Meni su isto rekli da prvorotkinje ne porađaju kada je beba na zadak nikada a i da više ne rade vanjski hvat i ne pokušavaju okrenuti bebača tako da je carski uvijek u tom slučaju.
Evo jedna mama mi je rekla da se njen sin okrenuo dan prije poroda tako da Cloudy ne brini ima vremena!
Joj lad vidim ove dileme i strahove sjetim se sebe u prvoj trudnoći. Moja je beba bila na zadak od 25tt, tako ostala do 37tt kad sam otišla na dogovoreni carski ( samo da vas utješim , kako je tada bila naopako i tvrdoglava, takva je i dan danas ). Već sam napisala da sam se oba puta nakon carskog bolje i brže oporavljala, nego nakon prirodnog poroda, stoga nema panike. Ako imate partnere voljne pomoći i uskočiti tim više, moj ni prstom ne miče, još je nezadovoljan i grintav jer je jedan put tokom noći čuo malu kad se probudila ( a ja i danas skoro 6 mj. nakon poroda , ustajem svaka 2 sata za hranjenje i nosanje
, al' takav mi je horoskop ). Oba puta po povratku iz rodilišta sam se uhvatila svih kućanskih poslova , osim premještanja namještaja i ništa mi nije, dapače. Naravno to nepreporučam, al' ja sam jednostavno takva, da sam morala ležati tek onda bi se razbolila
!
U kojem tjednu ste isle na treci carski? Ceka me treci carski u splitskom rodilistu u ozujku pa me zanima u kojem tjednu se ide na dogovoreni carski i koje su pretrage potrebne?
Zanima me za splitsko rodiliste,koliko dana prije termina se radi carski? Ako itko zna...
Radi se barem tjedan dana prije očekivanog termina neovisno o rodilištu, a i sve ide po dogovoru s doktorom odnosno ovisno kako napreduje trudnoća, mislim da je teško baš odgovoriti točno u dane kad!
Evo da vam ispričam svoju priču s carskim rezom i porodom. Beba je bila okrenuta na zadak i nije se okrenuo do 39 tj što znači da i neće, bar u mom slučaju još je ustanovljen i manjak plodne vode, bebu su ocjenili na težinu od 3200 -3500 .
Imala sam sreću da mi je vodenjak puknuo taj dan kada su me primili u bolnicu te su me poslali na carski pod spinalnom anestezijom. Dok su me stavljali na stol bila je neka baba anesteziologica koja je komentirala da bih ja trebala roditi normalnim putem i da bi me na Sv. Duhu porodili dok je beba na zadak. iskreno me je to prenerazilo jer je bebač izašao skoro 4 kg a ja baš i nisam neke velike konstrukcije , tako da svaka čast Vinogradskoj sve osim carskog reza u ovom slučaju za mene bi bilo mesarenje. Koliko god operacija dok te režu i navlače dok si budna djelovala zastrašujuće , nikada neću zaboraviti tih par sekundi koliko mu je trebalo da zaplače i prvi pogled na mog bebača.
Ubod u kralježnicu nije toliko strašan, meni je bilo strašnije to šivanje i navlačenje no ekipa kirurga je bila super kao i ostali, svaka im čast.
Stavili su me na noge taj isti dan poslje ručka a operacija je bila gotova oko 2 ujutro i trajala je možda 45 min,dobila sam i doručak što me osobito veselilo :D a najviše me je veselilo da su mi bebača donjeli u zoru da se mazimo i da cica, s njim sam od tada bila po cijele dane i sve mi se nekako s njim činilo lakše, nisam mislila ni na bolove ni na išta drugo. Post je malo duži no moram ispričati da carski rez nije toliko strašan koliko sam mislila, mljeko je došlo 3 ili 4 ti dan . Prva dva dana nisu baš bila super ali ima ljekova za bolove i preporučila bih ženama da ih i koriste jer sam svjedočila da trpe bolove a nema potrebe za tim jer samim time mljeko neće prije nadoći. Deseti je dan od operacije još uvijek rana boli i zateže no vrlo se dobro osjećam, što nisam mislila da budem. Zato cure samo hrabro koliko sam svjedočila i prirodan porod je traumatičan i stresan i bolan isto kao i carski. Za svaku opciju treba biti hrabra i čvrsta i ne biti pič..ca jer se treba pobrinuti za bebu :D
Sortiraj odgovore
Najstariji