BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zubica
    16. Veljača 2022. 23:46

Pozdrav mamicama blizanaca i onima koje će to biti :) 
    Prošla sam zadnjih 20ak stranica foruma i saznala već puno toga, a sad pišem i zbog svog pitanja. 
    Trnutno sam 24+2 i čekamo curicu i dečka (prva trudnoća, 34g). Na pregledu je curica (vjerojatno) manja za 190 g, pa je dr rekla da je to dosta i da čekamo za dva tjedna kontrolu pa ćemo biti pametniji. 
    Ima li netko iskustva? Nekak ne mogu, a da na brinem malo. 

zubica
    16. Veljača 2022. 23:47

zubica

Prošla sam zadnjih 20ak stranica foruma i saznala već puno toga, a sad pišem i zbog svog pitanja.
    Trnutno sam 24+2 i čekamo curicu i dečka (prva trudnoća, 34g). Na pregledu je curica (vjerojatno) manja za 190 g, pa je dr rekla da je to dosta i da čekamo za dva tjedna kontrolu pa ćemo biti pametniji.

Nadopuna: curica je 600 g, a dečko 790 g. 

• Lutalica12345
    17. Veljača 2022. 05:30

zubica

zubica

Nadopuna: curica je 600 g, a dečko 790 g.

Meni ti je isto u 24 tj.razlika bila cca 100 g, a u 28 200g isto u korist dečka. Koliko sam ja shvatila razlika do 20-30 % nije zabrinjavajuća pogotovo jer su cura i dečko dvojajčani blizanci i onda nema onih nekih komplikacija kao kod jednojajčanih. Ali možda sam ja krivo shvatila da se ne brinem i sama😉Sretno. 

Adiiii
    17. Veljača 2022. 07:03

Bok mame i trudničice. Imam pitanje za vas. Je li nekoj od vas rano dijagnosticiran dijabetes? Meni je u 10 tt bila povisena glukoza nataste i nakon sat vremena pa su me stavili na dijetu od 1800 kalorija. Ja sam pitala sta nebi ja trebala jesti malo vise jer nosim blizance ona je rekla ne. Prije je na UTZ blizancima gestacijska dob bila tjedan i pol veca od kao izracuna po tjednima, a sada su tocno tu negdje, iako ja mislim da je bila tocnija ta mjera kad su bili veci jer znam kad smo spavali u plodnim danima a kada ne. Na netu citam da se svako tromjesecje povecava broj kalorija i osobito za blizance malo vise to bude, a ja moram 1800 pa mi je nekako tesko povjerovati da ce im to biti dovoljno. Zato me zanima ako je netko imao slicno iskustvo i kako je sve proslo

Tìna292
    17. Veljača 2022. 07:45

zubica

Zubica, dobrodošla 😊 meni ti je u 22.tjednu curica imala 481 g, a dečko 627 g i doktor mi je rekao da je normalno da decko bude veci od curice, a i njihova mjerenja nisu uvijek najpreciznija. Vidjela sam na forumu kod cura koje su nosile bebe istog spola da su također imale razliku u težini beba i sve je bilo ok pa se nadam da te to smiruje..

07/2021: IVF
    09/2021: FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕️ 9 dnt: 435, 11 dnt: 835, 15 dnt: 3695 🥰🙏
    UZV: 6+2 imamo 2 srčeka ❤❤, 9+6 ✅️, 13+1 mini anomaly scan ✅️, Panorama ✅️, dolaze nam curica i dečko ❤💙, 20+1 veliki anomaly scan ✅️

zubica
    17. Veljača 2022. 08:18

Hvala Lutalica i Tina... 
    Da, ovo je taman razlika nešto manje od 20%, i dr je rekla da je bolje da je to u kasnijem tjednu (kao što kasnije, to bolje). I da više spavam i odmaram na lijevom boku pa ćemo vidjeti; posteljica radi svoje i trenutno je to sve od preporuka.
    Nije puno ostavljala prostora za svoje krive procjene i eventualne greške. A tijekom mjerenja je govorila kako ih je već zahtjevno pohvatati. 
    Već sam se ukliještila od forsanja lijeve strane, tek je prva noć prošla 😅😂

• AA0107
    17. Veljača 2022. 11:18

zubica

Hvala Lutalica i Tina…
    Da, ovo je taman razlika nešto manje od 20%, i dr je rekla da je bolje da je to u kasnijem tjednu (kao što kasnije, to bolje). I da više spavam i odmaram na lijevom boku pa ćemo vidjeti; posteljica radi svoje i trenutno je to sve od preporuka.
    Nije puno ostavljala prostora za svoje krive procjene i eventualne greške. A tijekom mjerenja je govorila kako ih je već zahtjevno pohvatati.
    Već sam se ukliještila od forsanja lijeve strane, tek je prva noć prošla 😅😂

Ja nosim dvojajčane blizanke, u 25 tjednu im se pojavila veća razlika, jedna je imala 731 g, druga 828 g, pa se u 29 tjednu razlika smanjila 1177 g i 1230 g, danas opet idem na ultrazvuk pa javim kolike su sad... Mislim da se ne moraš brinit... Da je to kod dvojajačanih sve dobro... 

zubica
    17. Veljača 2022. 13:14

@AA0107, hvala ti. Nadam se da će se i mojima smanjiti do sljedećeg pregleda bar malo, jer su ipak 200 g razlike.
    Baš vam se super smanjila razlika :)

• AA0107
    17. Veljača 2022. 14:39

Evo kod mene stanje, 33 tjedan, bila sam na ultrazvuku i pregledu, male smo mrvice još... Jedna ima 1689 g, druga 1640 g... I obe su sada glavicom put doli. Malo su male s obzirom na tjedan al kaže doktor da pošto su blizanke da to  nije zabrinjavajuće, da je jedno da bi tribalo imat 300 g više, al da rastu isto i da je to sve dobro... Šta se tiče mene cerkvis skraćen, piše tijesno za 2 prsta do ovoja i glavice, moram mirovat i nada se da ću izdržat još bar 3 tjedna... za 2 tjedna opet pregled i ultrazvuk... 

• Palentica
    17. Veljača 2022. 14:58

Da se i ja javim nakon pregleda danas, kazu bebice se jos uvijek prate rastom i imaju cca 2300 g, nisu puno vece nego na proslom pregledu ali ih to ne zabrinjava jer im je stvarno tijesno. Curka je glavom dole i posteljica joj je ostala nisko blizi cerviksa, a decko je na zadak. Danas je potvrdeno da ce to biti carski rez. Kontrola opet sljedeci tjedan u petak i dogovor za porod....kazu izdrzite jos malo super ste dogurali.

Moram priznati da se sada osjecam kao da sam bila na crossfit treningu, a ne na pregledu, ne znam zato ali bas sam se izmorila tamo, sve me boli i osjecam kontrakcije ali nisu zabrinjavajuce jer su skroz ne redovite i podnosljive....

Cura i decko rođeni 3.3.2022. 🥰👶🏻👶🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.