Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nera20
    30. Siječanj 2020. 14:45

Ej
    Pa sad samo cekam taj porodaj, naravno bojim se boli i opcenito poroda kako ce biti, kako god bilo boliti ce ali ono jbg.. Moram proci kroz to. Nekako jedva cekam roditi jer mislim da cu se osjecati bolje bar fizicki,nece mi biti sve tesko. A sad psihicki bojim se sta ce biti.. Ali gledam ako mi je sad vec bolje pa nece valjda na gore nakon poroda....ne znam sta ocekivati eto. 
    Nadam se kroz sljedeci rj roditi... 
    U sobu cu ici spavati kroz 2, 3 dana tako sam se dogovorila sa muzem 🤣

• lola777
    30. Siječanj 2020. 14:53

Zrinka1

Jao ti i ja imamo jos dostaa 🙄
    I meni se to cini, al dobra stvar joj je da ima jos samo jako maloooo do porodaja, e onda ce nestati sve brige i strahovi koji je sad muce ja iskreno jedva cekam taj trenutak da rodim..
    Ja se samo bojim hocu se vratit na staro kad rodim i kad prode tih 40 dana 'oporavka' to mi je jedini strah ni porodaj mi nije problem ni nista samo to i molim se Bogu svaki dan za to da ponovno budem stara ja.

I ja isto jedva cekam termin za roditi.Svjesna sam toga da uvik od necega strahujem i mislim da to moram prihvatiti i naci neki nacin za borit se s tim.Ako uspijem 1 x mj u psihologice, al za cesce mi je velik izdatak i trenutno ne mogu. 
    Zrinka, po cemu i dalje primjecujes da to nisi ti, jeli mislis da ti je okidac bila samo trudnoca? Bojis li se za trudnocu i bebu ili su crne misli ne vezane za to?
    Mislim rodit ces neces biti nikad vise ista, bit ces mama i mislim da ces biti sretnija i jaca. Vjerujem da se tek pronalazis u svemu pa ti se zato to pojavilo.
    Ja kad sam rodila, uru vrimena sam plakala od siline emocija.Radosti sto je sve dobro proslo...Tad sam imala osjecaj da je sva patnja koju sam prosla u trudnoci konacno gotova, da se sve isplatilo.Da sam izlijecena... Evo i sad su mi oci pune suza kad se sitim svega. I ja se molim Bogu dosta i mozda je nekome kriz period neplodnosti dok ne dodje do svog zlata, a mozda je moj kriz ova depresija i strahovi do mog zlata.I prvog i drugog.Ne znam, Bog zna...

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• Nera20
    30. Siječanj 2020. 15:01

I ja se nadam da cu se tocno tako osjecati kad rodim. 

• Zrinka1
    30. Siječanj 2020. 15:11

Pa evo prvo po tome sto su mi osjecaji izmjesani i ne znam kako se u kojem trenutku osjecam, pa sve to s cim sam se nasla u trudnoci od mucnina, pa te tjeskobe, osjecaja griznje savjesti bzvz i sve to mi je 100 puta pojacano nego prije.. Sve mi je to novo i nesto s cim primjecujem da to nisam ja bas drugo stanje i uopce mi to ne prija.. 
    A i ti strahovi nebi volila da rodim prije vremena ili da rodim na vrijeme pa da sa bebom nesto ne bude uredu iako se molim i znam da ce Bog dat da bude sve dobro ali opet je tu strah za to malo zivo bice koje de nalazi u mom stomaku razumijes... Sve mi je to cudno i drugacije i sa tim se susrecem prvi puta pa zato jedva cekam da rodim da odu ti svi strahovi i ruzni osjecaji skupa sa porodom hahah.... 
    I ja tako mislim da je to nas kriz kroz koji trenutno prolazimo i da nas Bog priprema na nesto preljepo al za to trebamo malo istrpit... 

