Da se i ja javim nakon pregleda danas, kazu bebice se jos uvijek prate rastom i imaju cca 2300 g, nisu puno vece nego na proslom pregledu ali ih to ne zabrinjava jer im je stvarno tijesno. Curka je glavom dole i posteljica joj je ostala nisko blizi cerviksa, a decko je na zadak. Danas je potvrdeno da ce to biti carski rez. Kontrola opet sljedeci tjedan u petak i dogovor za porod….kazu izdrzite jos malo super ste dogurali.
Moram priznati da se sada osjecam kao da sam bila na crossfit treningu, a ne na pregledu, ne znam zato ali bas sam se izmorila tamo, sve me boli i osjecam kontrakcije ali nisu zabrinjavajuce jer su skroz ne redovite i podnosljive….
Ja se zasada još uvijek osjećam stvarno dobro, mislim ogromna sam i brzo se umorim, al još mogu malo prošetati i osnovne stvari po kući napravit...
Sretno do kraja 😘
Da se i ja javim nakon pregleda danas, kazu bebice se jos uvijek prate rastom i imaju cca 2300 g, nisu puno vece nego na proslom pregledu ali ih to ne zabrinjava jer im je stvarno tijesno. Curka je glavom dole i posteljica joj je ostala nisko blizi cerviksa, a decko je na zadak. Danas je potvrdeno da ce to biti carski rez. Kontrola opet sljedeci tjedan u petak i dogovor za porod….kazu izdrzite jos malo super ste dogurali.
Moram priznati da se sada osjecam kao da sam bila na crossfit treningu, a ne na pregledu, ne znam zato ali bas sam se izmorila tamo, sve me boli i osjecam kontrakcije ali nisu zabrinjavajuce jer su skroz ne redovite i podnosljive….
Ja se zasada još uvijek osjećam stvarno dobro, mislim ogromna sam i brzo se umorim, al još mogu malo prošetati i osnovne stvari po kući napravit…
Sretno do kraja 😘
Hvala!
Ja nacelno sve doma odradim, ali setnje su se skratile na 15 min max 😅
Ovo danas je sve od pregleda i neugodnog polozaja na uzv....nije mogla naci femur od decka pa me izvrtila i izmucila malo dok nije nasla dobar polozaj + hodanje po hodnicima i stepenicama bolnice odrade svoje. Sretno i tebi, kraj je stvarno blizu!!
Cura i decko rođeni 3.3.2022. 🥰👶🏻👶🏼
Pitat ću Vas koje ste već mame za savjet... Imamo curicu od skoro 2 godine i uskoro dolaze blizanci. Budući da je curica nošena do te mjere da sam u njenim prvim mjesecima dobila upalu karpalnih tunela na rukama, zanima me kako sad doskočiti tome? Uvijek su me fascinirali ljudi koji kažu, spustim ju u krevet, poljubim i izađem iz sobe, znači to mi je san! 🙈 I sad moram sjediti uz njen krevet dok ne zaspe što nekad traje i do sat vremena. 🥴
S druge strane, beba kad je mala, ako plače i ne smiruje se, što ćeš nego je uzeti sebi? Tako je to s njom bilo i eto, uvijek silne procedure za zaspati.
Strah me što će biti kad stignu 2 male bebe, sigurno će biti dana kada neću moći sjediti uz nju dok zaspi.
Ali kako da blizance NE naučim na to i da se sami uspavaju, ako plaču, osim da ih pustim da plaču? Ili neka djeca jednostavno ne plaču, ja ne znam? Nisam pobornik tih cry out metoda...
Strah me što će biti kad stignu 2 male bebe, sigurno će biti dana kada neću moći sjediti uz nju dok zaspi.
Ali kako da blizance NE naučim na to i da se sami uspavaju, ako plaču, osim da ih pustim da plaču? Ili neka djeca jednostavno ne plaču, ja ne znam? Nisam pobornik tih cry out metoda…
Ja nažalost isto nisam uspjela u naumu "spusti bebu u krevetić i zaspat će", ali nisam niti na vrijeme krenula o tome razmišljati jer su mi prva djeca i u početku su ionako spavali gdje god i kad god (naivna ja - kao da će tako uvijek 🤦♀️)... Ja svoje od prvog dana dojim u tandemu i tako se sad i uspavljuju. Navečer ih uspijem prebaciti u krevetić kad čvrsto zaspu, a preko dana spavaju uglavnom na meni na jastuku za dojenje tako da sam "zarobljena" s njima. Ako ih probam maknuti, probude se odmah 😏 Jedan spavanac dnevno tempiram za šetnju pa onda nekad odspavaju i duže pa ih samo u košarama unesem u stan i onda nastave (zgrada bez lifta pa ne mogu cijela kolica uvesti u stan). Moji neće ni dudu tako da ni tu nema pomoći...
