Bolovi u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala13
    12. Prosinac 2014. 21:20

Imam pitanjce a sta taj caj pomaze i za bolove ? 
    Jel se moze pit i drugi neki caj ?

• Loreen
    12. Prosinac 2014. 22:22

Moraš pazit s čajevima jer neki nisu pogodni u trudnoći. Npr čaj od lista maline i koprive je idealan nakon poroda ali prije bas i nije preporučljiv, može u zadnjem mjesecu trudnoce.

A kod bakterija u mokraći mi je pomagalo piti jako puno tekucine i puno piskiti jer ne bi mi onda bio pritisak toliki. Smijes neki paracetamol popit ako te bas jako boli ali nikako bilo koje tablete protiv bolova na svoju ruku. Ja sam imala e.coli u mokraci i brisu cerviksa dvije godine... prije 5-6 godina. Nagutala se antibiotika pomogle mi tinkture i čajevi ali tada nisam bila trudna. Puno tekucine je JAKO bitno ( caj brusnice - NE uvin caj ) i obicna voda. Ne gazirano i preslatko!

Bljubica
    12. Prosinac 2014. 22:29

zabrinile ste me sad s tim pustim problemima, jer ja sam mokraću nosila na analizu samo jednom i to na početku trudnoće. u svog ginekologa nikako, idem privatno (u dr. Roje) i prijateljica koja je vodila u njega trudnoću kaže da nije nikako. ne znam šta bi mislila o tome (?) al nemam ni nikakvih poteškoća/bolova i sl. sad sam zbog vas preventivno kupila encianov čaj od brusnice, barem šalicu dnevno za svaki slučaj 

antonio
    13. Prosinac 2014. 06:28

Neznam zasto svi govore da se nesmije uvin caj pit a ja u prve dvije trudnoce sam pila uvin caj i nista se nije desilo i to na savjet ginekologa.,.mislim nisam ga pila na litre ali tri case dnevno a u ovoj trudnoci sam pila brusnicu kad sam uspjela ali nisam je podnosila radi mucnina a niti uvin caj pa sam pila samo puno puno vode.,

Marlameri
    13. Prosinac 2014. 13:48

Curke da se malo izjadam vama. U 17-tom sam tjednu i već me stalno nešto boli. Često me boli trbuh ispod desnog rebra i iznad stidne kosti. Ali boli me i cijeli trbuh kad duže sjedim i krećem se. U drugoj trudnoći sam imala lažne trudove već dosta rano ali ovo je nešto drugačije. Imam nisko smještenu posteljicu koja prekriva dio ušća pa ne znam da li su ti bolovi zbog toga? Kad ležim bolje mi je ali onda mi se vrti u glavi i slabo mi je. Trenutno se osjećam baš jadno! Ne znam kako da si pomognem. A uz sve to sve mi ide na živce. A tek sam na početku. I znam šta me kasnije još čeka.

• Loreen
    13. Prosinac 2014. 22:37

Uvin čaj nije preporučljiv, ne znači da je otrovan :D Ali mislim da je to zbog toga što ne djeluje na svakog jednako jer uvin čaj je diuretik i on potiče na mokrenje dok brusnica izbacuje bakterije iz mokraćnog kanala pogotovo je brusnica dobra za E.Coli...

Ja svaka 4 tjedna radim urinokulturu jer sam imala problema s E. Coli a par puta uopce nisam imala simptome infekcije a imala sam ju u urinokulturi ali to je bilo prije trudnoce i kad sam pila jako malo tekucine. Zato me jednom jedan doktor ,,oprao,, i rekao do kraja života da ne pijem manje od 2 litre vode dnevno...  Imam prijateljice čije su bebe ranije rođene zbog bakterija u mokraci. Koje nisu adekvatno liječene... Ali možeš ju dobit bilo kad pa i dva dana nakon urinokulture tako da ne valja oko ničega bit previše opsjednut. Ako piješ čajić i dosta tekućine ne vidim razlog zašto bi ikog napala ikakva bakterija :)  Ja to zbog svojeg mira radim.  Kad bi išle mislit što sve može poć po zlu izludile bi. Ali svatko od nas zna koja mu je bolna točka pa bolje spriječiti.

Marlameri, pa jesi bila kod doktora i rekla mu sve ovo? Možda nije naodmet provjeriti jer ja nemam iskustva s takvim simptomima... Shvaćam li dobro da si više puta rađala? Možda je to što se sve pomalo spusti nakon nekoliko poroda..?. Iako nisam stručna da o tome pričam...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.