Carski rez

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nalah
    31. Listopad 2014. 12:02

kums,mislim da ju ne možeš tražiti sama,treba biti neka indikacija

Nalah
    31. Listopad 2014. 13:45

Zato su meni rekli da beba mora biti vani za 3 minute,a ne da ti daju laganiju anesteziju i oni onda tamo čačkaju po tebi pola sata.Ja sam se konzultirala sa 3 njih i rekla doktoru da,ukoliko se desi da mi on neće zbog praznika biti na porodu,da ima da to sve stavi na papir koji ja nosim sa sobom,ukoliko carski neće biti planiran.

Nisi mi rekla jesi išla na pretrage prije tipa EKG,krvna slika....?

• Monika93V
    31. Listopad 2014. 15:30

Vidi, u slučaju da si pri ulasku u rodilište 10 prstiju otvorena i da beba već ide van, vjerojatno nema vremena za krvnu sliku i Ekg, ali u nekoj normalnoj proceduri, već u predrađaoni ili poslije u boxu, pri prirodnom porođaju  će ti napraviti ( ako treba i više puta krvnu sliku ), a cijelo vrijeme ćeš biti priključena  na EKG gdje prate i tvoje i bebine otkucaje. Kod sekcije je ista stvar, naročito ako je dogovoreni carski. Nema nikakve potrebe da samoinicijativno vadiš krvnu sliku ili radiš EKG. Zaboravih naglasiti, iako je zbog prvog taumatičnog iskustav sa carskim rezom, ovaj zadnji sa spinalnom anestezijom izgledao kao pjesma, bilo bi mi jako žao da imam troje djece i da nisam iskusila prirodni porođaj ( prirodno sam rodila , nakon 24h od prvog truda, dječaka od 4.550 kg i 52 cm ). Ako zaista ne postoje indikacije za sekciju, osim straha od boli i poroda, mislim da je bolje stisnuti zube "roditi" svoje dijete. Ovako ili onako buduće mame , sretno!

Nalah
    31. Listopad 2014. 20:00

Monika tenks....ja planiram klasičan porod bez epiduralne,bol mi ne gine i s tim sam se pomirila,ali ukoliko dođe do komplikacija,tj,carskog za vrijeme poroda,želim biti informirana.Katastrofa mi je što u tom slučaju moram pod opću,a ne samo regionalnu

piper
    01. Studeni 2014. 11:12

Kums ja sam rodila pod opcom anastezijom...pitali su me jel hocu lokalnu ili opcu i ja sam rekla opcu...nikakve dodatne pretrage mi nisu radili samo sam morala potpisati pristanak...al ja sam bila 14h pod trudovima a nisam imala dogovoren carski

mozda ce nekom zvucat suludo al ja nisam htjela lokalnu jer me bilo strah pikanja u kicmu buduci da mi se cijelo tijelo vec pocelo naveliko grciti i tresla sam se od siline trudova a i duzine poroda

znam da svi kazu da nakon opce nemas filing da si rodila i da je cudno kad ti donesu bebaca al meni nije bilo tako...jedva sam docekala da ga vidim i da mi ga stave na prsa

Bumbali
    03. Studeni 2014. 10:26

ja te kužim, al uzmi si ipak spinalnu, je malo čudno imaš osjećaj da ti čupaju trbuh al kad čuješ taj divni kmeeee kmeee  i prvi put vidiš svoju bebicu ma divno :) razmisli si još malo, nije tako strašno

pod općom ćeš spavati dugooooo, a ovak odmah vidiš svoje malo čudo

Bog je velik!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.