Navečer smo ok jer idu od par tjedana starosti uvijek u isto vrijeme spavati - kupanje u 18h, sisa, spavanje do 19h najkasnije.
Ideje (nešto iz iskustva, nešto od drugih - meni nije sve upalilo, ali ne znači da neće): obavezno rutina za navečer čim prije, isto tako kroz par mjeseci kad postanu aktivniji, čim prije poloviti ritam dnevnih spavanaca i uskladiti ih da uvijek istovremeno jedu, spavaju itd. To nekad znači da jednog kroz dan možda treba probuditi, ali ne mogu si priuštiti da odu u različit raspored ako sam sama s njima. Duda - meni nije uspjelo, al možda nije loše. Pjevati im istu pjesmicu kod uspavljivanja čim ranije i tu pjesmicu koristiti samo za spavanje da se naviknu (ovo tek pokušavam uvesti - zakasnila sam nažalost malo). Bijeli šum pomaže.
Eto, ne znam koliko bude korisno, ali možda nešto pomogne 🤷♀️ I sama se lovim s tim spavanjem trenutno i žao mi je da u startu nisam o tome više vodila brigu.
Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️
Ali kako da blizance NE naučim na to i da se sami uspavaju, ako plaču, osim da ih pustim da plaču? Ili neka djeca jednostavno ne plaču, ja ne znam? Nisam pobornik tih cry out metoda…
Ja nažalost isto nisam uspjela u naumu "spusti bebu u krevetić i zaspat će", ali nisam niti na vrijeme krenula o tome razmišljati jer su mi prva djeca i u početku su ionako spavali gdje god i kad god (naivna ja - kao da će tako uvijek 🤦♀️)… Ja svoje od prvog dana dojim u tandemu i tako se sad i uspavljuju. Navečer ih uspijem prebaciti u krevetić kad čvrsto zaspu, a preko dana spavaju uglavnom na meni na jastuku za dojenje tako da sam "zarobljena" s njima. Ako ih probam maknuti, probude se odmah 😏 Jedan spavanac dnevno tempiram za šetnju pa onda nekad odspavaju i duže pa ih samo u košarama unesem u stan i onda nastave (zgrada bez lifta pa ne mogu cijela kolica uvesti u stan). Moji neće ni dudu tako da ni tu nema pomoći…
Navečer smo ok jer idu od par tjedana starosti uvijek u isto vrijeme spavati - kupanje u 18h, sisa, spavanje do 19h najkasnije.
Ideje (nešto iz iskustva, nešto od drugih - meni nije sve upalilo, ali ne znači da neće): obavezno rutina za navečer čim prije, isto tako kroz par mjeseci kad postanu aktivniji, čim prije poloviti ritam dnevnih spavanaca i uskladiti ih da uvijek istovremeno jedu, spavaju itd. To nekad znači da jednog kroz dan možda treba probuditi, ali ne mogu si priuštiti da odu u različit raspored ako sam sama s njima. Duda - meni nije uspjelo, al možda nije loše. Pjevati im istu pjesmicu kod uspavljivanja čim ranije i tu pjesmicu koristiti samo za spavanje da se naviknu (ovo tek pokušavam uvesti - zakasnila sam nažalost malo). Bijeli šum pomaže.
Eto, ne znam koliko bude korisno, ali možda nešto pomogne 🤷♀️ I sama se lovim s tim spavanjem trenutno i žao mi je da u startu nisam o tome više vodila brigu.
Danadanas, ovo su nam bas svima korisni savjeti 🤗 jel ti koristis obican banana jastuk za dojenje u tandemu ili specijalan za blizance? Ako specijalan, koji? Sorry, ako si vec pisala o tome.
07/2021: IVF
09/2021: FET 2 blastice 🙏
6 dnt: ➕️ 9 dnt: 435, 11 dnt: 835, 15 dnt: 3695 🥰🙏
UZV: 6+2 imamo 2 srčeka ❤❤, 9+6 ✅️, 13+1 mini anomaly scan ✅️, Panorama ✅️, dolaze nam curica i dečko ❤💙, 20+1 veliki anomaly scan ✅️
Ja nažalost isto nisam uspjela u naumu "spusti bebu u krevetić i zaspat će", ali nisam niti na vrijeme krenula o tome razmišljati jer su mi prva djeca i u početku su ionako spavali gdje god i kad god (naivna ja - kao da će tako uvijek 🤦♀️)… Ja svoje od prvog dana dojim u tandemu i tako se sad i uspavljuju. Navečer ih uspijem prebaciti u krevetić kad čvrsto zaspu, a preko dana spavaju uglavnom na meni na jastuku za dojenje tako da sam "zarobljena" s njima. Ako ih probam maknuti, probude se odmah 😏 Jedan spavanac dnevno tempiram za šetnju pa onda nekad odspavaju i duže pa ih samo u košarama unesem u stan i onda nastave (zgrada bez lifta pa ne mogu cijela kolica uvesti u stan). Moji neće ni dudu tako da ni tu nema pomoći…
Puno ti hvala na iskustvu i savjetima.