S@r@
    30. Siječanj 2020. 15:36

Tocno zamisljam tu scenu sto je Lola navela,kad rodim mislim da cu plakat od radosti jer imam dio sebe i svog muza ,nesto sto smo na poaljetku htjeli,od radosti sto je agonija zavrsila em porodajna s mukama(jer kazu boli j....i to je jedino sto je isto kod svake),em sto je ta cijela trudnoca gotova jer zbilja bit trudan nije lako,mozda je nekom ko mahnitalo kupuje po ducanima i okolo pokazuje trbuscic,voljela bi da smo i mi to tako dozivjele ali nismo xD pa da nam makar bude ono poslije dobro.
    Zrinka ma sigurno bu beba dobro,najcesce ak krene na lose krene puno prije ili je veca briga kod zena koje imaju dijabetes ili poviseni k.tlak u trudnoci,a kad je ovak sve oki nema razloga ne bit dobro 😁
    Nas trbuscic njih fino cuva jos ak je malo potfutraniji,dormeo😂😂😂

• lola777
    30. Siječanj 2020. 15:42

Aj recite mi za te bolove, jeste li ih vi imale u ovim tj.? Mene svako malo nesto bolucka.Sad me boli ona ploca na ledjima i dole ispod trbuha, onak dio kad se trbuh zaobli pa to ispod.
    Kao da me probode nesto.Jeli vam se dogadjalo? Kao osjecas upale mjeh ili jajnika
    Ma bitno mi je da beba nije ugrozena. 

S@r@
    30. Siječanj 2020. 15:43

Cak u jednu ruku i mislim da necemo bit iste bas iste,jer vise nisi sebi najvazniji(mame koje vec imaju djecu ce umnozit jos ljubav),neko slobodno vrijeme cemo posvetit djeci,novac koji zaradim necu rasporedivat na uobicajne stvari vec na djete..
    Al kad si promislim nisam vec par god.osoba koja trosi na izlaske,tretmane i takve stvari,dan mi se sastoji od posla,kuhanja,spremanja ako stignem ,druzenja s frendicom ono kava i to je to,smatram da tu ima jako puno mjesta za majcinstvo😁,nikad ni nisam nes bila prezadovoljna sa svojim zivotom pa necu sad ni bit tuzna ,mozda bas budem odusevljena sto cu imat ispunjeniji dan,bolje cu spavat jer cu bit krepana hahaahaah 
    To ja tako gledam samo da me ne opere neka odbojnost i povucenost u smislu post.p.depre i sve bu super 😁Jedino bum vjerojatno ko Lola djete doma ostavljala kad su bolestine jer to mi stvara takvu fobiju 😅😂

S@r@
    30. Siječanj 2020. 15:46

Imala sam te bolove al vise kao neki pritisak to dole kaj velis ko ispod trbuscica,znalo me zabolit al to bi bilo dan dva i mir...samo ja sam pobraja streptokok (nemoj da te to placi ) jer sam imala pretjeranu higijenu pa sam valjda makla sam sloj koji stiti i lijepo otvorila vrata bakterijama a i isla sam na more i kupala se kaj su mi govorili dr.da ne bas zbog toga al nemrem odoljet.
    Pila sam jako puno tekucine i to se nakon par dana smirilo..
    Znalo bi me boluckat i poslije pa mi je gin.rekla da je to normalno sve jer se siri i prilagodava te da si popim norm.ako nemogu izdrzat

S@r@
    30. Siječanj 2020. 15:51

Al se sjecam bolova u ledima onak tupih al ne dole vec sredina leda ko prema bubrezima al ne od njih dole.to me rasturalo..
    Vele da je do 32.tj normalna bol u ledima i dole jer misici popustaju pogotovo ak nike prva trudnoca jer su oni izgubili vev tu svoju jaku elasticnost ko u prvorotkjnja.
    Mislim da ne trrbas brinut,bebu osjetis?

• lola777
    30. Siječanj 2020. 15:56

Jesam, osjetim je, hvala Bogu.A ledja bas sta si ti opisala. Isla bi vadit mokracu da vidim, u ginekol. sam narucena tek za 8 dana
    Nalivam se cajem od brusnice.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.