Opaa pa tu smo negdje.moj termin je 10.2.al evo upravo je sluzni opet otisao al ovaj put u tamno smedoj boji i to obilno,a cijelu noc sam sanjala da mi curi krv 😂😂
Pametno i jos ak te uhvati panika neka ono nije da se covjek uvijek okrenut moze momentalno i doma,neznam jel koja od vas imala napadaj panike,desilo mi se to par puta samo al nisam znala da je toto,grozno,sve bi dala da u tom momentu nisi tamo a samo od nelagode
Sad su pregledi svaki tj.,samo jos nisam imala krajnju procjenu bebine velicine i tezine a to me bas zanima,niaam stigla pitat jer se nisam snasla s novok dr i tak sve brzo
Kolko su vase bebe bile kg.ak se sjecate?
O pa sve vise ti curi sluzi. Sa sinom sam rodila isti dan kad mi je krenuo sluzni i imao je 3700g a sa kceri sam rodila sljedeci dan nakon sluznog i imala je 4kg.ova je sad imala 14.1 3100g po njihovoj procjeni.
Za panicne sam imala 2 puta, i mozda par puta tokom noci bi se probudila u panici ali ne tako izrazeno ko pravi panicni.
Ja sam curku rodila u 41 tj., pukao vodenjak pa i ne znam bas taj sluzni cep.Procijenili je na 3,5 kg, a ona rodjena sa 4 kg.
Zrinka, di si?
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Sara i Margitao javite, ako vas iznenadi ranije.
Uhh,morala bi se psihicki jos pripremit,da mi bar prehlada prode da mi bas nebu curo dole curo gore😆😂
Bome fina kilaza,lijepe bebe skroz 😊,nit male ni prevelike.
Tek sam sad shvatila da je ovo treca trudnoca😊
Ima neka fora kak se fokusirat da panicni ne bude il bar da se smanji?
Morala bi se malo skubicirat za svaki slucaj da me nebi hahahaa
Ooo skolski,videnjak i nema tu jel krece il ne...vidim da su to tu negdje kilaze beba zdravih😊
Javit cu naravno ,mislim da ce me to isto malo smirit da podjelim sta se desava osim ak se ne uspanicim
Neces imati kad panicariti.Ovaj period iscekivanja je najstresniji, a porod kad pocme, ostaje ti samo slusat sta lijecnik kaze, pokusati ispravno disati radi trudova.A ako ces biti mirnija, naglasi da imas taj poremecaj.
Za panicni kazu da se moras fokusirati na disanje sta mirnije i dulje disati, skrenuti paznju sa necim.. Znati da ce proci. Iako meni to nista nije pomoglo. I ja se bojim panicnog na porodu ali jbg.. Reci cu im da imam panicni i neka mi daju normabel. Dobila sam ga i na prvom porodu jer mi je tlak skocio pa valjda ga mogu onda i za panicni dobiti.
Ali i ja mislim da necemo imati kad panicariti i nigdje po netu nisam nasla da je neka sa stanjem ko mi imala panicni na porodu.
Ma evo mene, cijelo dan gledam po youtube-u videe o 2 tromjesecju i sve su uzivale i svima im je to bio najljepsi period samo jedna ili dvije su rekle da imaju strahove a ostale sve kao divota...
Rekla sam si sada necu se vise zamarat sta ce biti i kako ce biti... Nek bude kako Bog zeli ja jednostavno vise ne mogu vodit borbu i zamarat se tim... Pokusat cu se sada maksimalno opustit jer s ovim ne donosim nista dobro sebi a ni bebi.. Pokusat cu uzivati u ostatku trudnoce a kad dode beba onda cu se baviti sa svime sto trebam...
Govorim sad ovo jer se tako trenutno osjecam, mozda sutra bude potpuno drugacije al danas sam nesto tako nastrojena i shvacam da sa ovim ruznim mislima i strahovima ne donosim nista dobro sebi kao ni jedna od nas... Pa eto tako se danas osjecam,mozda se jedna od vas pronade u mojim trenutnim osjecanjima... I jel vam dosao ikako takav dan da kazete onako sebi ma daj bas me briga vise za sve bit ce kako bude?
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji