BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • danadanas
    22. Veljača 2022. 17:49

Samo maksimalno držite rutinu... moji su tek s nekih 10 tjedana počeli malo duže spavati navečer prvi san i polovili bolje dan/noć. Do tad su se isto budili svakih 1,5-2 sata, al do 3 mjeseca su znali i 5-6 sati u komadu spojiti za prvi san. Sad smo izgleda u skoku i/ili regresiji sna pa nam se sve poremetilo i svaki dan je s 3 spavanca, ali uvijek nekako drugačijeg trajanja pa se tražimo opet, a i noći su svakakve. Probajte ih naučiti da se sami uspavljuju i maksimalno uskladiti... izgorjet ćete inače. Ja nisam na to obraćala pažnju i sad mi je žao jer ćemo ili ostati na ovom uspavljivanju na sisi do tko zna kad ili ću jednom morati presjeći i to promijeniti, ali bit će puno suza 😔 Ajde barem ih držim na strogo istom ritmu kroz dan, pod cijenu buđenja jednog ili drugog 😕 
    I preporuka tko je na Fejsu za grupu Blizanci i Udruga Gemini. Ta grupa i ovaj forum pomažu za održati psihičko zdravlje 👍
    Sretno svima 🤗🤗🤗

Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️

• EnaEna
    24. Veljača 2022. 17:21

Pozdrav svima,
    Kada ste vi bebe/bebu osjecali iznad pupka? Ili je to individalno...
    Moje bebe su se izgleda pomjerile prema gore a i narasle🥰🥰 
    Bas ih osjetim oko i iznad pupka. Sad vise ne mogu razaznati koja beba se vrti. Jedna je sa posteljicom naprijed a druga nazad. 
    Bila sam na pregledu u ponedeljak i sve bilo uredno. I tu se vidjelo da su obe oko pupka, a sad imam osjecaj da je jos vislje se pozicionirala. 
    Vec sam se pocela muciti sa spavanjem, ali se tjesim da je ovo jos uvijek super spavanje, kako me tek poslije ceka. 

SeníRemmus
    25. Veljača 2022. 13:20

EnaEna super da je sve uredno na pregledu! I meni je Jan imao posteljicu sprijeda, a Anja straga. Ona je bila smještena desno u svojoj amniotskoj vreći, a on lijevo pa sam uvijek znala tko me lupa 😆 Tvoji su jednojajčani blizanci? Ja sam ih isto u 5.mjesecu trudnoće  počela osjećati iznad pupka 👍🏻

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    IVF/ICSI + FET 🐧🐧 uspješan ✅
    Anja i Jan rođeni 06.01.2022. ❤❤

• EnaEna
    25. Veljača 2022. 16:10

SeníRemmus

EnaEna super da je sve uredno na pregledu! I meni je Jan imao posteljicu sprijeda, a Anja straga. Ona je bila smještena desno u svojoj amniotskoj vreći, a on lijevo pa sam uvijek znala tko me lupa 😆 Tvoji su jednojajčani blizanci? Ja sam ih isto u 5.mjesecu trudnoće počela osjećati iznad pupka 👍🏻

Hvala ti. Dvojajcani su. Jedna beba distalnije lijevo, a druga proksimalnije i desno. Ali ne mogu bas uvijek biti sigurna ko lupa 🤣 pogotovo kad su udarci oko pupka. 

Tìna292
    25. Veljača 2022. 17:01

EnaEna

SeníRemmus

EnaEna super da je sve uredno na pregledu! I meni je Jan imao posteljicu sprijeda, a Anja straga. Ona je bila smještena desno u svojoj amniotskoj vreći, a on lijevo pa sam uvijek znala tko me lupa 😆 Tvoji su jednojajčani blizanci? Ja sam ih isto u 5.mjesecu trudnoće počela osjećati iznad pupka 👍🏻

Hvala ti. Dvojajcani su. Jedna beba distalnije lijevo, a druga proksimalnije i desno. Ali ne mogu bas uvijek biti sigurna ko lupa 🤣 pogotovo kad su udarci oko pupka.

Ja sam ih takoder pocela prije kojeg tjedna osjetiti iznad pupka. Dečko je pozicioniran dolje lijevo, glavicom prema dolje, a curica poprecno iznad pupka pa isto nekad nisam sigurna jesu li udarci oko pupka deckove nogice ili curka 😄 tko god da lupka, jako veseli i samo neka su oni nama aktivni 🥰❤💙

07/2021: IVF
    09/2021: FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕️ 9 dnt: 435, 11 dnt: 835, 15 dnt: 3695 🥰🙏
    UZV: 6+2 imamo 2 srčeka ❤❤, 9+6 ✅️, 13+1 mini anomaly scan ✅️, Panorama ✅️, dolaze nam curica i dečko ❤💙, 20+1 veliki anomaly scan ✅️

• Palentica
    25. Veljača 2022. 18:38

EnaEna i Tina292 ima jos puno vremena da se oni smjeste i da skuzite tko lupa, bitno da netko lupa 😆. Evo ja sam danas bila na kontroli i moje bebe su se okrenule, obje poprecno, a od 24.tjedna je curka bila glavom dole, a decko na zadak. Ne bih vjerovala da je to moguce u blizanackoj trudnoci da mi se nije dogodilo...
    Sljedeci tjedan u utorak mi je zadnja kontrola i dogovor za hospitalizaciju i carski rez...sada stavrmo vise nemam nikakve sanse za prirodan porod.
    Sve u svemu drzite se cure i sretno dalje svima sa trudnocama!! 

Cura i decko rođeni 3.3.2022. 🥰👶🏻👶🏼

Tìna292
    26. Veljača 2022. 16:35

Palentica

EnaEna i Tina292 ima jos puno vremena da se oni smjeste i da skuzite tko lupa, bitno da netko lupa 😆. Evo ja sam danas bila na kontroli i moje bebe su se okrenule, obje poprecno, a od 24.tjedna je curka bila glavom dole, a decko na zadak. Ne bih vjerovala da je to moguce u blizanackoj trudnoci da mi se nije dogodilo…
    Sljedeci tjedan u utorak mi je zadnja kontrola i dogovor za hospitalizaciju i carski rez…sada stavrmo vise nemam nikakve sanse za prirodan porod.

Stvarno tko bi rekao da je moguće da se tako okrenu u 37.tjednu! Odlično si dogurala 👏 da nam je svima doci do tih tjedana! Puno srece na porodu i javljaj nam lijepe vijesti 🤞🏻🤞🏻

07/2021: IVF
    09/2021: FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕️ 9 dnt: 435, 11 dnt: 835, 15 dnt: 3695 🥰🙏
    UZV: 6+2 imamo 2 srčeka ❤❤, 9+6 ✅️, 13+1 mini anomaly scan ✅️, Panorama ✅️, dolaze nam curica i dečko ❤💙, 20+1 veliki anomaly scan ✅️

Tina-Miha
    27. Veljača 2022. 21:27

Palentica

EnaEna i Tina292 ima jos puno vremena da se oni smjeste i da skuzite tko lupa, bitno da netko lupa 😆. Evo ja sam danas bila na kontroli i moje bebe su se okrenule, obje poprecno, a od 24.tjedna je curka bila glavom dole, a decko na zadak. Ne bih vjerovala da je to moguce u blizanackoj trudnoci da mi se nije dogodilo…
    Sljedeci tjedan u utorak mi je zadnja kontrola i dogovor za hospitalizaciju i carski rez…sada stavrmo vise nemam nikakve sanse za prirodan porod.

Evo te u punom terminu, bravo 😘
    Sretno sa svime što slijedi🙂
    Samo pozitivno i bit će sve okej 😉

• vickivale
    28. Veljača 2022. 17:25

Drage cure, danas su rođene moje mišice. 
    Carski u vinogradskoj, sve je dobro proslo, velike su oko 2400. 
    Jel moram reci da sam se apsolutno zaljubila?! 🥺🥺

Dvojajcane blizanke 🍒

• AA0107
    28. Veljača 2022. 17:33

Čestitam od s

vickivale

Drage cure, danas su rođene moje mišice.
    Carski u vinogradskoj, sve je dobro proslo, velike su oko 2400.
    Jel moram reci da sam se apsolutno zaljubila?! 🥺🥺

Čestitam od srca 😍😘
    I mene to uskoro čeka, sad sam 34+4, nadam se da će izdržati cure još malo 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.