Pozz ekipa.
Vidim.da ste ae raspisale š
Prije svega,Slavujak,bas mi je drago da si nam se napokon javila i da je sve ok iako vidim da je bilo tesko i bas mi je zaj.
Dok citam sve vase poruke bude mi malo lakse jer nisam samaš±
Divim vam se svima na izdajanju/dojenju,meni ne.prode dan da se ne pitam jesam li mogla drugacije ird jesam li mogla se vise potrudit a s druge strane iskreno uz dvoje starijih ja ne znam bi li ista uspila.Grozno mi je koliko sam zanemarila stariju dicu ali s ovih dvoje nikako neki laganiji period.
Sad je muz 2 tjedna doma pa smo moju mamu poslali da se odmori i napuni baterije.
Padamo s nogu svaki dan,da bar imamo.3.par ruku ponekad za dane kad oboje placu po cili dan.
Eh blago mamama s bebama koje spavaju,moj srednji sin ke bia spavalica i to je nebo i zemlja razlika u umoru i svemu.
Statiji je bia koma teska i bila sam zombi i s njim al bia je samo on i onda nekamo atignes udahnit al sad...uh...
Moji sad jedu 5 obroka po max 120.
Nekidan nam dosla.patronazna pa ih je vagala,dobili su u 15 dana oko 400-450 grama to mi se cini ok tako da ne razmisljam o kolicini mlika.
To sta pise na pakiranju mlika je bas za prozdrljivce maleš moj najstariji je pia toliko i bas je bia prozdrljivo dite
Odoh sad spavat dok svi spavaju u madi da cu uspit uvatit bar 3 sata u komadu.
Ln ekipa i sretna vam nova
P.s.mogli bi razmislit mozda o nekoj fejs ili whats up grupi za razmjenu iskustava i svakodnevnih tegobaš
Kod mene jedan uglavnom spava, a drugi vec danima nikako. Ne mozemo dokuÄiti zasto je toliko uznemiren. Doslovno ga svaki sum budi. Vec se brinemo da nesto nije u redu, ali koliko vidim nije samo kod nas tako. Ocito je sve to normalno.Ā
Btw. Kako se brinete za piÅ”u kod djeÄaka? Ja samo malo poÄistim s fizioloskom na Å”tapiÄu za uÅ”i kako mi je pokazala patronažna. Koliko sam shvatila s neta, kožica se poÄe odvajati puno kasnije (nekima tek s 8 g.). Strasno se brinem da se nesto tuda ne inficira, ali za sada izgleda sve dobro
Koliko dugo ih pustite da spavaju? Moj uplakani je bio manje vise cijeli dan budan i sad napokon spava od ponoci. Muci me to sto je zadnji obrok pojeo oko 21:00 (to je sad 6 sati), fakat se nadam da ce se uskoro probuditi.
Kod mene jedan uglavnom spava, a drugi vec danima nikako. Ne mozemo dokuÄiti zasto je toliko uznemiren. Doslovno ga svaki sum budi. Vec se brinemo da nesto nije u redu, ali koliko vidim nije samo kod nas tako. Ocito je sve to normalno.
Meni je cura puno mirnija i vise spava,djecak se puno muci jer tesko kaki i kiselinu dosta povraca pa vise place i slabije spava.
Al uvik ima.beba koje bolje spavaju i kone losije spavaju.
Imam sad 4 dice i svaki je bis prica za sebe,neko nije spava ni pola koliko pise u knjigama a neko je bia beba za pozelit.
Razliciti su od 1.dana zivota u svemu
Btw. Kako se brinete za piÅ”u kod djeÄaka? Ja samo malo poÄistim s fizioloskom na Å”tapiÄu za uÅ”i kako mi je pokazala patronažna. Koliko sam shvatila s neta, kožica se poÄe odvajati puno kasnije (nekima tek s 8 g.). Strasno se brinem da se nesto tuda ne inficira, ali za sada izgleda sve dobro
Ja se brinem nikako,ovo mi je 3.sin i uvik je dr govorils da se tu nema sta,kozica se ne navlaci prije 1.godine,nekima.se odma odvoji nekima ne.
