Duphastone u liječenju neplodnosti

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar light

    light

    Broj poruka: 183

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima, ispričavam se unaprijed ako je netko već pitao ali nastojala sam sve pročitati i nisam našla odgovor. Naime pijem duphastone 2x1 tbl od 14 do 26 dana ciklusa i primjetila sam da prokrvarim već praktički na 28 dan ciklusa? Da li je to normalno? Zar nije uobičajeno da tek nekoliko dana nakon zadnje tablete nastupi krvarenje? Također, na koji način će mi pomoči da ostanem trudna? Moj problem su ovulacije koje nekad imam nekad nemam jer su jajnici ppnekad pcos a ponekad su uredni što mi isto nije jasno i dr mi ne zna objasniti. Inaće radimo na bebi preko god i pol s jednom trudnoćom koja je završila kao blighted ovum i kiretažom. Ima li sličnih ili istih iskustava? Posavjetujte me jer sam navršila 30 i želim jako bebu. Hvala svima

  • Avatar light

    light

    Broj poruka: 183

    Prijavi adminu

    Zaboravila sam napisati da smo nakon blighted ovuma napravili sve moguće testove i ja i mm (trombofilija, brisevi, anomalije, štitnjača i dr) te je sve u redu s nalazima. Ovaj mjesec sam imala čak onu plodnu sluz gustu rastezljivu i imali smo odnose u te dane ali je svejedno jučer na 28 dc krenulo lagano krvarenje što znači da opet ništa :(

  • Avatar mono1111

    mono1111

    Broj poruka: 3142

    Prijavi adminu

    Pozdrav,

    Duphastone je prirodni progesteron koji u tvom slucaju regulira ciklus. U sredini ciklusa bi trebala biti O.
    Pcos ili imas ili nemas, ne postoji ponekad, pa ne znam sto bi rekla o onome koji ti je to rekao.
    Koliko ti ciklusi traju bez Duphastona? Imas li dokazane O? Normalno je da dobijes tako 28 dc M, sto bi znacilo da ti je O 14 dc.
    Da li pratis lh trakicama O?
    Da li si vadila prolaktin?
    Neki put i s parovima s kojima je sve u redu zna potrajati dok ne dođe do T.
    Sto se tice Blighted ovuma, do njega neki put dođe potpuno slucajno, može isto tako biti loša kvaliteta spermija ili jajne stanice ili trombofilija.
    Radila si sve genetske faktore trombofilije i svi su ti uredni?

    [lilypie.com]

  • Avatar bornastra

    bornastra

    Broj poruka: 146

    Prijavi adminu

    Pozdrav light,

    dobrodošla na forum!

    Ja također koristim Duphastone, ovo mi je prvi mjesec i ja pijem po dvije tablete dnevno ali od 14. dana ciklusa pa do 24. dana ciklusa… i rekao mi je gin da ako ne dođe do trudnoće da će menstruacija nastupiti 28 dan ciklusa… trenutno mi je 9.dan kako uzimam Duphastone, znači 23. dan ciklusa tako da ćemo sve saznati u Novoj 2017.
    Inače imam redovite menstruacije, a i ovulacije (prepoznajem ih po vrlo rastezljivom iscjetku sličnom bjelanjku, no ovaj mjesec NEMA uopće iscjetka, to me baš buni?!). No, odlučila sam uzeti LH trakice u slučaju da M dođe i uvjeriti se u dane ovulacije.

  • Avatar light

    light

    Broj poruka: 183

    Prijavi adminu

    Hvala na odgovorima. Svi testovi su uredni. Što se tiče PCOS nemam dijagnozu nego imam nalaze UZV na kojima su jajnici PCOS izgleda a opet već sljedeću kontrolu su uredni??? Meni to niti jedan liječnik nije objasnio a hodam kod njih od svoje 16te zbog neredovitih. Što se tiće hormona svi su mi ok osim progesterona koji je bio nizak i dr je rekla ako ostanem trudna da se odmah javim vjerojatno zbog utrogestana. Ovulaciju nekad imam a nekad ne i odustala sam od lh trakica i prihvatila pracenje sluzi koju sam ovaj mjesec imala dosta i bila je gusta i rastezljiva i dugačka.
    Mene muči i to što je menstruacija drugačija sad uz terapiju, oskudnija ali imam i bolove i sve kao inaće samo je ima manje. Piše u uputama da treba do 6 mj uzastopne terapije ali se nadam da ću i prije uspjeti ostat trudna. Imala sam u međuvremenu nakon spontanog još jednu biokemijsku koja se pojavila kao pozitivan test ali je ipak bila došla menstruacija. Zapravo možda je smiješno ali pitam se može li mi duphaston štetiti odnosno da li on može dati kontraefekt jer mi se čini kao da to nije prava menstruacija i kao da se sluznica sorry na izrazu nije dosta očistila.

