Hrabrice ako si radila ogtt (ono sta popijes glukozu) onda su ti granice 5.1 nataste, 10 - 60 min, 8.5 - 120 min. Kad se mjeri na profilima odnosno kod preharane koju jedes mora biti ispod 6.4 - 2 h nakon jela po novom iako do 6.7 toleriraju. Nije da ne smijes kruh, voce nista, nego trebas imati odgovarajucu masu za pojedino. Recimo kruh ti je 60 gr, jabuka 100, mandarina 120... Ljesnjaci da kao medjuobrok. Znaci samo njih pojedes i meni pise 30gr ljesnjaka odnosno za sve orasasto, ako su u kombinaciji s necime onda ne smije preko 10 g. Isto tako ima neke namjernice koje ti možda dizu secer a nekom drugom ne to bi trebala pratiti. Koliki ti je secer?
Inace sve se smije osim bas ono secer, slatkisi, gazirani to svakako izbjegavat. Al ostalo mozes samo je bitna kolicina i da pazis redoslijed da glavni obroci imaju zastupljene sve kategorije i unosis pravilno ugljikohidrate, proteine, vlakna, mlijecno... Zato je vazno da vazes hranu bez obzira koliki joj je GI.
Ljesnjaci spadaju u masnoce, ja ih trenutno tamanim kad osjetim glad, jer mi je to onda neka lchf verzija. Ja na kraju zabatak s krumpirima pecem iako mi se Grizli cini tvoj prijedlog odlican. Ostala bez povrca, a danas nije neki dan za setnju. Al kako sam gladna zadnjih dana, to je cuuuudddoooo....
url=https://lilypie.com]
Hrabrica ja bila kod dr.prije skoro 2tjedna i napisla mi vrijednosti kojih se trebam pridrzavat kod kuce, tako da mislim da je sto se vrijednosti tice u pravu. Ono su ja mislim stare smjernice. Ovo ostalo kak objasnjava sta i kak jest, necu komentirat🙆🏻♀️🤦🏻♀️
Nataste <5,1
1h nakon obroka<7,8
2h nakon obroka<6,7
Ja danas imala fino varivo s pilecim bijelim mesom i ciklu😋
Sutra saaarmmaaaa!!! Jedva cekam🙈😂
Hrabriceako si radila ogtt (ono sta popijes glukozu) onda su ti granice 5.1 nataste, 10 - 60 min, 8.5 - 120 min. Kad se mjeri na profilima odnosno kod preharane koju jedes mora biti ispod 6.4 - 2 h nakon jela po novom iako do 6.7 toleriraju. Nije da ne smijes kruh, voce nista, nego trebas imati odgovarajucu masu za pojedino. Recimo kruh ti je 60 gr, jabuka 100, mandarina 120… Ljesnjaci da kao medjuobrok. Znaci samo njih pojedes i meni pise 30gr ljesnjaka odnosno za sve orasasto, ako su u kombinaciji s necime onda ne smije preko 10 g. Isto tako ima neke namjernice koje ti možda dizu secer a nekom drugom ne to bi trebala pratiti. Koliki ti je secer?
Natašte je bio 5.1.
Iza doručka 7.5 (iako ne kužim kak jer sam jela musle i jogurt kao i prije i kad god sam mjerila bio bi nakon tog oko 5.2-5.5., posudila sam aparatić pa sam mogla kontrolirati …Mislim da me tu skršila nervoza radi profila i da je zato skočio jer sam u to vrijeme bila našpanana do ibera radi cijele situacije..)
Iza ručka 4.5
Iza večere 4.7
A tu su dalje i neukusni komentari da sam citiram "bome natukla kile" kojih je 16 od početka trudnoće što mi ne djeluje kao nešto problematično.. Ma uf tlak mi skoči samo kad pomislim na cijelu tu situaciju, umjesto da uživam u zadnjim tjednima trudnoće ova sa VV mi nabija takav stres da ludim...kao da mi je šamar opalila..U ivf sam ušla s 45 kg, a sad me etiketira kao problematičnog dijabetičara.. Našla sam neki balans na način da sam izbacila kruh koji obožavam i radim sama onaj iwkan kruh, od voća povremeno mandarinu, i nastojim pratiti taj GI..po njemu se ravnam...puno mojeg kuhanog sa puno povrća i bude ok...al valjda kad si ovakve navučeš za vrat ne možeš ih se riješit..