Stariji sin je od orvog dana moga to lipo navuc a mladi tj srednji ima sljepljenu kozicu tj fimozu i nikakvo povlacenje to ne moze rijesit pa cemo morat operieat u nekom trenutku al nije mu nista strasno niti je ikad bila neka upala pa cekamo jos sad mi to mije zgodno nek ovi maleni malo ne stasaju jer oporavak traje nakon toga i zelim se posvetit njemu kad se opeerira a to je sad nemoguce.
A higijenu sam odrzavala.kupanjem i brisanjem normalno kad ih presvlacim nisam nikad koristila nista dodatno niti dirala
Ja imam sad dva decka i obojici kod presvlacenja malo povucem da pobrisem ako im se sta skupilo, i to je to.Ā
Imamo prvi sistematski za 2tj pa cemo vidjeti ako ce pedijatrica drugo rec. Ovo radimo po naputku iz bolnice i patronaze.
Moji se bude otprilike svakih 3h, i onda ide hranjenje, znaci svaka 3h po 60ml. Dobivamo tezinu dobro, imam doma vagu pa ne brinem. Nego bas smo primijetili da im treba nekad vise. Pa razmisljamo podebljat dozu; barem po noci.. Bude se sami kao urica 10 min prije nego treba jest. Jedu u isto vrijeme. A to cemo sad malo korigirat jer cu ostat sama kro par dana pa da moguĀ stic jednog po jednog presvuc, nahranit i podrignut.Ā
Nema mi teze nego cekat da podrignu š
Sad pomalo su znatizeljni, gledaju okolo, vise su budni i imaju te svoje blage osmijehe koji bas u tom cijelu susuru tako uljepsaju dan š
Hvala cure. Emma.mama, ja im cistim tako kao i ti jednom dnevno. Ok, znaci to sve stima. Moji moraju uzimati zeljezo, pa je jedan dobi proljev, a drugi zatvor, tako da to dodatno uljepsava stvari š, ali da, zbog tog smijeska se sve isplati
Koliko dugo ih pustite da spavaju? Moj uplakani je bio manje vise cijeli dan budan i sad napokon spava od ponoci. Muci me to sto je zadnji obrok pojeo oko 21:00 (to je sad 6 sati), fakat se nadam da ce se uskoro probuditi.
Ja sam ti svoje budila prvih misec dana jer su ipak to male bebe tj manje od prosjeka,kad sam vidila da su dobili po 1kg svako prestala sam,iako znala sam i prije ih nelad pustit kad sam znala da su premoreni jer smatram da bebe treba san kao i hrana.
Ugl vise ih ne budim osim tokom dana ako jedno spava kad je hranjenje a drugo je budno,drzim im isti ritam jer drugacije ne bi mogla
Ja imam sad dva decka i obojici kod presvlacenja malo povucem da pobrisem ako im se sta skupilo, i to je to.
Imamo prvi sistematski za 2tj pa cemo vidjeti ako ce pedijatrica drugo rec. Ovo radimo po naputku iz bolnice i patronaze.
Moji se bude otprilike svakih 3h, i onda ide hranjenje, znaci svaka 3h po 60ml. Dobivamo tezinu dobro, imam doma vagu pa ne brinem. Nego bas smo primijetili da im treba nekad vise. Pa razmisljamo podebljat dozu; barem po noci.. Bude se sami kao urica 10 min prije nego treba jest. Jedu u isto vrijeme. A to cemo sad malo korigirat jer cu ostat sama kro par dana pa da mogu stic jednog po jednog presvuc, nahranit i podrignut.
Nema mi teze nego cekat da podrignu š
Sad pomalo su znatizeljni, gledaju okolo, vise su budni i imaju te svoje blage osmijehe koji bas u tom cijelu susuru tako uljepsaju dan šbas
Zanimljivo,s tri sina nikad ni u bolnici ni patronazna ni pedijatrica mi nisu rekli to za pisu,dapace rekli su da ne diram nista.
Svako prica svoje,al evo kako nisam dosad sumnjam da cu s 3.pocetš
Ja svoje prekinem 2 do 3 puta tokom.obroka za podrigivanje tako se vise puta podrignu pa manje muke imaju s tim viskom zraka
Sortiraj odgovore
Najstariji