Dohrana dojenog djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    babyboy
    07. Travanj 2015. 20:39

mi smo danas na jabuci 3.dan, prije toga smo 4 dana papali rižine pah, s time smo počeli. Bebač super papa, pojede cijelu jabuku koja je prethodno kuhana i smrvljena štapnim mikserom.Prekosutra planiram početi s mrkvom ali ću je najprije pomiješati s jabukom jer sam čula da ona sama zatvara. Što se tiče jabuke, probava mu odlično radi, kakica je i češća nego inače. Mame koje dojite jeste li odma počele davati vodu nakon obroka dohrane ili ga stavite na ciku? Ja nisam počela vodu davati nego ga stavim na ciku, ali sam negdje pročitala da se uvođenjem obroka krute hrane izbacuje jedno dojenje. S obzirom da ja inače dojim na zahtjev ne znam kako bi to trebalo izgledati?

missha
    08. Travanj 2015. 18:20

Ja sam se možda malo s manjom zaribala jer sam joj davala cicu umjesto vode nakon kašice i sunce malo se još s godinom dana nije pošteno najelo a da nije još pol obroka visilo na cici :D A veećoj sam davala vodu odmah i s njom nisam imala taj problem....

Jojo5
    09. Travanj 2015. 07:52

jučer mi je pedijatrica lijepo objasnila da ja ustvari svome djetetu štetim što sam mu dala dohranu sa 4,5 mj jer ću mu crijeva oštetiti. ono stvarno?? biti će podložan alergijama??
      ja sam sa 3 mj jela juhu, krumpir, mrkvu, palentu...isto kao i 6 mojih sestrični i bratića i braće pa dan danas sa 35+ godina nitko nema niti jednu alergiju i svi smo fit. 
    mali će za tjedan dana 5 mj i ono tih tjedan dva igra ogromnu ulogu, koliko ima mama da je dalo jesti bebi s 4 mj?
    da mu ne paše sumnjam da bi jeo.

mirka4
    09. Travanj 2015. 09:11

Moje mišljenje je da bi se više pažnje trebalo obraćati na količinu hrane koja se daje! Da se daje po žličica-dvije, mic po mic, bilo bi puno manje problema sa probavom, privikavanjem, alergijama... A ne ono - dohrana tek počela, a beba već jede cijelu kašicu

missha
    09. Travanj 2015. 15:44

Sa starijom sam krenula s 4 mj s dohranom :D Ak se to može nazvat pošto je prvih mjesec dana samo po žličicu, dvije pojela jer se više igrala. S mlađom sam krenula tek s 5 i pol i kak sam već rekla, još sam ju i na cicu stavljala i samo sam si probleme napravila jer nije htjela jest kak spada, pogotovo kad su zubi krenuli. Doduše, drugima bi jela, a kaj kad smo prek tjedna bile same doma, pa nebum ju držala gladnu. Tak da ja nemam niš protiv rane dohrane, al ne s mliječnim i neznam kakva mesa i slično, nego domaće kašice/sokovi od voća i povrća jer prvih mjesec dana tak nit ne pojede neku količinu nek se igra i upoznaje okuse

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.