Meni je carski rez postao očigledno jedna velika opcija pa sam prisiljena razmišljati o spinalnoj ili općoj anesteziji. Vaša iskustva me nekako hrabre jer sam strašno depresivna od jučer kako su mi rekli opcije.
Vidim da izbor opće ili spinalne anestezije ovisi o vlastitim preferencijama i granicama no nekako sam više priklonjena lokalnoj nego općoj.
Jedino što me plaši su posljedice moguće pogreške u davanju spinalne tipa glavobolje ili doživotni osjet uboda između kralježnice što mi žene znau spominjati. Dali ste imale kakve posljedice spinalne?
Ja sam bila pod općom anestezijom, jer spinalna nije bila opcija u mome slučaju. Liječnik jednostavno nije htio riskirati nekakve komplikacije, kako je sam rekao, a ja nisam previše zadirala u njegovu odluku, samo mi je bilo bitno da sve prođe ok.
Oporavak je malo naporan, ali izdrži se. Buđenje sam imala kojih 15 min nakon operacije, provjerili su mi vitalne funkcije, pitali mi kako se zovem, i koliko imam godina, i natrag na spavanje, potom ponovno buđenje za 2h.
Da me se pitalo, vjerojatno bih izabrala spinalnu, ali evo, nije, a ja se nisam sama ni snašla u tom trenutku, jer sam iz inficiranog poroda, nakon 6h trudova pod dripom ipak morala pod nož.
Samo hrabro mamice, nije ni CR neki bauk.
Krešimir 19.08.2014. <3
Marija,kak ti je bebica bila poslije,jel sve bilo ok?Gdje si ti ono rodila?
iako i dalje odbijam pomisao na carki... (tek tolko cure da znate, ovu temu izbjegavam ko vrag tamjan :P) ali eto.. nakon što mi je dr rekao da je bebica na zadak, iako je još relativno rano i ima se nekog vremena okrenut, ja volim sve istražit na vrijeme.... kolko vam je trajao oporavak nakon carskog? jer ja se grozim da bi ležala po tjedan, dva i samo ležala... tipa znači... kad ste se mogle dić doma i nešto po kući napravit (tipa prošetat kućom, možda nešto malo oko ručka pomoć i tako) jer naklon poroda želim samo dragog u blizini i nikog drugog bar ne prvih mjesec dana tak da mi nije sve na njemu volila bi i ja pomoć... a tim više što ću izludit na živce ak ću morat ležat i samo ležat
Nama su na tečaju rekli da se 2 mjeseca čuvamo,režu 7 slojeva tkiva i svaki se zasebno šiva
Ja sam rodila cs,spinalna,drugi dan se pomalo digla,4 dan doma.za neka 2 tj skoro kao nova.dizala sam malog,prematala ga,dojila,tata nam je puno pomagao,kuhao,prao sudje,al zaista nisam ja lezala i bila bespomocna.štovise ni ne preporuča se lezanje stalno zbog opasnosti od tromboze.jedino ne dizati teško,nagle pokqtete raditi,ribati podove itd.nije cure bauk,ne bojte se.moje je iskustvo zaista ok.
Uglavnom,nema lezanja,al sve radit polako,umjereno,pazit se.nek dragi kuha i sprema,nece mu nista biti :-) tvoj je glavni zadatak bebica,jos ako ces dojiti,i tako nebe bit puno mrdanja prve dane;stalno ce biti na sisi.Ja sada vidim kako je to bilo dobro (tad me izludjivalo)lijepo sam se odmarala.A bebi pruzala najbolje moguce :-) meni je te prve dane za podoj zbog reza najboji bio sjedecki polozaj,bebu na jastuk,a noge malo podígla.
Ja sam rodila na carski prije nesto vise od 5 mjeseci u spinalnoj anesteziji. Sam ubod u ledja nisam ni osjetila, iskreno puno me vise boli kad vadim krv.. S obzirom da je meni bio dogovoreni carski ja sam morala napraviti krvnu sliku, IRR, ekg i pregled kod anesteziologa koji me nagovorio na spinalnu. Ugl prvi dan boli strasno, meni je najgore bilo to sto moras ležati u ravnom položaju, ako uspijes okrenuti se na bok mozes, ali glavu treba sto manje dizati bas radi tih glavobolja i bolova u leđima poslije. Toga sam se stvarno pridržavala i niti sam imala glavobolje niti me ledja bole, jedino nekad na promjenu vremena rez malo svrbi. Drugi dan su mi digli kateter i bila sam na nogama, prvi put sa sestrom onda ostalo sama, sto se vise dizes lakse ce ti biti poslije.. Od prvog dizanja sam se sama brinula za bebu, jedino mi je bilo nezgodno ustajanje i vraćanje u i iz kreveta, ali steznik me spasio tako da ga svakome preporucam.. Mislila sam joj nesto reci al s obzirom da sam se raspisala zaboravila sam.. Ugl ako vas sto zanima pitajte.. ;)
Sortiraj odgovore
Najstariji