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Hrabrica ja bila kod dr.prije skoro 2tjedna i napisla mi vrijednosti kojih se trebam pridrzavat kod kuce, tako da mislim da je sto se vrijednosti tice u pravu. Ono su ja mislim stare smjernice. Ovo ostalo kak objasnjava sta i kak jest, necu komentirat🙆🏻♀️🤦🏻♀️
Nataste <5,1
1h nakon obroka<7,8
2h nakon obroka<6,7
Ja danas imala fino varivo s pilecim bijelim mesom i ciklu😋
Sutra saaarmmaaaa!!! Jedva cekam🙈😂
ja isto stalno variva vrtim od kad su me počeli davit s profilima ...brzinom svjetlosti sam naučila kuhat
11/2018 – inseminacija X
Stigla nam curica ❤️🙏
06/2021 – FET X
Stigla nam curica ❤️🙏
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Daj broj od te sestre koja ti pomogne za profile pliz...
I koliko ju platis? Dode doma?
Ja pravila wok...na trakice luk mrkva paprika lbijelo meso kukuruz gljive i brokula na komadice i soja sos.mmmmm
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Ja danas odlucila eksperimentirati pa sam napravila pizzu. Pola integralnog psenicnog brasna a pola pirovog integralnog. Bas sam iznenadjena koliko je tijesto bilo ukusno i mekano. I uopce mi nije palo tesko na zeludac kao sto to bude pizza od bijelog brasna. Ok ja nisam stavila hrpu masnog sira nego sam mozzarellu al svejedno. Nakon dva sata izmjerim secer pa javim
Hrabrice ne znam bas da secer tako skace od stresa, vjerojatno ti je od musle skocio. Koje jedes? Vecina njih jako dize secer posebno kukuruzni i budu dosecereni. Uzmi umjesto toga obicne zobene bez icega sto su. Aparatic moze krivo ocitat i do 20% na tim malim vrijednostima pa nemoj ga bas uzimat zdravo za gotovo i kao najpouzdaniji podatak. Nemoj mislit da ti solim pamet nego ti zelim pomoc jer znam da je tesko nositi se s tim i kontrolirat bas svaki obrok, a i dosadi stalno vrtiti jedno te isto. A na sestrin komentar necu nis rec jer je da si vise kg skupila od prosjeka posebno na svoje pocetnu tezinu, al mogla je ako vec ti zeli skrenut paznju rec to i na uljudniji nacin.
Hrabrice ne znam bas da secer tako skace od stresa, vjerojatno ti je od musle skocio. Koje jedes? Vecina njih jako dize secer posebno kukuruzni i budu dosecereni. Uzmi umjesto toga obicne zobene bez icega sto su. Aparatic moze krivo ocitat i do 20% na tim malim vrijednostima pa nemoj ga bas uzimat zdravo za gotovo i kao najpouzdaniji podatak. Nemoj mislit da ti solim pamet nego ti zelim pomoc jer znam da je tesko nositi se s tim i kontrolirat bas svaki obrok, a i dosadi stalno vrtiti jedno te isto. A na sestrin komentar necu nis rec jer je da si vise kg skupila od prosjeka posebno na svoje pocetnu tezinu, al mogla je ako vec ti zeli skrenut paznju rec to i na uljudniji nacin.
ne mislim da mi soliš pamet bez brige i hvala na svakoj pomoći i savjetu .. Iskreno bome mi je teško pala ta dijeta, možda najviše radi tako bezobraznog stava te sestre..A i ruku na srce, u životu nisam bila na dijeti i sad ovo
Musle su iz lidla, neke zdravije je muž pronašao i stavim ih malo..kontrolirala sam šećer s njima jedno tjedan dana i nikad nije skakao...Kužim da aparatić može varirat pa ću baš probati samo sa zobenima i jogurtom ali to mi je onda bljakast okus
jel smijem gore malo cimeta posut ili nešto? Također sam otkrila basmati rižu, jel ona dozvoljena? Sorry što te sad davim
11/2018 – inseminacija X
Stigla nam curica ❤️🙏
06/2021 – FET X
Stigla nam curica ❤️🙏
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Sortiraj odgovore
Najstariji