  • Avatar mono1111

    mono1111

    Broj poruka: 3142

    Prijavi adminu

    Meni su ne znam koliko gin.rekli da imam policisticne, mikrocisticnr ( sto god to znacilo) itd.i onda je ova moja dokt.rekla da nemam i vjerujem joj !
    Svatko drukcije prica !
    Ne može se to iz dana u dan mijenjati, jedino oni krivo mogu vidjeti.
    Mislim da ti to nije od duphastona, ali pitaj dokt.za svaki slucaj.
    To je progesteron koji inace tijelo proizvodi i mislim da to ne narusava M, ne bi trebalo bar.
    Sluznica se zadebljava i ona se sigurno ocisti u vrijeme M i bude najtanja, jedino možda ti nije dovoljno debela, jesi u zadnje vrijeme bila na uzv u vrijeme O ili kasnije?
    Kolika ti je debljina endo bila?

    [lilypie.com]

  • Avatar light

    light

    Broj poruka: 183

    Prijavi adminu

    Bila sam prije 2 mj taman pred menstruaciju i tada je bila ok i dobila sam normalno. Onda sam krenula s duphastonom i dobila na 30ti dan ciklusa i sad sam dobila tocno na 28i. Znaci da je postao skolski ciklus uz tu terapiju. Dr. Je rekla da je nas problem sto ja ocito nemam ovulacije svaki ciklus. Da budem skroz iskrena nismo se ni sexali svaki put u plodne dane jer ih je tesko odrediti i ne zelim vrsiti pritisak na muza a ni na sebe da to moramo jer su bas sad ti dani ali opet me podsvjesno sve muci i zelim sto prije barem prvo dijete jer godine odmicu i napunila sam 30. Morat cemo se malo vise bacit u akciju ali definitivno se sve mora posloziti. Vjernik sam i vjerujem da Bog zna kad je najbolji trenutak. Teško je samo pomirit se sa psihom i rec evo prepustam se pa kad bude a i jos k tome ta terapija koja me samo podsjeca da neide onako prirodno kako bi trebalo. Dr. Je rekla ako ne ostanel trudna do 3 mj onda cemo promjenit terapiju pa me ocito ocekuje Klomifen i svegae toga strah

  • Avatar anKol

    anKol

    Broj poruka: 93

    Prijavi adminu

    Ista stvar i kod mene, za 3 mj Klomifen…

  • Avatar mono1111

    mono1111

    Broj poruka: 3142

    Prijavi adminu

    Light,

    Zasto ne probas s lh trakicama pratiti O?
    Ili jedan, dva ciklusa da ides na folikulometriju da vidis kad je O i imate tempirani odnos.
    Osobno nisam uzimala Klomifene, ali bi sve isprobala sto mogu samo da upali.
    Nisu Klomifeni ne znam kakav lijek, ako ce se s tim stimulirati O, super, nije li???

    [lilypie.com]

  • Avatar light

    light

    Broj poruka: 183

    Prijavi adminu

    Za sada se drzimo uputa dr. Šprem iz Petrove. Ona je navodno jako dobra u tome pa je rekla da krenemo sa duphastonom a ako ne upali onda cemo dalje. Pokusala sam ja s tim trakicama prije duphastona ali je stalno bila crtica pa sam citala da kod PCOS to bas ne pali. Pokusat cemo s odnosima svaki drugi dan pa cemo vidjeti. Vrkuta je barem po tome sto sam uspjela procitati na netu prirodni Klomifen pa sad i nju pijem pa da vidimo

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.