A evo, moja curica ima dudu ali svejedno moram biti uz njih dok zaspi.
Probat ću svakako nešto od toga. A dojenje, jesi rodila prirodno ili carskim? Moj ginekolog već sad govori da ću na carski iako vidim da dosta žena rada prirodno blizance naravno ako su uvjeti za to. Ja sam prvo rodila prirodno, tako je mlijeko prirodno došlo a ako bude carski ne znam šta da očekujem. I s dojenjem hvala Bogu nikad problema nije bilo. Carskim mlijeko je krene samo pa još njih dvoje za nahraniti...
Kod nas je uspavljivanje išlo dosta lako od početka, možda samo jer su još mali 😆 Samo ih spustiš site u kinderbet i zaspe sami bez problema, jedino sada kad su grčevi vole više zaspati u rukama pa onda ih spustimo u kindić. Dude vole i pomažu nam kad se krenu razbuđivati, tako kupimo još sna jer ih umire i utješe na još sat vremena. Grčevi su nam kako koji dan, ponekad Jan se više muči, ponekad Anja - ali uvijek ona beba koja se jače muči traži dosta maženja i zaspi na rukama, a druga može bez problema zaspati i sama u krevetiću, glavno da je sita. Zasad nismo imali dan kada oboje vrište i traže ruke, tj. zadnji put je to bilo u rodilištu i kasnije bolnici kad su imali skok u rastu pa su mi ih sestre pomogle nositi. Doma je uvijek muž na raspolaganju ako baš bude došlo do toga da oboje ulove grčevi 😬
Danadanas super savjet za pjesmicu za spavanje, baš ćemo isprobati! 🤗
Ja 1991., PCO, trombofilija
MM 1992., teški OAT
IVF/ICSI + FET 🐧🐧 uspješan ✅
Anja i Jan rođeni 06.01.2022. ❤❤
Tina292 - za dojenje koristim banana jastuk - onaj dosta veliki punjen nekim sitnim kuglicama (dobila sam ga pa ne znam koji je točno). S njim sam i spavala u trudnoći i imala ga sa sobom u bolnici - stvarno najkorisnija stvar koju imam. Sama sam inače kupila i Peanut&Piglet jastuk baš za dojenje blizanaca, ali nikad se nisam s njim snašla. Malo sam jače građe pa mi sjedne na bokove, a ne pored mene na podlogu i onda to sve nekako ne stoji dobro i ne odgovara mi. Od njega koristim jedino na kraju naslon za leđa... a naručila ga posebno iz UK još i platila carinu na njega 😕🤦♀️
Mom - ja sam rodila na CR. Bapske su priče da mlijeko ne dođe... rodila u srijedu u podne, mlijeko uredno stiglo u noći s petka na subotu. Moji su rođeni sa 1940g/2620g - curka je bila jako mala pa sam u rodilištu pristala da im daju dohranu prvih par dana, ikako vjerojatno ni to nije bilo potrebno. Stavljala sam ih od početka na sisu čim više i kroz par dana su krenuli fino jesti, a bilo je i mlijeka koliko treba. Morali smo ostati u rodilištu dok curka nije došla do 2 kg i to je bilo kroz 10 dana (jer je i pala na kilaži prvo naravno) - sve na mom mlijeku, osim tih par obroka prvih dana. Od kad smo došli doma, samo sisaju i napreduju super (trenutno je dečko na 6,5 kg, a curka na 5,5). Negativna strana toga je da su ovisni o meni 100% pa je max što se mogu maknuti od njih cca sat vremena 😏
SeniRemmus - tako su i moji spavali prvih mjesec-dva. Ja bila oduševljena... reko ovo je pljuga 😆 Al vraga, s 2-3 mjeseca su postali svjesniji okoline, više budni i sad nema vise spavanja bilo kad i bilo gdje već je borba 🤦♀️ umorni su i kenjkavi, ali neće zaspati samo tako, već mora biti sve njima podređeno, a bude se na svaku sitnicu... tako da se nemojte zavaravati spavanjem taj prvi mjesec i posložite se čim prije.
Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️
Ao pa ovo je utješno za dojenje! A znam da stalno moras uz njih biti...
Da, spavanje je u početku dobro jer samo spavaju i jedu a to što kažeš, kako postaju svjesniji, druga je priča. Aj dat ću sve od sebe da se ne naviknu na uspavljivanje ali tko zna šta će biti. Ako dijete plače, uzet ćeš ga i tako par puta i evo nas...
Znači taj običan jastuk za dojenje može biti ok i za dojenje blizanaca istovremeno.
Sortiraj odgovore
Najstariji