Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    12. Studeni 2019. 06:03

Curke to vam je normalno, probava je usporena pa intenzivnije dodje do izrazaja i rekli bi jaceg mirisa, a inace te plinove na sumpor izazivaju mahunarke a to su i slanutak i kikiriki, a pored toga problem moze biti i u crvenom mesu, mlijecnim proizvodima, luk, jaja... Dosta toga samo sto inace to tako mozda ne primjetimo al sad kako su na crijeva stisnuta treba duze da izadju pa zato je intenzivnije. 

Točkica37
    12. Studeni 2019. 11:31

Zvali.me s VV da su mi se svi uzorci zgrusali 😒 mislim da cu traziti da mi u bolnici vade profile i bok...ovo mi je uzas.tolko sam se namucila za nis

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Stelle123
    12. Studeni 2019. 11:46

A uuuuu Tockice. Bolje u bolnicu na 24 sata pa se malo i odmoris😁

url=https://lilypie.com]

• piba7
    12. Studeni 2019. 11:59

Točkica37

Zvali.me s VV da su mi se svi uzorci zgrusali 😒 mislim da cu traziti da mi u bolnici vade profile i bok…ovo mi je uzas.tolko sam se namucila za nis

Tako je i meni bilo kad sam prvi put nosila. Namucila sam se užasno s tim i onda su me tamo napali da kako sam donijela zgrusane uzorke itd. Do te mjere da sam se rasplakala tamo. Nema šanse da si ja to sama napravim, jednostavno ne mogu u 60sec napuniti onu epruvetu.
    Nakon toga, sad svaki put plaćam terensku sestru koja mi onda kad radim GUK dolazi doma i cijedi prst. 

Grizli
    12. Studeni 2019. 12:07

😲😲😲😱😱😱 Pa strasno Tockica i Piba. Ja bi ih poslala tamo dole skud su izasli da mi jos broje. Sta smo mi med. psoblje pa mozemo sve to same. 

• piba7
    12. Studeni 2019. 12:10

Da, nemaju baš razumijevanja na VV prema tome. A Merkur tj Vuk Vrhovac je jedina bolnica koja ne nudi uopće mogućnost hospitalizacije za potrebe GUK profila nego se moraju raditi samostalno kod kuće.
    Ja sam danas još pitala da li ću morati ponovo s 37+2 donositi profile i dobila odgovor da moram biti na dijeti do kraja (ok, to znam) i da moram nositi i profile do kraja. Pa tko zna, ako prenesem možda ću u 41tt nositi profile 😂

• thinkpink1
    12. Studeni 2019. 12:45

Tockice strasno! Ja nemam rijeci za takvo ponasanje. Ispada ko da si zeljna vadenja krvi i vv, nemres spavat bez njih 😠😠😠
    Piba nesto sam nacula da je i petrova pocela raditi po ostom principu kao i vv

• Stelle123
    12. Studeni 2019. 13:12

Meni ponestaje inspiracije, nemam pojma vise sto bi jela :(

url=https://lilypie.com]

Grizli
    12. Studeni 2019. 13:17

Ja sam danas solo na rucku. Imam skuhane cvjetace pa cu napravii zapecenu. Nasla dobar recept za dijabeticare bas pa cu to. Nemam bas volje nesto vise. http://ordinacija.vecernji.hr/zdravi-tanjur/skuhaj-ovo/recept-za-dijabeticare-zapecena-cvjetaca/

Hrabrica
    12. Studeni 2019. 13:27

Cure jel koja zna koja je gornja granica za šećer 2 sata nakon mjerenja za trudnice? Imam dojam da žena/sestra sa VV nema pojma a bitno da trkelja i za*ebava! Naime, ona me uvjerava da je granica 6.7 a koji god izvor gledam svugdje piše 8.5. Dalje, kaže da ne smijem uopće voće, kruh, i sl. i ajde to mi ima smisla ali da ne smijem lješnjak kojem je index 15?? Najbolje da sam samo na vodi i zelenoj salati.. Prvi profil mi je bio dosta loš jer nisam bila informirana i ok, ali sada drugi nalaz mi je više manje ok i ona opet traži ponavljanje za tjedan dana..Pa neda mi se jahat gore svako malo jer se ona ima potrebnu osjećat bitnom! Uf luda sam! 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.