaki toliko mozes staviti malo cimeta. Meni su zobene puno bolje kuhane u mlijeku sa pol kockice tamne cokolade u zdnje vrijeme koristim onu kandit no guilt, a dok sam imala zalihe stavljala sam perugina noir. Recimo porcija mi je 1.5 dcl mlijeka i 2.5 zlice zobenih skuham i to mi je super za dorucak a secer ostaje nizak. Ja sam uzela u dm integralne one njihove bio. Cure su tu navele bile vecinom da su njima bolje sa jogurtom bas, al ja nisam ljubitelj jogurta pa valjda zato. Te muslie izbjegavaj jer bez obzira sto izgledaju zdravo nisu, krcati su secerom a moze biti i da ti npr kombinacija jogurta ako je obican sa normalnom m.m. i tih muslia skodi.
    Basmati riza je inace preporucljiva dijabeticarima jer se sporije probavlja tako da super samo porcija kuhane da ne prijedje 200 gr. I da pri tome nemas druge podizace secera, nego recimo uzmes uz to neke tikvice, kupus, krastavce sto spusta secer. Ja sam za veceru par puta cak i obicnu rizu si skuhala na mlijeku tipa 100 gr kuhane bi mi doslo i stavila malo agavinog sirupa ili gore malo isto te tamne cokse, cimeta i super. Koliko si dugo na toj dijeti? 

Hrabrica
    12. Studeni 2019. 17:23

Grizli

Cimet nije preporucljivo puno i cesto jest u trudnoci, al svaki toliko mozes staviti malo cimeta. Meni su zobene puno bolje kuhane u mlijeku sa pol kockice tamne cokolade u zdnje vrijeme koristim onu kandit no guilt, a dok sam imala zalihe stavljala sam perugina noir. Recimo porcija mi je 1.5 dcl mlijeka i 2.5 zlice zobenih skuham i to mi je super za dorucak a secer ostaje nizak. Ja sam uzela u dm integralne one njihove bio. Cure su tu navele bile vecinom da su njima bolje sa jogurtom bas, al ja nisam ljubitelj jogurta pa valjda zato. Te muslie izbjegavaj jer bez obzira sto izgledaju zdravo nisu, krcati su secerom a moze biti i da ti npr kombinacija jogurta ako je obican sa normalnom m.m. i tih muslia skodi.
    Basmati riza je inace preporucljiva dijabeticarima jer se sporije probavlja tako da super samo porcija kuhane da ne prijedje 200 gr. I da pri tome nemas druge podizace secera, nego recimo uzmes uz to neke tikvice, kupus, krastavce sto spusta secer. Ja sam za veceru par puta cak i obicnu rizu si skuhala na mlijeku tipa 100 gr kuhane bi mi doslo i stavila malo agavinog sirupa ili gore malo isto te tamne cokse, cimeta i super. Koliko si dugo na toj dijeti?

Iss ti to rasturaš koje kombinacije imaš, svaka čast  A kao pazim već tri tjedna ali ni blizu ovako kao ti ..Slatkiše ne volim pa mi nisu boljka, ali zato kruuuh i voće...U globalu, izbacila sam kruh i voće (samo povremeno uzmem mandarinu) i uglavnom funkcionira, evo taj drugi profil mi već puno bolji.. Za ručak i večeru mi nije problem sklepati ali za doručak nemam inspiracije nikako...ali evo dala si mi ideju za kuhane zobene sa čoksom pa ću to probati..Tehnički gledano može se slična kombinacija napraviti onda i sa basmati rižom i čokoladom (kao improvizirana slatka riža)? Baš sam gledala sad da i mrkva dosta diže a ona mi je bila super za ubijanje gladi ako me zašerafi ali sad vidim da i ona dosta diže...

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Točkica37
    12. Studeni 2019. 17:26

Ja kupim proteinski kruh pa pravim ujutro sendvice.ili masla plus dijabeticki đem . Meni zobene dizu cukar ali mogla bi sutra probati opet ovako kuhati sa vodom i tamnom.coksom i mozda chia sjemenke 

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• AnnA
    12. Studeni 2019. 17:30

Evo nisam se bas proslavila. Nakon nesto manje od dva sata secer je 6.5. Ali ovaj put nisam koristila nista sta spusta secer nit pila limunadu

• Stelle123
    12. Studeni 2019. 17:37

Pa nije to lose za pizzu. + jos sto aparatima ne treba vjerovat 🤕

url=https://lilypie.com]

• piba7
    12. Studeni 2019. 17:44

Točkica37

Daj broj od te sestre koja ti pomogne za profile pliz…
    I koliko ju platis? Dode doma?
    Ja pravila wok…na trakice luk mrkva paprika lbijelo meso kukuruz gljive i brokula na komadice i soja sos.mmmmm

Ovisi gdje si, ja sam na ravnicama i ona samo ovdje radi, jer je to njen teren - svaki dan obilazi pacijente ovdje. Znam ju još od prije 20 godina kad je baku obilazila. Budući da ima radno vrijeme od 08-20h ne može nigdje drugdje ići. Mogu ti poslati na mail kontakt pa vidi s njom.

Grizli
    12. Studeni 2019. 17:45

Anna pa ok ti je secer bi ja rekla za 2h nakon pizze. Jos uvijek je ispod onih 6.7 ili mrvu preko po nekima 6.4. Nije da ces to jest sad svaki dan.
    Hrabrica ja od 9tt vodim borbu sa dijagnozom gestacijskog iako je meni samo nataste prvi pit bilo poviseno, nakon toga hrpa vadjenja uredna i sad ogtt 5.1, al meni nekako uslo u naviki dosta toga iz tog menija pa eto, a i pasu mi male porcije. Mozes sa basmati ja mislim i rizu na mlijeku zasto ne. Ja sam kupila i mlijeko bademovo i ljesnjkovo pa i to umjesto obicnog znam staviti. Meni je problem nataste secer pa dosta toga mi zapravo ne dize ove poslije zato alze treba sve probat i provjeriti si. Za dorucak znam jos pojest ako duze necu moc nista jesti (citaj 3h) onda ujutro fetu kruha integralnog kojeg sam smuckam l, sa omegolom sa lanenim sjemenkama i 1 jaje. Tp me drzi i po 4h sitom, a meni recimo secer bude ok od toga skroz vec nakon 1h oko 5.0. Pa recimo ok mi bude i nakon vajkrema ili mlijecnog namaza, dok nakon sirnog namaza mi nije dobar bas tako. 

Točkica37
    12. Studeni 2019. 18:04

Think ja sam dubrava. Ajd nis probat cu sama jos iduci tjedan opet pa cu vidjeti ako ne ide rekla sam da me spici u bolnicu na profile i bok

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• thinkpink1
    12. Studeni 2019. 19:14

Tockice nazovi svoju patronaznu u DZ i pitas ju za broj tel.sestre iz kucne njege koja je na tvom terenu pa se probas tako dogovorit.

Točkica37
    12. Studeni 2019. 19:22

Ok.budem sutra.tnx

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.